Łódzkie - Gdzie naprawiamy nasze Miśki
young - 09-01-2006, 12:37 Temat postu: Gdzie naprawiamy nasze Miśki Mordeczki
Gdzie naprawiacie swoje Miśki w Łodzi ??
Zapomniałem poruszyć temat na spotkaniu
Aha, no i oczywiście, chodzi mi tylko o naprawianie, bo kupowanie części to wiadomo...Japaneeze
Anonymous - 09-01-2006, 13:18
ja takie pierdółkowate rzeczy, wymiane opon, hamulce itp robie u Malinowskich (Auto-Perfect ul Rąbieńska 3) - taki niebiesko żółty zakład. Słyszałem także że jeśli chodzi o japończyki to dobry zakład jest na ul Wysokiej (przedłużenie tramwajowej za Tuwima) - ale nigdy tam nie byłem i tylko słyszałem opinie dobre.
Niestety póki co nie wyrobiłem sobie dobrego zdania o nowym ASO przy Limanowskiego/Włókniarzy - jak podjechałem zeby coś sprawdzić to kazali mi za tydzien przyjechać jak bedzie mechanik heheh - czyli nie mają na stałe nikogo chyba... No chyba, że się cos poprawiło.
Jeśli chodzi o blacharke to bardzo polecam przy wyjeździe na Łowicz jest jeden spox blacharz (uczciwy i porzadny) - w razie co moge dać namiar.
ale fakt - brakuje speców od mechaniki do misiów.
Jest też jeden koleś - mechanik (sam jeździ lancysiem) też spoko - ale nie pamiętam adresu - wiem jak jechać tak za radogoszczem.
A co do części - to oczywiście Japaneze a oprócz tego polecam AutoTop - hurtownia części samochodowych - mają tam sporo rzeczy i dobrą obsługę (a niektórzy mają rabaciki )
Chooper - 09-01-2006, 13:20
bardzo dobry temat Young tez myślełem nad założeniem takiego
jakie naprawyyyyyyyyyyyyy miśki się nie psują
ale jeżeli już, to ja do tego typu operacji udaję się do zaufanego znajomego mechanika na mojej ulicy, który na codzien pracuje w jakiejś stacji diagnostycznej, ale po godzinach działa w swoim garażu. Mam do niego pełne zaufanie jezeli chodzi o sprawy naprawcze.
częsci to j.w.
jedyne co mogę jeszcze polecić, to jesli chodzi o sprawy "wydechowe" (elementy wydechu, uszczelki, katalizatory etc.) to polecam na ul. Kolumny (numeru dokładnie nie pamiętam, ale zweryfikuję)
Anonymous - 09-01-2006, 13:23
a właśnie - wydechy też mają w miarę niedrogo i dobre na ul Polnej (idchodzi od Limanowskiego) - już tam dwa razy spawałem tłumiczek a szwagier wymieniał portki i oboje jesteśmy zadowoleni.
Chooper - 09-01-2006, 13:25
DominoS napisał/a: | już tam dwa razy spawałem tłumiczek |
czyli coś jest nie tak, skoro robiłeś dwa razy
Anonymous - 09-01-2006, 13:35
Chooper napisał/a: | czyli coś jest nie tak, skoro robiłeś dwa razy |
nie no wszystko jest tak tylko chciałem jeszcze tą zimę przejeździć i po zimie tlumik wymienic a sie niestety tlumik przedziurawił :/
Anonymous - 09-01-2006, 20:01
yyyyy... jest jeden taki szarlatan w Lublinie
piwkotom - 10-01-2006, 00:02
dobra, moja Cari dzisiaj poszla do pana. Pan jej wyjal skrzyneczke i powiedzial ze du.pa jestem, bo jakbym od razu do niego przyszedl to by sie obylo bez czesci a tak.... cala piatka do wymiany (ale kochany Matejko mi znalazl goscia i czesci juz jada ) tylko ze wtedy kasy nie bylo Pan jest podobniez przez wielu polecany jesli chodzi o skrzynie wiec mu zaufalem, chociaz bajzel w warsztacie ma niezly, tylko to zaden argument w sumie, bo takiego bajzlu na biurku jak ja mam to chyba nikt nie ma a jestem najlepszy wiec moze to dobry znak
jesli chodzi o remonty pozaskrzyniowe to mam od niedawna takiego juz sprawdzonego przez kilku znajomych i przeze mnie 2 razy, mechanika, nie jest tani, ale widze ze solidny i konkretny. Nie czaruje, ma byc to i to, to trzeba tego nie trzeba, wytrzyma jeszcze tyle a tyle itd... i jak na razie git
P.S. mam tak gadane bo tesknie za misiem a on tam sobie gdzies stoi... bez skrzyni...
