To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - klimatyzacja na jak długo starcza

Anonymous - 23-07-2007, 16:54
Temat postu: klimatyzacja na jak długo starcza
na ile powinno mi starczyć nabicie klimy, przy srednim jego uzywaniu. podobno sie nie zużywa.
pozdro

czekoladka_1981 - 23-07-2007, 18:18

7 lat już jeżdżę i jeszcze nie uzupełniałam czynnikiem. :biggrin:
phot - 23-07-2007, 18:28

Nie wiem na ile powinna ale w moim 5letnim egzemplarzu chlodzi juz slabo i mysle ze trzeba by nabic... No chyba ze to ewentualnie cos innego. Wazne zeby co jakis czas zadbac o klime poniewaz potrafi "zakwitnac" bakteriami oraz wlaczyc ja pare razy zima.
Pozdrawiam

loidd - 23-07-2007, 18:47

Przegląd klimy

www.motofakty.pl/artykul/...imatyzacji.html

Anonymous - 23-07-2007, 19:07

czekoladka_1981 napisał/a:
7 lat już jeżdżę i jeszcze nie uzupełniałam czynnikiem. :biggrin:

podziwiam beztroske, tak trzymac :thumbleft: ale mysle ze :biggrin: zniknie kiedy padnie kompresor.
klime powino sie sprawdzic conajmniej raz na dwa lata, a odgrzybic raz na rok.

Chooper - 23-07-2007, 19:12
Temat postu: Re: klimatyzacja na jak długo starcza
deadly napisał/a:
na ile powinno mi starczyć nabicie klimy, przy srednim jego uzywaniu. podobno sie nie zużywa.
pozdro

jesli nazwać to "zuzywaniem" to co 2 lata wypada pojawić się w serwisie na kontrolę szczelności i parametrów czynnika chłodzącego

Anonymous - 23-07-2007, 19:21

Jak baknie czynnika chłodzącego to pół biedy,ale jak braknie oleju w sprężarce to kaplica.ja jeżdzę raz do roku.Za przeglad i uzupełnienie czynnika i oleju płacę 60zł.Odgrzybiam sam.W marketach jest taki specjalny środek do odgrzybiania w spraju z taką długą rurką.Wkładasz ją do nawiewu i psikasz-środek w formie pianki.Koszt jakieś 18zł.starcza na 2-3 razy.