[97-04]Galant EAxA/W - Tania gleba, obniżenie zawieszenia
Anonymous - 10-07-2007, 03:34 Temat postu: Tania gleba, obniżenie zawieszenia hej Wam, obnizylem sobie przod mojego gala bo strasznie irytowala mnie roznica szpary miedzy kolem a nadkolem z tyly i z przodu. posluzylem sie na pierwszu rzut oka wysmianym przezemnie patentem a mianowicie "spinkami do sprezyn" made in norauto. spialem jeden zwoj sprezyn i tak juz jezdze pare dni i jestem mile zdziwiony, zawieszenie utrzymlo twardosc, nic nie dobija, nie podskakuje, nie stuka, zachowuje sie krotko mowiac ja seria z tym ze wyglada to ciekawie, obnizenie wynioslo jakies 2cm dzieki czemu grozne spojzenie gala nabralo jeszcze wiekszej grozy . poszedlem w sumie na latwizne i tanioche ale co do sportowych sprezyn to juz jestem wyleczony po tym jak do poprzedniej Accordki zalozylem springi enzo -40 i w tydzien wytluklem cale zawieszenie na naszych pieknych drogach. Piszcie co o tym myslicie, a moze ktos juz praktykuje? pisac pisac pisac
Marcino - 10-07-2007, 08:21
Oby tylko taka tania przeróbka chciala sie trzymac, a te spinki nie wystrzeliły podczas jazdy. Jak dla mnie wyglad ok, ale z tech pkt widzenia to trochę kaskaderskie rozwiązanie. Moze jakieś fotki??
Pozdra
tomusn - 10-07-2007, 09:23
"ściągacze do sprężyn" widziałem bodajże w katalogu Jacky (obejma i dwie nakrętki - jakoś takie)
Anonymous - 10-07-2007, 14:48
Gratuluje "swietnego" pomyslu.Jeszcze wstaw gumy w sprezyny i jazda.Obym tylko nie spotkal Ciebie na swej drodze, bo jazda z takimi wynalazkami to bomba z opoznionym zaplonem.Mialem u siebie gumy to wiem ze potrafia laac sprezyny. Sciagacze to tez lipa.podobne ustrojstwa uzywa sie w energetyce . Uwazam ze nie zrobiles dobrze.Pozdrawiam
tomusn - 10-07-2007, 23:43
cimon102 napisał/a: | Mialem u siebie gumy to wiem ze potrafia laac sprezyny |
No dobra, a teraz konkurs: co potrafią sprężyny? Bądź gumy?
może ogonków trochę?
Anonymous - 11-07-2007, 01:00
dzieki za krytyke, mimo to pozostawiam spinki na razie na swoim miejscu, nic sie poki co z tym nie dzieje zlego ani resorowanie czy trzymanie drogi nie stracilo sprawnosci. a co gum do podkladania sprezyn to potwierdzam wasze opinie, lipa straszna a kazdej dziurze dobija. pozdro i dzienx.
[ Dodano: 11-07-2007, 01:07 ]
ps, do asistance sie zaciągne jak tylko dowiem sie co to jest nr klubowicza i gdzie go przeczytac.
[ Dodano: 11-07-2007, 01:09 ]
ps2 a fotki mojego rekina wstawie jak tylko bedzie pogoda zeby go ladnie umyc i sesje zrobic.
novy - 11-07-2007, 09:39
Ja kupilem gala juz obnizonego. Nie dosc ze wersja Sport Edition to jeszcze ktos cos przy nim robil. Prawdopodobnie cale zawieszenie jest zmienione na nizsze. Wyglad - rewelacja:) Do tego jeszcze czerwone szczeki hamulcowe przod i tyl:)
Jedyny problem to taki, ze musze przez nierownosci jechac 10km/h zeby spojlerow nie pourywac, a czasem na niektore gwałtowne podjazdy nie wjade, bo spojler wbija sie w asfalt ale wogole mi to nie przeszkadza
Co do tych spinek na sprezyny to podzielam opinie ze to jest dosc ryzykowny wynalazek, ale skoro ktos chce, to nikt mu nie zabroni
Jeremy79 - 11-07-2007, 10:46
Ja również miałem obniżonego SE, ale po pierwszej zimie wymieniłem sprężnki na standardowe bo nie dało się jeździć. (koleiny, krawężniki itp.) Muszę przyznać że wygląd miał zajefajny:)
Anonymous - 02-10-2007, 20:17
witam
mojego rekina obnizylem tez o 2cm. i bez spinek,wystarczy odkrecic jedna srube na dolnym mocowaniu amortyzatora i spilowac zabespieczenie amortyzator zejdzie nam w dol, dokrecic i gotowe ( tylko z przodu)
Pozdrawiam
Anonymous - 02-10-2007, 21:03
ja zamierzam zainwestowac wiosna w progresywne regulowane zawieszenie sportowe misiek jest zbyt miekki na zakretach ciezko go kontrolowac koszt spory ale wedle upodoban regulacje wyzej nizej pozwala dostosowac auto do upodoban a przedewszystkim bedzie latwiejszy do opanowania
Marcino - 03-10-2007, 18:44
Powiem wam ze ja mam standardowe zawieszenie, ale stałem kiedyśna spocie koło Akbiego i moj był niższy.... czy to moze być ze zawieszenie mam jakby ugniecione? Tzn siadnęte spręzyny? Głownie chodzi mi o przód...
novy - 03-10-2007, 19:35
Marcino, ja też mam niższe zawieszenie niż Akbi....
Anonymous - 03-10-2007, 21:09
novy napisał/a: | Marcino, ja też mam niższe zawieszenie niż Akbi.... |
w zasadzie kombi jest wyzszy od sedana a szczegulnie z przodu,kombi ma ciezszy tyl,a jak sie go zapakuje na full to wyglada jak terenowy
Marcino - 03-10-2007, 21:51
korci2006 napisał/a: | novy napisał/a: | Marcino, ja też mam niższe zawieszenie niż Akbi.... |
w zasadzie kombi jest wyzszy od sedana a szczególnie z przodu,kombi ma ciezszy tyl,a jak sie go zapakuje na full to wyglada jak terenowy |
Alle ja porównywałem dwa kombi.... tylko moje 97 i jego 99
swinks_UK - 04-10-2007, 00:31
Że się tak podłączę, bo nigdy nie zajmowałem się tym tematem...
...czy w Galach wystarczy tylko sprężyny podmienić, czy jeszcze jakaś inna rzeźba czeka w celu obniżenia autka?
|
|
|