[92-96]Colt CA0 - [ALL] Pytanie?
Anonymous - 06-07-2007, 18:47 Temat postu: [ALL] Pytanie? Czy komuś z Szanownych Mitsumaniaków sączyła sie może troszeczkę woda do bagażnika?Bo Mi się delikatnie sączy z prawej strony ale nie mam pojęcia skąd to może być?Powiedzcie Mi skąd to może być albo skąd wam sie sączyła (jeżeli wogóle sączyła)
Pozdrawiam
Anonymous - 06-07-2007, 18:50
sprawdź okolice tylnych lamp, prawdopodobnie przez gumsko cieknie; osusz, potraktuj silikonem i po problemie powinno być;
PiotrekSL4 - 06-07-2007, 18:59
Dokładnie tak jak pisze OZZ. Ja mam lancera i mialem tak kiedys. Woda lala mi sie przez lampe. Po prostu od gory puścił silikon i przez niewielka dziurkę wpadala woda do lampy i przelewala sie do bagażnika. Silikon pomógł!!
Anonymous - 10-09-2007, 19:29
nie mialem takiej sytuacji, lecz mialem powudz od strony pasazera, dzien po wielkiej ulewie gdy jechalem do pracy zauwazylem ze mam powodz z deczka sie wystraszylem, pierwsze co to spojrzenie na szyby czy zamkniete i byly zamkniete, okazalo sie ze mialem dziure w podlodze szybko ja zalatalem i juz wszystko gra:)
maxwell61 - 10-09-2007, 19:44
u mnie jest podobny problem i ....wypatrzyłem brak jakiejś sruby w podłodze bagażnika i waliło tam H2O aż miło .. wiec sprawa prosta...pozdrawiam
pawela - 10-09-2007, 20:05
mi tez cieklo przez szczeline miedzy lampami a karoseria wiec zaspawalem to plastikiem i po klopocie
Monia - 10-09-2007, 20:13
A jeśli sączy hmm wygląda na to że z szyberku, tak że wszystko pływa, to gdzie może być przeciek, gdzie łatać szyber by powstrzymać zalew?
PS.Przepraszam, że się wkręciłam w temat...
Hugo - 10-09-2007, 20:16
Monia napisał/a: | A jeśli sączy hmm wygląda na to że z szyberku, tak że wszystko pływa, to gdzie może być przeciek, gdzie łatać szyber by powstrzymać zalew? | Szyberdach oryginalny czy dokładany? Otwierany czy tylko uchylany?
Monia - 10-09-2007, 20:49
oryginalny yhym otwierany...no elektrycznie otwiera się tak na dach...no
Hugo - 10-09-2007, 21:14
Monia napisał/a: | oryginalny yhym otwierany...no elektrycznie otwiera się tak na dach | W takim razie się nie wypowiadam, bo mój też ciekł, ale ja mam nieoryginalny i tylko uchylany. Zrobiłem go uszczelniając silikonem.
Kokos - 10-09-2007, 21:25
Panowie!?
jaki silikon polecacie do uszczelanienia lampy?
u mnie leci woda przez kratke w plastiku po prawej stronie troche nizej lampy a potem na dno bagaznika
pozdrawiam
saphire - 10-09-2007, 21:50
Ja bym wziął do tego kit dekarski czarny w tubie bo jest stale elastyczny i nie twardnieje tyle że strasznie toto smoliste i brudzi mocno więc trzeba z tym delikatnie ale uszczelnia solidnie. Dach tym od czasu do czasu kituję jak wyczaję że mi gdzieś tam popuszcza na felcach szczególnie po zimie jak masa śniegu leży i wyciska wodę przez wszelkie możliwe nieszczelności. Może jest też kit biały mniej smołowy...
|
|
|