To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Kabelek do świecy

Anonymous - 01-08-2007, 09:12
Temat postu: Kabelek do świecy
Witam

Podczas ostatniej leśnej eskapady jakis podły futrzak wlazł mi pod maskę, wyżarł spory kawałek wygłuszenia spod blachy i, niestety, przegryzł jeden z czterech kabelków prowadzących do fajki, która obejmuje świece. To taki 15-centymetrowy kawałek, z jednej strony zakończony wtyczką a z drugiej plastikową rurką, wchodzącą w silnik.

Ktoś wie gdzie mogę dostac coś takiego? Naprawiłem to metoda polowa, ale nie chcę jeździć zadrutowanym samochodem zbyt długo.

Moomin - 01-08-2007, 15:42
Temat postu: Re: Kabelek do świecy
tansky napisał/a:
Witam

Podczas ostatniej leśnej eskapady jakis podły futrzak wlazł mi pod maskę, wyżarł spory kawałek wygłuszenia spod blachy i, niestety, przegryzł jeden z czterech kabelków prowadzących do fajki, która obejmuje świece. To taki 15-centymetrowy kawałek, z jednej strony zakończony wtyczką a z drugiej plastikową rurką, wchodzącą w silnik.

Ktoś wie gdzie mogę dostac coś takiego? Naprawiłem to metoda polowa, ale nie chcę jeździć zadrutowanym samochodem zbyt długo.

To o czym mówisz to chyba po prostu kabel WN (wysokiego napięcia). Musisz raczej wymienić wszystkie cztery. Każdy sklep motoryzacyjny ma to w ofercie, kwestia tylko czy akurat do Twojego silnika będą. Najlepiej dobierz sobie na tej stronie www.ngkntk.pl i zamów gdzieś.

Anonymous - 01-08-2007, 20:12

szukaj na forum kontaktu do japaneze
gdzieś tu był telefon stacjonarny podawany,
on coś doradzi dobrego i pewnie też będzie to wyrób NGK ;)

maxwell61 - 02-08-2007, 03:24

ten telefon powinien byc u każdego MM :D
marek malik (japaneze)
422154402 dzownic po 14... email...japaneze@tlen.pl

Anonymous - 02-09-2007, 22:47

kabelek ngk 100zł komplet ogolno dostepny