To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Tania gleba, obniżenie zawieszenia

Anonymous - 10-07-2007, 03:34
Temat postu: Tania gleba, obniżenie zawieszenia
hej Wam, obnizylem sobie przod mojego gala bo strasznie irytowala mnie roznica szpary miedzy kolem a nadkolem z tyly i z przodu. posluzylem sie na pierwszu rzut oka wysmianym przezemnie patentem a mianowicie "spinkami do sprezyn" made in norauto. spialem jeden zwoj sprezyn i tak juz jezdze pare dni i jestem mile zdziwiony, zawieszenie utrzymlo twardosc, nic nie dobija, nie podskakuje, nie stuka, zachowuje sie krotko mowiac ja seria z tym ze wyglada to ciekawie, obnizenie wynioslo jakies 2cm dzieki czemu grozne spojzenie gala nabralo jeszcze wiekszej grozy :twisted: . poszedlem w sumie na latwizne i tanioche ale co do sportowych sprezyn to juz jestem wyleczony po tym jak do poprzedniej Accordki zalozylem springi enzo -40 i w tydzien wytluklem cale zawieszenie na naszych pieknych drogach. Piszcie co o tym myslicie, a moze ktos juz praktykuje? pisac pisac pisac
Marcino - 10-07-2007, 08:21

Oby tylko taka tania przeróbka chciala sie trzymac, a te spinki nie wystrzeliły podczas jazdy. Jak dla mnie wyglad ok, ale z tech pkt widzenia to trochę kaskaderskie rozwiązanie. Moze jakieś fotki??
Pozdra

tomusn - 10-07-2007, 09:23

"ściągacze do sprężyn" widziałem bodajże w katalogu Jacky (obejma i dwie nakrętki - jakoś takie)
Anonymous - 10-07-2007, 14:48

Gratuluje "swietnego" pomyslu.Jeszcze wstaw gumy w sprezyny i jazda.Obym tylko nie spotkal Ciebie na swej drodze, bo jazda z takimi wynalazkami to bomba z opoznionym zaplonem.Mialem u siebie gumy to wiem ze potrafia laac sprezyny. Sciagacze to tez lipa.podobne ustrojstwa uzywa sie w energetyce :) . Uwazam ze nie zrobiles dobrze.Pozdrawiam
tomusn - 10-07-2007, 23:43

cimon102 napisał/a:
Mialem u siebie gumy to wiem ze potrafia laac sprezyny

No dobra, a teraz konkurs: co potrafią sprężyny? Bądź gumy?

może ogonków trochę?

Anonymous - 11-07-2007, 01:00

dzieki za krytyke, mimo to pozostawiam spinki na razie na swoim miejscu, nic sie poki co z tym nie dzieje zlego ani resorowanie czy trzymanie drogi nie stracilo sprawnosci. a co gum do podkladania sprezyn to potwierdzam wasze opinie, lipa straszna a kazdej dziurze dobija. pozdro i dzienx.

[ Dodano: 11-07-2007, 01:07 ]
ps, do asistance sie zaciągne jak tylko dowiem sie co to jest nr klubowicza i gdzie go przeczytac.

[ Dodano: 11-07-2007, 01:09 ]
ps2 a fotki mojego rekina wstawie jak tylko bedzie pogoda :-X zeby go ladnie umyc i sesje zrobic.

novy - 11-07-2007, 09:39

Ja kupilem gala juz obnizonego. Nie dosc ze wersja Sport Edition to jeszcze ktos cos przy nim robil. Prawdopodobnie cale zawieszenie jest zmienione na nizsze. Wyglad - rewelacja:) Do tego jeszcze czerwone szczeki hamulcowe przod i tyl:)
Jedyny problem to taki, ze musze przez nierownosci jechac 10km/h zeby spojlerow nie pourywac, a czasem na niektore gwałtowne podjazdy nie wjade, bo spojler wbija sie w asfalt :P ale wogole mi to nie przeszkadza :mrgreen:

Co do tych spinek na sprezyny to podzielam opinie ze to jest dosc ryzykowny wynalazek, ale skoro ktos chce, to nikt mu nie zabroni :) :) :)

Jeremy79 - 11-07-2007, 10:46

Ja również miałem obniżonego SE, ale po pierwszej zimie wymieniłem sprężnki na standardowe bo nie dało się jeździć. (koleiny, krawężniki itp.) Muszę przyznać że wygląd miał zajefajny:)
Anonymous - 02-10-2007, 20:17

witam
mojego rekina obnizylem tez o 2cm. i bez spinek,wystarczy odkrecic jedna srube na dolnym mocowaniu amortyzatora i spilowac zabespieczenie amortyzator zejdzie nam w dol, dokrecic i gotowe ( tylko z przodu)

Pozdrawiam

Anonymous - 02-10-2007, 21:03

ja zamierzam zainwestowac wiosna w progresywne regulowane zawieszenie sportowe :twisted: misiek jest zbyt miekki na zakretach ciezko go kontrolowac koszt spory ale wedle upodoban regulacje wyzej nizej pozwala dostosowac auto do upodoban a przedewszystkim bedzie latwiejszy do opanowania
Marcino - 03-10-2007, 18:44

Powiem wam ze ja mam standardowe zawieszenie, ale stałem kiedyśna spocie koło Akbiego i moj był niższy.... czy to moze być ze zawieszenie mam jakby ugniecione? Tzn siadnęte spręzyny? Głownie chodzi mi o przód...
novy - 03-10-2007, 19:35

Marcino, ja też mam niższe zawieszenie niż Akbi....
Anonymous - 03-10-2007, 21:09

novy napisał/a:

w zasadzie kombi jest wyzszy od sedana a szczegulnie z przodu,kombi ma ciezszy tyl,a jak sie go zapakuje na full to wyglada jak terenowy

Marcino - 03-10-2007, 21:51

korci2006 napisał/a:
novy napisał/a:

w zasadzie kombi jest wyzszy od sedana a szczególnie z przodu,kombi ma ciezszy tyl,a jak sie go zapakuje na full to wyglada jak terenowy

Alle ja porównywałem dwa kombi.... tylko moje 97 i jego 99

swinks_UK - 04-10-2007, 00:31

Że się tak podłączę, bo nigdy nie zajmowałem się tym tematem...
...czy w Galach wystarczy tylko sprężyny podmienić, czy jeszcze jakaś inna rzeźba czeka w celu obniżenia autka?