To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Problemy techniczne - Rdza - preparat do zabezpieczania co o tym myślicie?

Artii - 15-05-2005, 17:44
Temat postu: Rdza - preparat do zabezpieczania co o tym myślicie?
Co myslicie o http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=51511512 tym preparacie.

Mozna to zastosowac na podwozie do mitsu, czy lepiej nie. W zeszlym roku mi koles zrobil konserwacje tak ze teraz bede chyba musial po nim poprawiac.

Anonymous - 15-05-2005, 19:25

jedyny sposob na rdze to jej oczyszczenie i pomalowanie na nowo, zadne srodki na dluzsza mete nic nie dadza i tak wylezie po jakims czasie
Chooper - 15-05-2005, 23:30

w temacie rdzy. Jeśli chodzi o odrdzewiacze to nasza Coca Cola nie ma sobie równych :P Sprawdzano w jednakowych warunkach kilka preparatów i właśnie Colę i na jej śrubce potrzebabyło najmniej siły (niewiele ponad 50 Nm). Wystarczy podgrzać napój do ok 40 stopni C i polać śrube, potem zostawić na ok 15 min.

Jeśli jednak ktoś chce użyć "fachowego" preparatu w serii WD-40 to właśnie nie WD-40 bo ten wypadł słabiutko...
Polecam osobiście (bo mam) i z testu preparat DOUBLE TT (jasny niebieski z czerwoną pokrywką i żółtymi napisami) Bardzo dobry !!!!

Anonymous - 20-05-2005, 20:10

Jesli Cola jesto dobra to Fosol bedzie jeszcze lepeszy, lub inny odrdzewiacz co ma w skladzie kwas fosforowy. Fosol muysisz splukac

A kortanin jest dobry tylko ze on nie odrdzewia a raczej laczy sie z rdza i powsztrmuje korozje. Stosowalem trzymal sie nawet bez pokrywania go lakierem. Polecam

Artii - 20-05-2005, 21:25

piorek napisał/a:

A kortanin jest dobry tylko ze on nie odrdzewia a raczej laczy sie z rdza i powsztrmuje korozje. Stosowalem trzymal sie nawet bez pokrywania go lakierem. Polecam

Kupi sie to w normalnym sklepie motoryzacyjnym?

Anonymous - 21-05-2005, 17:01

Arti mooze, ja kupilem w sklepie z lakierami samochodowymi (podklady, spraye itp)