Carisma - Ogólne - boczne poduszki - problem
Anonymous - 09-07-2007, 18:19 Temat postu: boczne poduszki - problem problem jest taki ze teoretycznie mam boczne poduchy, a dzisiaj mechanik mi powiedzial e jego zdaniem nie mam poduszek bo nie czuc w siedzeniach airbagow, nie czuc w sensie doslownym, przy macaniu foteli:/ czy to moze byc prawda?? fotele nie sa rozprute. czy u was w fotelach wyraznie czuc w oparciach te poduszki?? prosze o odpowiedz bo sie zdolowalem;(
Anonymous - 09-07-2007, 19:03
jeśli masz poduchy to to na bokach foteli powinna być gumowa naszywka o tym informująca
Anonymous - 09-07-2007, 19:30
mam ta naszywke. komputer 7 sekund diagnozuje SRS, fotele nie sa rozprute i jest żółty kabelek pod fotelami....a mechanik: MOIM ZDANIEM NIE MA AIRBAGOW, powiedzial ze normalnie czuc ze cos jest w budowane w boki foteli a u mnie tego nie czuje....:/ czy to mozliwe zeby ktos wymontowal te poduchy i tego nie widac?? cZy te boczne poduszki naprawde wyraznie czuc jak sie maca boki foteli???? help
Anonymous - 09-07-2007, 21:20
hehehe a to dobre, a niby po co by ktoś wypruwał airbagi? masz je na pewno a ten mechanik to pewnie namacał się niemieckich wozów i stąd jego opinia. A jak możesz to można sprawdzić jeszcze jaki masz sterownik (ukryty w tunelu, obok ręcznego), jeśli jest to sterownik Boscha i ma oznaczenie DPSB to masz 4 poduchy, na innych się nie znam:) ale myślę że masz 4 poduchy a mechanik...
Anonymous - 09-07-2007, 21:27
heh z tym macaniem niemieckich samochodow to stral w 10 bo pomacal cari i mowi mi: CHODZ ZOBACZ JAK W FOTELACH BOCZNE PODUCHY WYGLADAJA I JAKIE JEST ZGRUBIENIE W OPARCIACH I...ZAPROWADZIL MNIE DO A6:D
[ Dodano: 09-07-2007, 22:37 ]
ogladalem carismy z 4 airbagami na allegro i na jednym zdjeciu fotele wydawaly mi sie szersze w gornej czesci niz u mnie:/ juz sam nie wiem co o tym myslec:( moze ktos zwas wstawi na forum jakies zdjecie zebym chociaz tak z inna cari porownal....no ale to wszystko nie klei mi sie do kupy, tu sensory dzialaja, na fotelach jest naszyfka, sa kable pod fotelami i w fotelach, fotele nie rozprute....a poduszki na reke nie czuc:/ probowalem zdjac tapicerke fotela ale ciezko bylo i reka mi sie w srodku zaklinowala, czy jest mozliwe ze dotykajac fotel nie czuc tega airbaga?? duo miejsca zajmuje?? wogule to jaki bylby sens demontazu samego bocznego airbaga?? nie spotkalem sie z tym zeby mozna bylo boczne oddzielnie dokupic...pomozcie jesli mozecie, teraz to juz nie wiem czy mam i frontowe....mozna to wszystko sprawdzic w serwisie??
[ Dodano: 09-07-2007, 23:00 ]
czy serwis moze wykryc brak poduszek?? nawet frontowych??
Matejko - 10-07-2007, 01:21
Cytat: | czy serwis moze wykryc brak poduszek?? nawet frontowych?? | +
jezeli sa dobrze "ominiete" to stwierdzi to tylko po demontazu, co do bocznych poduszek moze to pomoze:
jak widac ciezko bedzie je wymacac w fotelu tymbardziej ze tam pelno gąbki na wierzchu material
chrystian87 napisał/a: | na jednym zdjeciu fotele wydawaly mi sie szersze w gornej czesci niz u mnie |
masz racje, wydawaly
no i wiekszej bzdury nie slyszalem, przeciez nikt sie nie bawil w naszycie napisow airbag na fotele, mozesz sprobowac bokiem walnac w drzewo, chociaz nie zawsze poduszki sie otworza, jesli masz auto powypadkowe to fotele moga byc zaszyte a poduszek moze nie byc, ale jesli masz pewnosc ze jest bezwypadkowe to tam sa
Anonymous - 10-07-2007, 09:32
dzieki Matejko, jak mowilem na fotelach nie ma sladow najmniejszego prucia a cari jest bezwypadkowa:)
Moomin - 10-07-2007, 19:17
chrystian87 napisał/a: | mam ta naszywke. komputer 7 sekund diagnozuje SRS, fotele nie sa rozprute i jest żółty kabelek pod fotelami....a mechanik: MOIM ZDANIEM NIE MA AIRBAGOW, powiedzial ze normalnie czuc ze cos jest w budowane w boki foteli a u mnie tego nie czuje....:/ czy to mozliwe zeby ktos wymontowal te poduchy i tego nie widac?? cZy te boczne poduszki naprawde wyraznie czuc jak sie maca boki foteli???? help |
Jeśli Cię to pocieszy to u mnie jest dokładnie tak samo. Nie widać zgrubień, mam naszywki na bokach foteli więc zakładam, że mam poduszki. Pewnie mechanik to jakiś kowal od VW.
heer75 - 13-09-2007, 12:54
u mnie tez nie czuc za to u znajomego w lagunie i owszem.. jakby ktos zaszyl cegle w boku fotela;)
|
|
|