Komputery, RTV, AGD, Komorki - serwer www
igi - 10-07-2007, 13:02 Temat postu: serwer www Hejka
Wydawało mi się że taki temat już był ale jakoś nie mogę znaleść
Szukam taniego i dobrego serwerka www z mysql.
Transer miesięczny nie musi być jakiś spory zależy mi bardziej na ilości miejsca na serwerze (stronka prywatna ze zdjęciami).
Jakieś propozycje?
JCH - 10-07-2007, 14:25
igi napisał/a: | Transer miesięczny nie musi być jakiś spory zależy mi bardziej na ilości miejsca na serwerze (stronka prywatna ze zdjęciami) | Taa, gołe baby będzie tam wieszał bo mu w domu nie wolno
arekp - 10-07-2007, 17:54 Temat postu: Re: serwer www
igi napisał/a: | Transer miesięczny nie musi być jakiś spory zależy mi bardziej na ilości miejsca na serwerze (stronka prywatna ze zdjęciami). |
To sie wyklucza samo w sobie ... jesli chcesz wgrac sporo zdjec to pomysl sobie, ze transfer miesieczny to ilosc osob * waga zdjec ... zebys sie czasem nie przejechal na jakies 'super hiper' ofercie.
Napisz ile tych zdjec bedzie i jaka przewidujesz ogladalnosc.
karolgt - 10-07-2007, 18:26
sprawdz:
nazwa.pl - najdrozszy i pod kazdym wzgledem najlepszy, bezwarayjny, super pomoc itd itd
prothost.pl - tanszy,ale rowniez zero awarii
webisp.pl - firma ok, chociaz mam wrazenie ze dopiero zaczynaja, mam ich serwer od grudnia i denerwowalo mnie to ze poczta w tym czasie padla im ze 4-5 razy, a potem mieli wieksza awarie (prawie tydzien nic nie dzialalo), ale ogolnie na zdjecia same wystarczy.
igi - 10-07-2007, 19:26
arekp napisał/a: | To sie wyklucza samo w sobie |
Areczku niekoniecznie. Nie chodzi mi o ofertę 100000 GB miejsca i podobnie transferu za 5 zł bo takie rzeczy to tylko w ERZE ale będzie to kasa z budżetu domowego więc nie chciałbym płacić za to kilka tyś. zł.
To ma być w zamyśle strona domowa (zdjęcia moje, moej żony, może kogoś jescze (szczególnie tego kogoś ), z wakacji itp itd) ze sporą ilościa zdjęć (nie potrafie określić dokładnie bo nie wiem ile tego będzie (choć znając zamiłowanie mojej żony do robienia zdjęć to sporo)). Stronka będzie głównie przeznaczona dla rodzinki i kilku znajomych.
Co do kwoty jaką na początku założyłem to około 100-150 zł za serwer i kilkadziesiąt za domenę.
arekp napisał/a: | zebys sie czasem nie przejechal na jakies 'super hiper' ofercie |
Wiem i dlatego pytam szanownych Mitsumaniaków o radę
karolgt napisał/a: | nazwa.pl - najdrozszy i pod kazdym wzgledem najlepszy, bezwarayjny, super pomoc itd itd |
Active - 300 zł - hmmmmmm trochi za dużo
karolgt - 10-07-2007, 19:32
igi napisał/a: | Active - 300 zł - hmmmmmm trochi za dużo |
wiem, ale ten serwer naprawde dziala i ma super panel itd itd.
wiec wez webisp.pl, na zdjecia spokojnie wystarczy,
igi - 10-07-2007, 19:42
karolgt napisał/a: | wiec wez webisp.pl, na zdjecia spokojnie wystarczy |
Hmmmm oferta wygląda całkiem ciekawie http://www.webisp.pl/?go=serwery
tylko trochi mnie martwi karolgt napisał/a: | a potem mieli wieksza awarie (prawie tydzien nic nie dzialalo) |
A cos podobnego bez awarii Czy to też tylko w erze
karolgt - 10-07-2007, 19:46
prothost - jeden serwer mam juz rok i zero awarii, i dosc wysokiej jakosci uslugi. ale ostatnio troche chyba podrozalo.
Anonymous - 12-07-2007, 15:33
wejdź na http://www.ovh.pl. Ja mam tam dwie strony, jedna na darmowym, druga na płatnym. Ogólnie jestem bardzo zadowolony. Zero awarii, fachowa obsługa.
saphire - 12-07-2007, 17:18
A nie prościej zrobić stronkę a foty wsadzić na galerię picassy i ewentualnie linkować na stronkę foty z picassy ? Toć chyba googlowe serwery najszybsze bo po całym świecie są i bez limitów transferu...
arekp - 12-07-2007, 20:33
saphire napisał/a: | Toć chyba googlowe serwery najszybsze bo po całym świecie są i bez limitów transferu... |
Wlasnie z tego powodu nie mozna ich nazwac najszybszymi Serwer stojacy w Polsce w dobrym DC bedzie bardziej dostepny niz serwery Google`a. Do tego Google po swiecie ma rozsiane SWOJE serwery, na ktorych znajduje sie index wyszukiwarki.
ps. z ciekawostek, Google nie inwestuje kasy w wypasione maszynki dedykowane na serwery ... maja swoj sposob na ulozenie bebechow ze zwyklego desktopa w matrixy i wycisniecie z nich maksimum mocy
Mimo tego co napisalem uwazam, ze umieszczenie zdjec 'domowych' na darmowym hostingu dla zdjec (Picasa, lun ktorys z polskich hostingow zdjec) to dobry pomysl.
saphire - 13-07-2007, 07:10
arekp napisał/a: | Wlasnie z tego powodu nie mozna ich nazwac najszybszymi Serwer stojacy w Polsce w dobrym DC bedzie bardziej dostepny niz serwery Google`a. Do tego Google po swiecie ma rozsiane SWOJE serwery, na ktorych znajduje sie index wyszukiwarki.
ps. z ciekawostek, Google nie inwestuje kasy w wypasione maszynki dedykowane na serwery ... maja swoj sposob na ulozenie bebechow ze zwyklego desktopa w matrixy i wycisniecie z nich maksimum mocy |
Najszybsze łącza w sensie rozproszonego dostępu z całego świata do galerii - bo nie idzie jedną rurą do twojego hostingu tylko do googlowego a oni tam mają rurociągi
To że maja klastry prostych pecków z linux'em w szafach rack'owych spiętych w wirtualną maszynę to tylko lepiej bo i obciążenia się rozkładają na maszynki mniej więcej po równo.
igi - 18-07-2007, 08:28
Dzięki wielki za pomoc.
Narzie pomysł saphire, mi się podoba . Zabiore się za zrobienie galerii a później poszukam jeszcze raz serwerka ze wszystkich waszych propozycji
1 punk "pomógł" dla saphire,
a jak umieszcze na serwerze to jeszcze komuś dam
DZIĘKI WIELKIE
arekp - 18-07-2007, 21:00
igi napisał/a: | Zabiore się za zrobienie galerii a później poszukam jeszcze raz serwerka |
Co bys sie dwa razy nie narobil to tylko dodam, ze serwisy hostujace zdjecia przyjmuja od razu zdjecia Zebys nie przygotowal galerii w sensie kodu
Do propozycji dodam jeszcze flickr.com
Anonymous - 19-07-2007, 00:07
igi napisał/a: |
To ma być w zamyśle strona domowa (zdjęcia moje, moej żony, może kogoś jescze (szczególnie tego kogoś ), |
to bedzie pierwsza w necie strona poswiecona tesciowej?
|
|
|