To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Mokro pod carinką

wazu - 13-07-2007, 21:12
Temat postu: Mokro pod carinką
Być może zadam lamerskie pytanie, ale nie śmiejcie się ze mnie jeżeli palnę gafę. Jestem od niedawna właścicielem carinki GDI 1,8 (jest to mój pierwszy samochód). Dzisiaj właśnie wróciłem z trasy i wjeżdżając do garażu zauważyłem mokrą plamę pod komorą silnika. Organoleptyczne wygląda to na wodę, ale nie mam pewności. Zajrzałem pod maskę i zauważyłem, że kapie z rurki wygiętej ku dołowi, która wychodzi jakby z przedziału kabiny. Mam nadzieję, że to skroplona woda od klimy, a nie jakiś wyciek płynów, który może świadczyć o awarii. Proszę o podpowiedź co to może być.
mlun - 13-07-2007, 21:18

Chyba właśnie to powinna być ta rurka bo wiadomo mi że coś takiego istnieje.I nie pisz carinka bo to brzmi jakbyś miał toyote:P
wazu - 13-07-2007, 21:27

mlun napisał/a:
Chyba właśnie to powinna być ta rurka bo wiadomo mi że coś takiego istnieje.I nie pisz carinka bo to brzmi jakbyś miał toyote:P
Czyli nie mam się czym martwić tak ? :lol: Rzeczywiście źle użyłem zdrobnienia, mea culpa :oops: . Jak można porównywać cokolwiek z carismą :badgrin:
kecaj62 - 13-07-2007, 21:31

To na 100 % skrpolona woda od klimy . Śpij spokojnie :)
Anonymous - 13-07-2007, 21:52

Carina E to jeden z najlepszych modeli Toyoty, najmniej awaryjne auto w tamtych latach, także po co te porównania do Cari :?: :!:
mlun - 14-07-2007, 00:44

Zachowaj to dla siebie:P
major - 14-07-2007, 12:05

Widze kolega Bastek kolejny raz zaczyna dyskusje na temat "jakim to beznadziejnym samochodem jest carisma" . Znamy juz twoje zdanie i nie musisz go poraz setny wygłaszac :)
mlun - 14-07-2007, 23:20

To że Carina jest świetnym wozem to chyba każdy wie ale chodzi o to żeby znowu woda nie zaczęła wrzeć:P
Anonymous - 14-07-2007, 23:36
Temat postu: Re: Mokro pod carinką
Witam.
Mozesz byc spokojny to jest odprowadzenie skroplonej wody po pracy klimatyzacji,to normalne u mnie takze tak jest jak i uwiekszosci uzytkownikow aut z klima.
Pozdrawiam.

wazu - 15-07-2007, 00:07
Temat postu: Re: Mokro pod carinką
ukrafal napisał/a:
Witam.
Mozesz byc spokojny to jest odprowadzenie skroplonej wody po pracy klimatyzacji,to normalne u mnie takze tak jest jak i uwiekszosci uzytkownikow aut z klima.
Pozdrawiam.

Dziękuję wszystkim za odpowiedź na moje pytanie, uspokoiliście mnie. Co do dyskusji o wyższości świąt Wielkiej Nocy nad świętami Bożego Narodzenia, to ośmielę się stwierdzić, że jedni lubią blondynki drudzy brunetki (wszystkie samochody są dobre pod warunkiem, że się nie psują :mrgreen: )