To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [ALL] WYSKAKUJĄCY WSTECZNY BIEG...

Anonymous - 06-07-2007, 23:52
Temat postu: [ALL] WYSKAKUJĄCY WSTECZNY BIEG...
Mam pytanko- bo wyskakuje mi wsteczny bieg?
czy to coś groźnego?????????????????????????????????????? :shock:

Anonymous - 07-07-2007, 15:29

Mi też czasami wyskakuje, dzieje sie tak kiedy poprostu za 'slabo' wrzuce wsteczny, przejade kawalek i wyskakuje. Trzeba nacisnac jeszcze raz sprzeglo i wrzucic wsteczny z odpowiednia sila. 8)
Anonymous - 08-07-2007, 10:38

greentee napisał/a:
Mi też czasami wyskakuje, dzieje sie tak kiedy poprostu za 'slabo' wrzuce wsteczny, przejade kawalek i wyskakuje. Trzeba nacisnac jeszcze raz sprzeglo i wrzucic wsteczny z odpowiednia sila. 8)

no ok ok - to wiem :P
ale czy to sie NIC nie dzieje złego z samochodem??????
bo chyba jednak dziwnie, że tak "wyskakuje" ...
hmm.... :|

P.S. a dzisiaj rano zauważyłam, że nie mam tylniego lewego światła!
shit :x

wiecie jaki to koszt mnie będzie czekał?????? :?

Anonymous - 08-07-2007, 13:31

jak wrzucasz wsteczny to przy ruszaniu do tyłu naciskaj na gałke tak jak byś chciał wsteczny mocniej wrzucić to wtedy dobrze wejdzie ( poczujesz jak wejdzie ) i napewno nie wyskoczy :) zawsze tak robię :)
a przed wrzuceniem wstecznego zapinam jedynkę ;) ( nawyk z hondy )

Tomasz82 - 08-07-2007, 13:41

a czasem jest tak ze jak sie jedzie i wskoczy bieg to jest uszkodzony synchronizator danego biegu .jak wsteczny wypada to da sie z tym zyc .

co do braku tylnego swiatla to kosz zaroweczki oraz wlasna sila do wymiany .

Anonymous - 20-07-2007, 00:50

synchronizator nie ma tu nic znaczacego do rzeczy. problem jest w wiekszosci przypadkow w wytartych widelkach i rowku kola przesuwnego.ale..nie chce generalizowac w ciemno wiec moga byc tez inne prozaiczne przyczyny.jezdzic sie da..do czasu odmowy calkowitej wspolpracy no i olej bedzie juz porzadnie "zasmiecony" pozdrawiam