To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Galant E5xA - gaśnie przy włączonym gazie

Anonymous - 31-07-2007, 11:55
Temat postu: gaśnie przy włączonym gazie
Pytanko pewnie banalne i przewineło sie juz zapewne.

Mam taki problemik : samochodzik przy przełączeniu na gaz i podbiciu obrotów gaśnie albo spada nisko i sie krztusi.
Jezeli ostroznie operuje obrotami to jest ok ale jak jade na 3 tys i puszcze na luz to czesto spada nisko i gasnie.
Jak sie tego pozbyc? wyregulowac obroty? wina gazu? Czy ilosci gazu w zbiorniku (za malo)?

JaGrab3 - 31-07-2007, 13:14

Temat rzeka. Regulacja instalacji, pewnie złe ciśnienie na reduktorze, i poprostu jak szybko spada z obrotów to krokówka nienadgoni i silnik gaśnie.
Anonymous - 08-08-2007, 10:05

jaka moze byc cena takiej regulacji?
Nie chce sie dac naciagnac a to niedawno kupiony samochodzik i nie mam jeszcze wyrobionego cennika.:)

czekoladka_1981 - 08-08-2007, 12:47

http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=14496 masz
Anonymous - 13-08-2007, 09:28

Na wstepie dziekuję wszystkim za życzenia urodzinowe i łącze sie w bólu z rodziną naszego kolegi...

Wracajac do tematu - ile kosztuje parownik do instalacji sekwencyjnej do galanta 1,8??
Moze ktos wie jaki jest to wydatek?

[ Dodano: 14-08-2007, 14:41 ]
i temat zakonczony.
Okazało sie ze brał 3 razy wiecej gazu niz bylo potrzeba i poprostu zalewal sie szczegolnie za zakretach :) .
Regulacja kosztowala mnie 30 zl.
A teraz ostrzezenie : gosc chcial mnie dzis skasowac na 350 zl za wymiane dobrego parownika!!!! Ale ciepłych pozdrowień dostal i prawie po gebie za parszywe oszustwo.
Przestrzegam przed gosciem z zakładu w Płocku na ulicy Agrestowej 12.

[ Komentarz dodany przez: Hubeeert: 17-04-2009, 01:25 ]
Na przyszłość proszę bez wulgaryzmów bo będzie ostrzeżenie