To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - Laptop z Japonii

harpagan - 04-08-2007, 20:58
Temat postu: Laptop z Japonii
W zwiazku z tym ze od jakiegos czasu chodzi mi po glowie kupno laptopa mam pytanko.
Znajomy wyjezdza jakos na dniach do Tokio i pytal czy cos mi przywiesc.
Zastanawiam sie jak wyglada wlasnie sprawa laptopow.
Przywozil ktos?
Opłaca sie to ?
Powiedzmy ze mam do wydania 3000zl o ile lepszego lapa moge przywiesc z Japonii niz kupic za ta sama kwote u nas?

sla - 04-08-2007, 21:31

Japonia nie jest zbyt tanim krajem jeśli chodzi o laptopy. Nie wszystkie firmy oferują gwarancję międzynarodową co już jest wadą. Jest zasada, że z krajów gdzie laptopy są zdecydowanie tańsze, głównie USA i Kanada, opłaca się przywozić laptopty z górnej półki ponieważ wtedy mozna zaoszczedzić niezłe pieniądze. Za 3000 zł w/g mnie szkoda fatygi, zaoszczędzisz niewiele lub wcale.
tomusn - 04-08-2007, 21:34

to ja zamawiam koszulkę URAWA RED DIAMONDS :)
coś jak taką: tylko z numerem 13 :)

akbi - 05-08-2007, 08:25

Jesli sie nic nie zmienilo od 4 lat (bo wtedy bylem w Japonii), to wbrew pozorom elektronika jest tam znacznie drozsza anizeli w Polsce, cyba ze sie trafi na jakas super promocje.
harpagan - 05-08-2007, 12:21

No to przyznam szczerze ze troche mnie zmartwiliscie, chociaz z drugiej strony moze to i dobrze bo nie bede musial na gwalt kombinowac pieniedzy i sie zadluzac ;)
Co do okazji to niestety znajomy nie za bardzo w tematyce komputerow i raczej nie chcialbym sie potem lekko zdziwic. Myslalem tez moze o uzywce bo w sieci pisza ze tam lekko starsze technologie traca dosc szybko na wartosci, ale ten pomysl odpada z powodu jak wyzej.
Dzieki za info

tomusn napisał/a:

Przekaze ... jak sie trafi to nie ma problemu ;)

tomusn - 05-08-2007, 22:57

harpagan napisał/a:

tomusn napisał/a:

Przekaze ... jak sie trafi to nie ma problemu ;)

cena około 14tys jenów czyli na nasze około 260zł :(

harpagan - 05-08-2007, 23:28

Cytat:
cena około 14tys jenów czyli na nasze około 260zł :(

Ulala ładnie ładnie, jestes dalej zainteresowany :D ?

Cezar - 06-08-2007, 00:46

tomusn napisał/a:
około 260zł

Czyli 'normalna' cena za nowa org. koszulke :wink:

Anonymous - 21-08-2007, 21:53

dobre ceny laptopow sa na ebay.com.mozna troche zaoszczedzic.za ok 1000$mozna cos fajne znalezc ;)
Anonymous - 10-02-2008, 21:13

tomusn, cześć kolego nie moge ci pomóc ponieważ nie znam się na tym mój misiek ma tylko benzynke
TommiCrazy - 10-02-2008, 21:23

zawsze mnie interesowalo tokyo, slyszalem ze zycie jest tam bardzo drogie, jedno z najdrozszych do zycia miastna swiecie, mozesz sie zapytac kumpla jakie sá tam ceny np miesiecznego czynszu ( w przecietnych okolicach), szczeze mowiác chcial bym tez tam pojechac kiedys :)