To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Tuning - Żarówki Tesla H4 - Blue, wasze opinie???

Anonymous - 10-07-2007, 11:48
Temat postu: Żarówki Tesla H4 - Blue, wasze opinie???
Witam, będąc w Lidlu, zobaczyłem i zakupiłem fajne i tanie żarówki h4 firmy Tesla, wszędzie made in Germany! czyli lepsze niż ta wszechobecna chińszczyzna, w eleganckim pudełeczku, dodatkowo pisze na nim blue, czyli mają świecić troszkę inaczej niż standart, czy macie jakieś opinie na temat tych żarówek i tej firmy, bo wyglądają całkiem solidnie, pozdr.
Krzyzak - 10-07-2007, 11:52

tych nie znam, ale czasem gazety publikuja testy zarowek i w niektorych np. tak znane firmy jak Hella czy Bosch wypadaja jako shity, wiec ja sie trzymam Philipsa lub Osramu (chociaz reszta rzeczy Philipsa mi i znajomym/rodzinie sie popsula strasznie szybko, to zarowki maja dobre)
Anonymous - 10-07-2007, 11:55

Właśnie czytam na forum fiata o tych żarówkach i jeden gość pisze, że są lepsze od jakiś właśnie Philipsów blue vision , których używał poprzednio, poprostu jaśniej świecą :shock: ciekawe nie? jak je zamontuję to dam cynę co i jak, pozdr
czekoladka_1981 - 10-07-2007, 12:18

Bastek Tesla jest firmą czeską i ma spore doświadczenia światowe:
http://www.yak.com.pl/ind...d=86&Itemid=108
Ja bynajmiej używam philipsa GT150 bardzo jestem zadowolona.

Anonymous - 10-07-2007, 12:40

Firma dość znana, telewizory, radia itd. no i okazuje się, że żarówki też wysokiej jakości , super bo cena jest bardzo atrakcyjna relatywnie do jakośći!
czekoladka_1981 - 10-07-2007, 12:51

Bastek - Jak zdecydujesz się na kupno Tesli , to po teście daj znać i opisz, może to będzie jakaś alternatywa do takich firm jak: OSRAM.PHILIPS,BOSCH itp.

[ Dodano: 10-07-2007, 13:50 ]
Bastek napisał/a:
Firma dość znana, telewizory, radia itd. no i okazuje się, że żarówki też wysokiej jakości , super bo cena jest bardzo atrakcyjna relatywnie do jakośći!

Przejdż do działu HAQ & How to? tam też masz test żarówek jest pomocny.
Cytat:

Anonymous - 10-07-2007, 14:05

Już kupiłem te Tesle, także jak będę miał czas to zmienię i zaraz zamelduję jaki efekt :mrgreen: ale z tego co czytam to jakość conajmniej Philipsa i Osram :shock: fajnie, że zajechałem dziś do Lidla :badgrin:
Hugo - 11-07-2007, 00:01

Bastek, ile kosztowały? Przy okazji Tesla to firma z Czechosłowackim rodowodem, w latach 80-tych produkowała również głośniki, które jakością nie odbiegały od rewelacyjnego niemieckiego Schneidera i obok Tonsila były najlepszymi produkowanymi w dawnym "bloku wschodnim".
Anonymous - 11-07-2007, 00:07

Hugo strasznie śmieszne pieniądze, 17,90zł!!!
Widziałem je na necie za około 45zł, jak bym wiedział, że są ok to bym wziął więcej dla kolegów :evil: a tak byłem drugi raz i są już tylko H7 i H1 chyba?
Pozdr,

turek61 - 11-07-2007, 11:22

Dziś z rana byłem w Lidlu i już nie było :doubt:
Anonymous - 11-07-2007, 11:26

Ja załapałem się na przed ostatnie H$, kurde mogłem wziąć i te ostatnie, komuś bym zrobił prezent :P dziś je założe i powiem co i jak, pozdr.
Anonymous - 11-07-2007, 11:53

siemano panowie :) ja dzis kupielm te blue i szczerze to nie wiem sam... troche lepiej swieca ale zobaczymy dzis w nocy bo w dzien to wiadome jak widac. tak wogole to chcialem kupic zarowki co daja wiecej swiatla czyli 50 % a nie wiedzialem ze sa dwa rodzaje :D ale jak za 17.90 :D :D to sie oplaca :) wieczorem tak kolo 23 napisze wiecej pozdroo !! moze wziasc komus wiecej tych zarowek ??
czekoladka_1981 - 11-07-2007, 12:21

Mateo567 napisał/a:
siemano panowie :) ja dzis kupielm te blue i szczerze to nie wiem sam... troche lepiej swieca ale zobaczymy dzis w nocy bo w dzien to wiadome jak widac. tak wogole to chcialem kupic zarowki co daja wiecej swiatla czyli 50 % a nie wiedzialem ze sa dwa rodzaje :D ale jak za 17.90 :D :D to sie oplaca :) wieczorem tak kolo 23 napisze wiecej pozdroo !! moze wziasc komus wiecej tych zarowek ??

Ogólnie te blue to nic nie mówi, :badgrin: podaj firmę np:philips , osram .ice.

Anonymous - 11-07-2007, 13:10

a o jakich zarowkach jest dyskusja ??:P:P:P :biggrin:
czekoladka_1981 - 11-07-2007, 13:32

Mateo567 napisał/a:
a o jakich zarowkach jest dyskusja ??:P:P:P :biggrin:

Czyli mam rozumieć że sam nie wiesz? :wink: