To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Ogólne - Głośna zawieszenie Carismy

Anonymous - 26-07-2007, 20:34
Temat postu: Głośna zawieszenie Carismy
Witam wszystkich mam pytanie moja carusia płynie po drodze jak nawierzchnia jest ok. ale jak są doły lub jakieś uskoki jest głośna jak diabli byłem na przeglądzie ostatnio i jest ok. amortyzatory przód 92i945% tył87-91% facet mówi wynik b.dobry nie wiem czy ten typ tak ma? napiszcie jak wasze carusie się poruszają na drodze moja to 1.6GL sedan 98r.

Pozdrawiam wszystkich..Czarek. wawa.

mlun - 26-07-2007, 21:38

No wiesz to że tłucze to amortyzatory nie mają nic do gadania.Każdy wie że Cari ma kłopotliwe zawieszenie ale stuki zą z reugły wywołane przez zuzyte gumy w zawieszeniu.
Anonymous - 26-07-2007, 21:43

jak amor stuka to juz nadaje sie tylko na smietnik,
w zawieszeniu moze stukac wszystko, od gornego mocowania amortyzatora po jakas koncowke, trzeba zdiagnozowac, bo tak tylko mozna gdybac.

Anonymous - 26-07-2007, 23:23

ponad 90% to nawet nowy amor nie bedzie mial :wink:
wolgaster - 27-07-2007, 01:43

czarek1005 napisał/a:
amortyzatory przód 92i945%

100 % tłumienia to ma pręt. Amortyzator w pełni sprawny czyli wyciągnięty z pudełka i zamontowany to około 75 %.

Matejko - 27-07-2007, 09:13

wolgaster napisał/a:
zamontowany to około 75 %.

tylny na pustym aucie ma max 65% jesli wychodzi wiecej to tylko swiadczy o rozkalibrowanej sciezce diagnostycznej, co teraz swiadczy o typowej ignorancji mechanika poniewaz firmy montujace np MAHA czy cos takiego co pol roku wysyla swoich ludzi ktorzy za darmo robia przeglad sprzetu i go kalibruja,
a co do amorow - moga pukac to tylko monroe :D

maxwell61 - 27-07-2007, 18:48

Matejko napisał/a:
a co do amorow - moga pukac to tylko monroe
..hehe zgadza się...a poza tym amor może mieć i 75% ale tak jak u mnie ruszał się w obudowie na boki i tłukł jak cholera...wiec na śmietnik i KYB smigają aż miło :D
Anonymous - 27-07-2007, 21:20

U mnie walą jak diabli gumy drążka stabilizatora-zamówiłem w aso, bo chce ori, gdyż wymiana jest dosc kłopotliwa. Muszę sprawdzić jeszcze łączniki i dam drążek prawy bo cos jest nie tak :evil: Biorąc pod uwagę nasz drogi to normalka w większości aut.
Matejko - 28-07-2007, 00:49

Bastek napisał/a:
Biorąc pod uwagę nasz drogi to normalka w większości aut.

sorry za ironie, ale w twoim cudowanym lancerze pada zawieszenie tak samo jak w dennej carismie, szok doslownie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

mlun - 28-07-2007, 10:30

Hahahahahahaha nie mogłem się opanować normalnie :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: