To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - [1G 90-94] Listwy przy progach

Anonymous - 03-08-2007, 18:32
Temat postu: [1G 90-94] Listwy przy progach
Witam ponownie
Czy ktoś przyklejał listwy przy progach jeśli tak to na jaki klej bo mi zaczęły ochodzić i muszę coś z tym zrobić

Adaho_krak - 03-08-2007, 19:57

Jest taka specjalna masa, blacharze jej używają, podjedz do jakiego kolwiek blacharza i się wypytaj. Mi jak znajomek blacharz przykleił listwy do drzwi w pasacie, to później z lakierem sciągłem :)
Anonymous - 04-08-2007, 08:35

sprobuj na klej do wklejania szyb w samochodach jak tak robilem przy swoim innym aucie i trzymalo jak hole....a ale pamietaj aby dobrze wyczyscic z piasku i kurzu bo inaczej lipa bedzie odchodzic.klej kupisz w kazdym slkepie motoryzacyjnym za jakies 20-25 zl.pozdrawiam zycze powodzonka
Anonymous - 04-08-2007, 10:16

Hey, beben, mowa jest o tzw. "firanach" :?: ;)
viader - 08-08-2007, 12:49

Ja w kilku punktach przyklełem na super glue i trzyma :D
HouseM - 08-08-2007, 21:51

Zasadniczo wszelkie listwy , progi , spoilery najlepiej kleić na kleju do szyb samochodowych (bodajże "bobi" jest najpopularniejszy) Jednak świetnie spisuje się do tego celu klej silikonowy uniwersalny ( Soudal czarny) pamiętaj jednak że jeśli nie zastosujesz specjalnego podkładu na klejone powierzchnie to do ostatecznego oczyszczenia elementów sklejanych nie możesz użyć żadnego rozpuszczalnika ropopochodnego (czyli zasadniczo nic za wyjątkiem alkoholu) "NIE DENATURAT!!!"
Anonymous - 08-08-2007, 22:55

HouseM napisał/a: