Forum ogólne - Jeśli nie Mitsubishi to co?
Anonymous - 02-08-2007, 20:22 Temat postu: Jeśli nie Mitsubishi to co? Jesli będziecie zmieniac samochód jaki byście wybrali?
Pomijając mitsubishi oczywiście:)
Największą rolę graja pewnie fundusze jakie możemy przeznaczyć na auto.
Ja osobiście chcę się przesiąść na diesla - sedana - nie lubie kombi.
Ostatnio bardzo Podobają mi się Passaty, jednak kręci mnie też rover 75 np taki . Podoba mi sie tylko i wyłącznie z wyglądu - nie wiem jak z eksploatacją
A jak jest w Waszym przypadku?
Hubeeert - 02-08-2007, 21:26
Ficu865 napisał/a: | jednak kręci mnie też rover 75 np taki . Podoba mi sie tylko i wyłącznie z wyglądu - nie wiem jak z eksploatacją |
Strasznie kreci mechanikow. Zostawisz u nich wory kasy. Ciekawostka jest nastepujaca. Od lat Rover ma najgorsze opinie u Brytoli a oni lubia swoje.
A ostatnio sprzedano Rover'a i przeniesiono cala fabryke do CHIN.
No ale oczywiscie kup sobie Rovera
Jak diesel to nie Renault.
HDI po lifcie prosze bardzo - np 406. Jezdze i nie narzekam. Inna sprawa, ze jezdze zgodnie z przepisami, nie piluje i mam swiety spokoj.
Citroen = Pug tyle, ze ja bym nie kupil.
VW - owszem. Cala grupa. Polecam Skode Octawie Kombi (uwazaj na auta po PH) w TDI 90 KM - silnik oszczedny i nie do zajechania przy prawidlowej eksploatacji tyle, ze czesto mozna kupic taka zespawana z 6 sztuk z przebiegiem silnika 500000km. Ostroznie.
Fiat - NIE.
Z "japonskich" Toyka nie jest zla. (Nie marudzic prosze zwlaszcza Jackie) byleby nie byla to cieknaca przez dach Avensis przed liftem
Mazda kiedys tak (80/90) potem raczej nie
Forda bym nie lubil. Co prawda niby zle nie sa ale jak widze samochod z czarnym Batyorym za soba przy przyspieszaniu to na 95% jest to Ford.
To tak na szybko
Robson86 - 02-08-2007, 22:15
Na pewno cos japonskiego...np. Honda
Pozdroo
JCH - 02-08-2007, 22:22
Hubeeert napisał/a: | Z "japonskich"... | Nowy Civic. Corolla Verso.
Subaru
saphire - 02-08-2007, 22:23
No to najlepiej w tym zestawieniu wychodzi japończyk z niemieckim dizlem - Outlander 2007
zwolin - 02-08-2007, 22:53
Rovera wybij sobie z głowy.
1.W Polsce sytuacja z serwisami rovera jest taka, że ze świecą można fachowca szukać. Z moich doświadczeń z tą marką wynika, że mechanicy w aso działają na zasadzie uda się albo się nie uda.
2. Rover znany jest z delikatnie mówiąc niekonwencjonalnych pomysłów, i jak zaprowadzisz go do pana Zenka, to może mieć problemy z rozkręceniem, o skręceniu do kupy nie wspominając
Generalnie, jak coś się dało skomplikować, to skomplikowali
3. Ceny części- nowe kosztują majątek, a na dodatek często trzeba jeszcze na nie czekać. Z uzywkami też jest problem, bo nie dość, że mało, to jeszcze w większości są z "anglików"
4. Bardzo trudno sprzedać samochód tej marki.
5. Rovery są awaryjne i kropka. Wiem, bo miałem.
Ja po kilku latach użytkowania rovera na dobre zraziłem się do tej marki. Utrzymanie mitsu po roverze, to poezja. Zero problemów z częściami, i ceny znacznie niższe.
e-gen - 02-08-2007, 23:08
Przy moim modelu rodziny i KM które pokonuję to Toyota Paseo byłaby najlepsza ...
Marcin-Krak - 02-08-2007, 23:09
Hubeeert napisał/a: | VW - owszem. Cala grupa. |
Ja bym dodał Seaty. Mi osobiście podobają się Leon zarówno obecny jak i wspólczesny
Poza tym ostatnio reklamują się jako - najmniej awaryjna marka samochodów do 3 lat wg Dekry
Cytat: | Największą rolę graja pewnie fundusze jakie możemy przeznaczyć na auto. |
Znów wyjdzie moje krakowskie centusiostwo - ale czy ta cena za tego rowera na 4 kołach ma sugerować coś
saphire napisał/a: | No to najlepiej w tym zestawieniu wychodzi japończyk z niemieckim dizlem - Outlander 2007 |
W sobotę wygrywam 12 wielkich paczek w lotku to sobie kupię
stanik - 02-08-2007, 23:28
mi Leony też się bardzo podobają, ale jak czytam forum Seata i systematycznie co jakiś czas pojawiają się wątki o kradzieżach tego autka to od razu się leczę z zachcianek... Miałem już auto marki i modelu w którym niemalże trzeba było spać, wszędzie szukać parkingów strzeżonych... masakra. To cenie w swoim obecnym aucie że stawiam gdzie chce i pies z kulawą nogą się nie zainteresuje (odpukać w niemalowane)
A następne autko będzie chyba rodem ze Szwecji...
A co do totka, to ja mam pewniaczki na 13 dużych baniek
arekp - 02-08-2007, 23:41
Ja niestety wzdycham z utesknieniem za czyms na co mnie jeszcze nie stac ... nowe Audi A4 Avant z silnikiem 2.0 diesla.
Z aut bardziej w zasiegu mojej kieszeni: nowy Lancer (wiem, mialo byc poza miskiem), nowa Corolla lub nowe Mondeo.
Anonymous - 02-08-2007, 23:52
JCH napisał/a: | Nowy Civic. Corolla Verso. Subaru |
haha, nie byłbyś pierwszy, który przebył drogę MSS --> Subaru
A które konkretnie?
gulgulq - 03-08-2007, 07:34
1. Subaru
2. Mazda
3. Volvo
4. Honda
A co do Lotka to zapominacie panwie że to ja wygrywam cała pulę :)
cns80 - 03-08-2007, 08:28
Moje typy:
1. Honda Accord(ale nie nowy Civic),
2. Subaru Outback,
3. Mazda (3 lub 6),
4. Toyota Avensis (byle nie D-4-D),
5. Saab 9-5,
6. Skoda Roomster,
7. Nissan Navara (ostani Mohikanin)
Straszna zbieranina mi wyszła, ale te samochody uważam za ciekawe.
A tu anty-typy:
1. Ford - szmelcak. Miałem 5 firmowych i słałem joby na prawo i lewo (chociaż nowy Mondek mi się podoba, ale nie miałem jeszcze z nim do czynienia).
2. Citroen = zepsuty Peugeot. Pracowałem w ASO i uważam że te samochody są dla emerytów, którzy nie chcą się pokaleczyć o kanty, na pewno nie są Polakami, bo nie stać by ich było na utrzymanie. A do tego niby elektronika taka sama jak w Pugu, ale częściej się wysypuje - ciekawostka .
3. Opel = rozwojowa wersja Trabanta 601. Niestety tam też pracowałem i mam 6 opli w rodzinie. Wszystko jest pięknie, póki działa, a później zaczynają się schody (strome).
4. Fiat - nie lubię samochodów, które po gwarancji ulegają biodegradacji
I paradoksalnie jeśli chodzi o anty-typy, w każdym oprócz Forda (tu jest różnie) polecam dostawczaki:
2. Berlingo
3. Vivaro
4. Ducato
akbi - 03-08-2007, 08:45
Ficu865 napisał/a: | kręci mnie też rover 75 np taki . Podoba mi sie tylko i wyłącznie z wyglądu - nie wiem jak z eksploatacją |
kumpel ma to auto i sam nim kilka razy jeździłem.
Co do eksploatacji to podzielam słowa Huberta - masakra cenowa, ale pasują tam niekiedy części od BMW (nie wiem którego), które są trochę tańsze.
Co do wyglądu ... tutaj się różnimy bo dla mnie wygląda w środku jak stary angielski kredens
Moje typy:
- Subaru Legancy
- Mazda 626
- Volvo ... ale coraz więcej tego
- Honda Accord
- ... ale tak naprawdę to tylko Mitsu
Krzyzak - 03-08-2007, 09:09
jak masz kase na nowy, to mozesz sobie wybierac i tu raczej ciezko jest znalezc ladne i dobre autko - pozostaje w zasadzie tylko nowy lancer i mazda 6 - cala reszta to koszmary stylistyczne
jak uzywane - to wybralbym auto w najlepszym stanie technicznym w danej klasie cenowo-wyposazeniowo-przestrzennej
a co do rovera - Josie ma i jezdzi bez zastrzezen - to model 6xx, ktory notabene tez mi sie podoba zarowno wewn. jak i zewn.; a czesci pasuja od hondy
|
|
|