To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - [2G 95-99] Eclipse dziwnie pracuje

Anonymous - 20-07-2007, 14:28
Temat postu: [2G 95-99] Eclipse dziwnie pracuje
jak w temacie od jakiegosc czasu, eclipse stal sie bardzo glosny, jak jest na wolnych obrotach to sa strszne drgania w srodku jak i calego auta, widac ze silnik nierowno pracuje, a jak sie jedzie to brak mu mocy dlawi sie itp. Myslelem ze wina kabli zaplonowych wymienilem wczoraj wieczorem odpalam fure i super wszystko chodzi, myslalem ze problem z glowy, a dzisiaj chce jechac i znowu to samo :( . Wie ktos co to moze byc ?
Adaho_krak - 20-07-2007, 14:43

Podczas upałów autku też ciężko, zrozum go :) A tak poważnie świece, filtry (szczególnie powietrza i paliwa). Check się świeci ?? Ciężko coś powiedzieć ale podstway trzeba sprawdzić. Napisz coś więcej.
Anonymous - 21-07-2007, 13:01

wymienione niedawno :

-swiece
-filtry
-kable

moze wtryski ?

check engine sie nie swieci

Adaho_krak - 21-07-2007, 13:44

Spróbuj zczytać błędy z ECU diodą. Na stronie Krzyżaka masz dokładnie opisane jak to zrobić. Adres do strony: http://mitsubishifan.webpark.pl/
Anonymous - 04-08-2007, 08:48

byc moze masz juz zatkany katalizator .gdy kat jest zapchany to autko jest mulace i sie dlawi.sprobuj wykrecic i zobacz jak wyglada.
Anonymous - 04-08-2007, 12:52

a wiec tak po wymianie kabli problem nie znikl, jednak sprawdzilem na nowych kablach jak sie bedzie zachowywal po wyciagnieciu ich po kolei i po wyciagnieciu kabla z nr 3 nie widac roznicy w pracy silnika na reszce slabnie odrazu, wiec problem bedzie tkwil gdzies tam. Swiece sa ok bo zamienialem, moze wtrysk ? ma ktos jeszcze jakies pomysly ?
Anonymous - 04-08-2007, 13:02

sprawdz kompresje
Anonymous - 04-08-2007, 13:16

jak ja sprawdzic ?
Anonymous - 04-08-2007, 13:53

sam raczej nie dasz rady widzac twoje problemy :> wiec udaj sie do dobrego zakladu ;)

to ze silnik pracuje na 3 gary nie jest normalne :P

Anonymous - 25-08-2007, 10:12

kompresja jest ok wiec stawiam na wtrysk, chyba ze ma ktos jeszcze jakies pomysly ?
piotruś - 25-08-2007, 13:29

Panowie czy na tym forum zdaża sie taka ikonka ,, pomógł'' bo jeszcze nie zauważyłem tego . .........a propo usterki to podejrzewam że jeśli świece były wymieniane to może odkręć raz jeszcze na tym 3-cim garze , bo może podczas zakładania stukłeś elektrudą świecy i się zagieła więc nie będzie chodził na niej silnik .ew.sprawdż rozrząd czy znaki na kołach się idealnie pokrywają może przeskoczył pasek nie zapomnij o włożeniu śrubokręta w otwór kontrolny do ustawiania rozrządu .oczywiście także balans może pasek poszedł . :idea:
Anonymous - 25-08-2007, 21:24

swiece zakladalem inna i bez zmian, rozrzad i pasek sprawdzone i jest ok, wiec dalej podejrzewam wtrysk, w przyszlym tyg dam auto do mechanika
oblak - 27-09-2007, 10:18

sprawdź może dolot powietrza czy nia ma jakiejś dziury/ może filtr się poluzował(rozszczelnił). Nie wiem czy to pomoże ale ja w 1g miałem podobnie - nierówna praca i strasznie szarpał przy przyśpieszaniu. okazało się ze rozpiął mi sie filtr... :/
Anonymous - 27-09-2007, 11:26

oblak, z tego co pamietam to DevilNS ma 420a... a tam nie ma przeplywomierza ... i wszelkiego typu uszkodzenia dolotu nie wplywaja zbyt znaczaco na prace silnika... poza zasysaniem syfu
oblak - 27-09-2007, 12:00

hmmm :? , Sorki. Chciałem pomóc i podzieliłem się moimi doświadczeniami. Może mój post komuś pomoże :mrgreen: