To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Galant VR4 E88A 92-96 - [E88A 2.5 4WD] nietypowy model

mitsu_pl - 26-07-2007, 21:22
Temat postu: [E88A 2.5 4WD] nietypowy model
Witam.
Jestem szczęśliwym posiadaczem dość żadkiego okazu z rodziny Mitsubishi mianowicie Galanta z pełnym wypasem i napędem na cztery łapy. Cieszy mnie to iż udało mi się trafić na ten model zwłaszcza, że jest cały i zdrowy ( w sensie posiada wszystkie blachy orginalne bez grama szpachli) Wszytsko chodzi jak w zegareczku. Auto serwisowane na bierząco itd. Jest jedno ale... Mianowicie to cudowne auto posiada tylnią oś skrętną, która przestała skręcać! Przez co manewrowanie stało sie mordęgą, razem z tym problemem pokazał się tez następny (w sumie to jest jeden problem bo wystapił w tym samym czasie) znika mi wspomaganie na niskich obrotach przy rozgrzanym silniku. Zmieniałem już płyn i przepłukiwałem układ, ale nie pomogło. Szukam pomocy i jakieś informacji odnośnie całej tej krypy (jakieś książki, instrukcje obsługi, schematy - łykne wszytko ;) )
Pozdrawiam i dziękuję z góry za wszelką pomoc.

Anonymous - 26-07-2007, 23:44

mitsu_pl napisał/a:
auto posiada tylnią oś skrętną, która przestała skręcać! Przez co manewrowanie stało sie mordęgą

4ws skręca tylną oś głównie przy ostrych zakrętach branych na dużej prędkości - przy manewrach o ile mnie pamięć nie myli to nie kręciła

w dziale download masz manuale

jeśli chodzi o brak wspomagania na niskich obrotach - pompa wspomagania zaczyna zaliczać padakę

mitsu_pl - 27-07-2007, 09:01

a jednakl się kręciła... było to zauważalne nawet na postoju, jak koła tylnej osi zmieniają kąt. Teraz nawet nie drgną. Na tylnej maglownicy widać że coś tam się rusza, ale nic więcej.

[ Dodano: 27-07-2007, 09:29 ]
Nie znalazłem w dziele "download" nic na temat tego gala... Ma ktos jeszcze jakies pomysły ?

Anonymous - 27-07-2007, 10:21

hmm. poczekajmy cierpliwie az wpadnie Chi-Man - on w swojej sigmie mial jakies przeboje z tym systemem i wie na jego temat sporo.

(sprobuj przejrzec manual od sigmy)