To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełn± wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - Problem ze skrzynia biegów

Anonymous - 01-08-2007, 15:17
Temat postu: Problem ze skrzynia biegów
Wita.Mam pytanie dotyczace skrzyni biegów.Padł mi skrzynia w moim Galanciku,znalazłem jusz zastepcza skrzynie tylko nie z takiego amego rocznika jak mouj Galant,ja mam 1991r a tamta skrzynia jest 89r,lub 90r.Czy jest jakas róznica w rocznikach i tamta skrzynia spasuje do mojego????Bardzo prosze o jakakolwiek pomoc.

Pozdrawiam wszystkich z z góry dziękuje Frolson83

[ Dodano: 01-08-2007, 15:19 ]
Zapomniałem dodac ze silnik i reszta jest taka sama jak u mnie,tzn motor 2.0 8V,

Krzyzak - 01-08-2007, 22:08

bedzie pasowac - byle byla od 2.0 8v, a nie od 1.8 czy od 16v
deejay - 02-08-2007, 21:02
Temat postu: skrzynia
Wszystko będzie cacy ładnie pasować bez zadnych problemów :wink:
Anonymous - 05-08-2007, 12:41
Temat postu: skrzynka
powinno pasować.
A jakie masz uszkodzenie ?
Mi też chcieli wcisn±ć now± skrzynię a wystarczyło napawać wodzik 5 biegu (wyskakiwał)

Anonymous - 06-08-2007, 23:05

Witam wszystkich, problem polega na tym ze podczas jazdy strasznie chuczy w skrzyni, jak wysprzeglasm to przestaje.Myslałem ze to morze ze konczy sie olej,wyieniłem olej w pierwszej kolejnosci i nic dalej to samo,ciegle chuczy, leje mi ze skrzyni olej, jak zostawiłem auto na podjezdzie pzred domem(plama oleju pod skrzynia na glebie).Czasami podczas jazdy nie ma drugiego biegu ale jak nie docisne sprzegła i leko zgrzytnie w skrzyni to wszystko wraca o normy i 2-jka jest spowrotem.Ale jusz wporzadeczku zapkupiłem skrzynie i jutro misiu jedzie na przeszczep)