Carisma - Techniczne - klimatyzacja na jak długo starcza
Anonymous - 23-07-2007, 16:54 Temat postu: klimatyzacja na jak długo starcza na ile powinno mi starczyć nabicie klimy, przy srednim jego uzywaniu. podobno sie nie zużywa.
pozdro
czekoladka_1981 - 23-07-2007, 18:18
7 lat już jeżdżę i jeszcze nie uzupełniałam czynnikiem.
phot - 23-07-2007, 18:28
Nie wiem na ile powinna ale w moim 5letnim egzemplarzu chlodzi juz slabo i mysle ze trzeba by nabic... No chyba ze to ewentualnie cos innego. Wazne zeby co jakis czas zadbac o klime poniewaz potrafi "zakwitnac" bakteriami oraz wlaczyc ja pare razy zima.
Pozdrawiam
loidd - 23-07-2007, 18:47
Przegląd klimy
www.motofakty.pl/artykul/...imatyzacji.html
Anonymous - 23-07-2007, 19:07
czekoladka_1981 napisał/a: | 7 lat już jeżdżę i jeszcze nie uzupełniałam czynnikiem. |
podziwiam beztroske, tak trzymac ale mysle ze zniknie kiedy padnie kompresor.
klime powino sie sprawdzic conajmniej raz na dwa lata, a odgrzybic raz na rok.
Chooper - 23-07-2007, 19:12 Temat postu: Re: klimatyzacja na jak długo starcza
deadly napisał/a: | na ile powinno mi starczyć nabicie klimy, przy srednim jego uzywaniu. podobno sie nie zużywa.
pozdro |
jesli nazwać to "zuzywaniem" to co 2 lata wypada pojawić się w serwisie na kontrolę szczelności i parametrów czynnika chłodzącego
Anonymous - 23-07-2007, 19:21
Jak baknie czynnika chłodzącego to pół biedy,ale jak braknie oleju w sprężarce to kaplica.ja jeżdzę raz do roku.Za przeglad i uzupełnienie czynnika i oleju płacę 60zł.Odgrzybiam sam.W marketach jest taki specjalny środek do odgrzybiania w spraju z taką długą rurką.Wkładasz ją do nawiewu i psikasz-środek w formie pianki.Koszt jakieś 18zł.starcza na 2-3 razy.
|
|
|