To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Sport - Inne - Do Wszystkich Typujących

Anonymous - 25-07-2007, 21:43
Temat postu: Do Wszystkich Typujących
W zeszłym sezonie typowało nas 54 osoby :!: :!:
Aby gra była ciekawsza oraz aby każdy miał większa motywację do typowania...........
Jeżeli każda osoba typująca da jedyne 10zł :D do wygrania na koniec sezonu byłoby 540zł :!: :!: :!: :D :D :D :D

myślę ze zabawa byłaby przednia a wygrana starczyłaby na....................co tylko zwyciężca by chciał :!: :D :!: :D

Może być jeszcze wersja bardziej hard-corowa - każdy z drużyny daje 20zł co daje 60zł na drożynę razy 10 drużyn - do wygrania byłoby 600zł CMS miałby za co pić przez weekend :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Co myślicie :?: :?: :?: :?: :?:

Marcin-Krak - 25-07-2007, 22:30

dm17 napisał/a:

Zaraz wyjdzie że faktycznie krakusy to centusie.
Ale jak dla mnie pomysł nie bardzo ten teges :roll:
Poza tym nie wiem jak sie to ma do zasad forum itp ;)
Ja gram dla przyjemności i zabawy - jak chcę wygrać to są zakłady od tego odpowiednie ;)

Anonymous - 25-07-2007, 22:37

Krakowski centuś :D :D :D :wink:
A co jakby było 1zł - dla mnie moze byc symbolicznie :wink:
To jest tylko propozycja........rzucona na wiatr do przedyskutowania :wink:

Pozdrawiam :wink:

A wygraną zwyciężca przeznaczy na jakiś dom dziecka,albo inny szczytny cel - chodzi o zabawe i emocje NIC WICEJ :!: :!: :!: :!: :!: :!:

akbi - 26-07-2007, 08:46

dm17 napisał/a:

dla mnie ... ciekawy pomysł :badgrin:

... tylko aby skarbówka zwycięzcy nie zgarnęła za nieuregulowany podatek :badgrin:

maxwell61 - 26-07-2007, 16:04

jestem za!!!! :D
macia - 26-07-2007, 16:20

dm17 napisał/a:
byłoby 600zł CMS miałby za co pić przez weekend

Kurde, to nawet dla nas na jedną nockę by nie starczyło :lol:
A poważnie, to mi się nie chce jakichś wpłat robić. Jestem przeciwko.

maxwell61 - 26-07-2007, 16:52

dm17 napisał/a:
A wygraną zwyciężca przeznaczy na jakiś dom dziecka,albo inny szczytny cel - chodzi o zabawe i emocje NIC WICEJ
macia, nawet na to żałujesz????
Anonymous - 28-07-2007, 14:42

Ja jestem za :mrgreen: Tylko na początku sezonu każda drużyna deklaruje sie na co ewentualną wygraną przekaże :idea: Też jestem ciekaw co na to regulamin, ale myślę że na jakiś szczytny cel... 8)
inferno - 28-07-2007, 16:26

Z jednej strony ciekawa idea i zasadniczo jestem za (wzbogaciłoby to zabawę) - pod warunkiem, że faktycznie wygrana przeznaczona byłaby na jakiś szczytny cel. Z drugiej jednak widzę następujące problemy:

- natury technicznej (kto pełniłby funkcję skarbnika? Nie jestem pewien czy oczywisty w tej sytuacji kandydat w postaci Śruby zgodzi się na to. Poza tym jeszcze zdefrauduje fundusze :P )
- nie jestem pewien czy konieczność wpłaty nie odstraszy tych mniej zasobnych graczy (wiem, że 10 zł to nieduża kwota, ale różnie to bywa)

W tej sytuacji proponuję poddać pomysł głosowaniu...

PS.

Skoro o szczytnych celach mowa, zapraszam na stronę www.kacper.jaaz.pl - każda złotówka może pomóc i liczę, że okażecie wielkość mitsumaniakowego serca...

Anonymous - 28-07-2007, 19:14

Myśle ze "zarząd" nie będzie miał nic przeciwko temu aby na taki cel przeznaczyć pieniądze.....
Inferno Twój link jest bardzo dobry, oczywiscie to wygrany ( lub w przypadku drużynówki zespół) bedą decydowali o tym na co przeznaczyć.
Z zebraniem kasy myśle ze nie będzie problemu-jeżeli Śruba nie będzie miał ochoty ja sie pisze -dla mnie to nie problem!

Myśle ze warto i byłoby bardzo miło - tym bardziej ze rundę zakończylibyśmy przed świętami.......... ktoś mógłby byś Św Mikołajem :mrgreen: :mrgreen:

sruba - 28-07-2007, 20:56

jakos po przemysleniu za i przeciw, jestem przeciwny tej koncepcji.
zalezy nam przeciez na jak najwiekszej liczbie graczy, a mam wrazenie, ze "wpisowe", nawet jezeli mialoby byc na koniec sezonu przeznaczone na szczytny cel, w znacznym stopniu ograniczy ilosc grajacych. bo nie kazdy z typujacych bedzie mial ochote wplacac te 10, czy 20 plnow. jedni nie beda mieli, inni nie beda chcieli.
nie ma sensu kombinowac, bo przekombinujemy...

inferno - 28-07-2007, 23:00

Śruba: dlatego proponuje przeprowadzić ankietę. Co nam szkodzi?
sruba - 28-07-2007, 23:44

inferno: ale pamietaj, ze w ankiecie mozemy wyjsc na "za"- co nie zmienia faktu, ze potencjalnie spowoduje to odplyw potencjalnych typerow...
a tego nie chcemy...

btw.
zmieniliscie logo ?

inferno - 29-07-2007, 01:06

No to może kompromis? Składki będą dobrowolne (np. po 10 zł), a pula przypadnie tylko tym, którzy się składali. Jeśli wygra ktoś, kto nie brał udziału w zrzucie, to wówczas przeprowadzimy ankietę dotyczącą przeznaczenia wygranej (lub np. od razu ustalimy, że będzie dla małego Kacpra), a jeśli zwycięzcą będzie "udziałowiec" - sam zadecyduje o tym na co ją przeznaczy. Co Wy na to?

Si, zmieniliśmy logo. Podesłać Ci oryginał? Bo to z mojego podpisu jest zintegrowane ze zdjęciami Cudeńka :mrgreen:

sruba - 29-07-2007, 01:44

podeslij.

ankieta.