Anonymous - 11-01-2006, 18:23
czy ktoś byłby tak uprzejmy i podał mi namiary na JAPANEZE
najlepiej kom, niebede ukrywał ze cel chyba wiadomy
Chooper - 11-01-2006, 18:50
tommi napisał/a: | czy ktoś byłby tak uprzejmy i podał mi namiary na JAPANEZE
najlepiej kom, niebede ukrywał ze cel chyba wiadomy |
nie zadawaj takich pytań oficjalnie jak nie chcesz dorobić ie ostrzeżenia
numer do japaneze nawet chyba w googlach znajdziesz
ale numer raz w celach informacyjnych wstawic nie zaszkodzi, w końcu to Japaneze zaopatruje nasze miśki w częsci:
jeśli się nie zmienił to:
(kom) 6 0 2 2 2 4 5 8 4
Anonymous - 11-01-2006, 19:04
thx za odzew
nawet PW dostałem
pozdro
Leppe - 11-01-2006, 19:53
Moj najleprzy mechanior wykorkowal wiec na razie jestem w fazie testow i poszukiwan dobrego speca.
Anonymous - 12-01-2006, 09:17
Chooper napisał/a: | jestem w fazie testow i poszukiwan dobrego speca. |
jak znajdziesz to oczywiscie dasz znać?
ja musze jeszcze raz sie wybrać do tego kolesia co ma lancysia z radogoszczy - mysle ze kolo jest spox
Anonymous - 12-01-2006, 09:45
Prawie od 10 lat naprawiam auta u znajomego mechanika i mogę go z czystym sumieniem wszystkim polecić. Będą zadowoleni Ci wszyscy, którzy marzą o warsztacie w 100% fachowym, solidnym i z rozsądnym cennikiem. Bo to mechanik z zamiłowania, i fuszery żadnej z kanału nie wypuści. Jego reklamy raczej nie znajdziecie, bo opiera się stałych klientach, którzy polecają go jeden drugiemu, i wg mnie to najlepiej o nim świadczy. Mechanika, elektryka, elektronika ... od a do z.
AUTO-PC, ul. Skrzydlata 25, Michał Jakubowski, tel. 601 359 369
(Skrzydlata to ta ulica, którą się dojeżdza do Arturówka od ul. Warszawskiej)
przed wizytą w warsztacie radzę zatelefonować, bo roboty to mu nie brakuje
Potek - 16-01-2006, 16:27
Panowie mam pytanie chyba dosyć luźno związane z naprawianiem samochodów... chociaż...
Przytrafiła mi sie mała przykrość na naszych dziurawych ulicach no i mam do kupienia opone i felge
Z felgą większych problemów nie ma natomiast poszukuje najlepiej nowej opony Firestone Winterhowk 185/65 R15
Może macie namiary na dobrze zaopatrzone serwisy, bo te w których byłem zaproponowały mi że ściągną mi oponę na koniec stycznia a ja muszę w trase jechać a bez zapasu jakos tak głupio... Teraz mam założoną oponę letnią i jeździ się tak jakby na jednym kole hamulców nie było.
|
|
|