Sporty Motorowe - 3 Rajd Lotos Baltic Cup - GDAŃSK
akbi - 20-07-2007, 10:41 Temat postu: 3 Rajd Lotos Baltic Cup - GDAŃSK
Cytat: | V Runda Rajdowych Samochodowych Mistrzostw Polski 3 Rajd Lotos Baltic Cup
Witamy na oficjalnej stronie rajdu.
Już 27 lipca czeka nas mnóstwo gorących wrażeń! Honorowy start nastąpi w piątek, 27 lipca od 17.00 z Długiego Targu. Zaraz po złożeniu kwiatów pod Pomnikiem Stoczniowców rozpoczynamy superoes na stadionie GKŻ Wybrzeże. Tym razem urozmaicimy jeżdżenie w kółko dwiema hopami i mostkiem. Będą quady, crossowe motocykle, ognie sztuczne, zespół muzyczny.
W sobote 28 lipca ruszamy o 9.00 z Kartuz (druga bazę rajdu z miejscem na przegrupowania, parkiem serwisowym, filią biura prasowego, stanowi gmina Przodkowo). Program etapu zakłada siedem oesów - jeden długi, 27-kilometrowy przejeżdżany trzykrotnie i dwa powtarzane.
W niedzielę mamy dwie pętle z dwoma oesami. Meta od 15.00 w Gdańsku na Długim Targu. |
Ktoś się wybiera na SuperOES na stadion Wybrzeża??
... ja będę na 99%
Anonymous - 21-07-2007, 10:51
ja bym bardzo chetnie przyjechal ale mam kawalek drogi
akbi - 29-07-2007, 23:03
No i byłem ... było extra ....
... no więc krótka foto-relacja:
Rajd zaczął się Super OS na gdańskim stadion ie żużlowym ... szkoda, że nie był wliczany do całego rajdu, bo przez to nie którzy odpuszczali zjazd z mostka
Generalnie ten OS polegał na przejechaniu dwóch łuków i przejazdu po mostku i na koniec przejazd pod mostkiem.
Wygrał Leszek Kuzaj /Subaru Impreza/, który na zakończenie kręcił niezłe bączki na dość wąskim torze
drugi był Michał Sołowow /Mitsubishi Lancer Evo IX/
a trzeci pilotowany przez naszego honorowego członka klubu Macieja Wisławskiego - Kajetan Kajetanowicz /Mitsubishi Lancer/ - niestety fotka nie wyraźna wyszła
... wraz z zawodnikiem z Ukrainy Yuriy Protasovem /Mitsubishi Lancer/
Cały 3 Rajd Lotos Baltic Cup wygrał ...wg mnie niespodziewanie - Zbigniew Gabryś /Mitsubishi lancer Evo IX/
przed Michałem Bębenkiem /Mitsubishi lancer Evo IX/
na 3 miejscu uplasował się Francus Bryan Bouffier /Peugoet 207/
Ciekawostką rajdu była sprowadzona specjalnie i startująca jako "zerówka" Skoda Octawia WRC
... a to jeszcze kilka ciekawych /moich zdaniem/ fotek
niektórzy nieźle "ryli" zderzakami przy zjeździe z mostka, już pierwszy Lancer oderwał ze 4 ostatnie deski
była też Carisma
Wszystkie moje fotki z rajdu możecie obejrzeć na mojej stronie www w dziale Foto/Wydarzenia
Pieniek - 31-07-2007, 21:44
Właśnie wróciłem z 3 Lotos Baltic Cup. Było superancko tylko pogoda trochę zmienna. Nasi mistrzowie dostali niezłą lekcję pokory od Brayana Bouffiera. Gdyby nie awaria auta i kara za spóźnienie na PKC to wygrałby z kolosalną przewagą a tak ukończył rajd na 3 miejscu choć tempo w jakim odrabiał straty sugeruje że gdyby był jeszcze jeden "OS" to pewnie wygrałby tą imprezę. Chłopak naprawdę umie jeździć.
|
|
|