To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Wycieraczki strajkuja

Cezar - 08-07-2007, 12:37
Temat postu: Wycieraczki strajkuja
Tak jak w temacie :doubt:

Pozycje wycieraczek:
--- - praca okresowa (przerywana) - nie dziala
I - wolno - nie dziala
II - predko - dziala :wink:

Bezpiecznik w kabinie sprawdzilem i jest caly.

Jutro rano jade do Warszawy, a z prawie nie dzialajacymi wycieraczkami to jakos nie bardzo mi sie usmiecha ta podroz :?
Niby ma byc slonecznie, ale wole miec dzialajace wycieraczki.

Za wszelkie sugestie bede wdzieczny :)
Jak cos to jutro z rana podjade do ASO i niech szybko naprawia. Bo w piatek Cari byla u niech na wymianie rozrzadu i moze cos popsuli :P

saphire - 08-07-2007, 12:56

Obstawiam uszkodzenie włącznika od kierunków w kierownicy - wypaliły się lub wytarły w nim blaszki akurat w najczęściej używanych położeniach ewentualnie kabelek któryś dochodzący do niego się przerwał lub odpiął.

Podobnie miałem w Corsie tyle że poszedł wyłącznik od świateł i kierunkowskazów - przy wrzuceniu kierunku zapalał samoczynnie długie i niestety jak go rozebrałem na części pierwsze to okazało się że blaszki powypalane a praktycznie po rozbiórce jest nie do złożenia - chyba że by mieć jakiś stół montażowy do tego - masa luźno ułożonych styków wymagała chyba z 5ciu rąk by to jednocześnie włożyć tak że musiałem kupić nowy :badgrin: później się okazało że to częsta przypadłość Opli i chyba nawet producenta tychże włączników zmienili globalnie.

Matejko - 08-07-2007, 16:30

o boze a co robia wydzieraczki ??
wydzieraja cos ??

wycieraczki Cezar :!: :!: :!: :!:

Cezar - 08-07-2007, 17:07

Matejko, czlowiek rano niewyspany, a Ty tu sie czepiasz :P
D i C sa blisko na klawiaturze :lol:

saphire, czyli prawdopodobnie trzeba bedzie wymienic caly ten 'przelacznik' na nowy?
Tez sie kurde nie mial kiedy sypnac :axe:

saphire - 08-07-2007, 17:32

Cezar - ja bym najpierw popróbował czy zwierając na krótko odpowiednie piny przełącznika lub kabelki do niego idące wycieraczki zadziałają tak jak powinny - jeśli tak będzie to wiadoma sprawa że winny przełącznik.
Matejko - 09-07-2007, 01:29

wlasnie w manualu powinno byc, jak otworzysz dzial gdzie sa cale przelaczniki na kierownicy powinny byc instrukcje testowe co robic gdy cos nie dziala i jak naprawic :)
Cezar - 11-07-2007, 02:00

Bylem w ASO i mi naprawili :lol:

Okazalo sie, ze kostka w mechanizmie wycieraczek pod maska byla poluzowana. No i tyle w temacie :wink:

Jazda z uszkodzonymi wycieraczkami w zla pogode to jednak udreka :P

maxwell61 - 11-07-2007, 06:57

Cezar, o ktorą dokładnie chodzi kostkę? przy przełączniku czy silniczku?? nie orientuje sie za bardzo a mam podobny problem...no i jaka cena naprawy?? pozdrawiam
Cezar - 12-07-2007, 00:38

Kostka przy silniczku wycieraczek.

maxwell61 napisał/a:
jaka cena naprawy??

0zl :D