To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Techniczne - [MSS DID] [ELEKTRONIKA] Nie pali za pierwszym razem...

jawlo - 12-01-2006, 22:39
Temat postu: [MSS DID] [ELEKTRONIKA] Nie pali za pierwszym razem...
Zdarza się, że DiD jak jest ciepły to nie pali za pierwszym razem. Po wyłączeniu po kilku sekundach za drugim razem odpala bez problemu. Czy to coś zwiastuje? Czy te typy tak mają?
TNT - 12-01-2006, 22:44

Moze swiece sie juz koncza?
Hubeeert - 13-01-2006, 14:30

TNT napisał/a:
Moze swiece sie juz koncza?

W dieslu? na ciepłym silniku?? Jacek to nie ta bajka. Podjedź na diagnostykę niech błędy sprawdzą.

JCH - 13-01-2006, 21:29

Zdarzyło mi się coś takiego ze dwa razy jakos tak rok temu i może ze dwa razy w ciągu ostatnich dwóch miesięcy. Ale mam wrażenie, że jakby nie rozkodował się immobiliser. "Odkręcenie" kluczyka i ponowne "zakręcenie" - odpala od razu.
Anonymous - 14-01-2006, 14:08

JCH napisał/a:
Zdarzyło mi się coś takiego ze dwa razy jakos tak rok temu i może ze dwa razy w ciągu ostatnich dwóch miesięcy. Ale mam wrażenie, że jakby nie rozkodował się immobiliser. "Odkręcenie" kluczyka i ponowne "zakręcenie" - odpala od razu.

U mnie dokładnie tak samo. raz na kilkadziesiąt razy tak jakby immobiliser nie odpuszczał. Wystarczy wyłączyć stacyjkę i za drugim razem jest git.

Anonymous - 25-01-2006, 18:06

I ja również zaobserwowałem takie zjawisko..rzadko bo rzadko ale wystęuje
Zwierzu - 18-05-2006, 01:22

Musze przyznac ze i mnie sie to przytrafilo juz ze 2-3 razy:(
Anonymous - 18-05-2006, 07:09

mialem identyczny problem
sprobuj z 2 para kluczykow bo to na pewno byla sprawa niezatrybienia przez immobilizer

i czasem byl kluczyk wyciagany ze staycjni i jeszcze raz

w zasadzie jak juz slychac ze nie zapodaje nic wiecej oprocz rozrusznika, wyjmij kluczyk i jeszcze raz
na 99% pomoze

ps. oczywiscie w aso jak jechalem wszystko zapalalo bez problemu :)

Anonymous - 18-05-2006, 19:47

Czasem i mi się to trafia. Jak widać te typy tak mają. :( Tylko że jak nie chce odpalić to ja zawsze włączałem i wyłączałem alarm i pomagało.
Zdarza się też czasami że aby samochód odpalił to rozrusznik musi pokręcić chwilkę i dopiero załapywał i to nie zależnie czy zimny czy ciepły.

Anonymous - 19-05-2006, 09:25

termit napisał/a:
Czasem i mi się to trafia. Jak widać te typy tak mają. :( Tylko że jak nie chce odpalić to ja zawsze włączałem i wyłączałem alarm i pomagało.
Zdarza się też czasami że aby samochód odpalił to rozrusznik musi pokręcić chwilkę i dopiero załapywał i to nie zależnie czy zimny czy ciepły.

nie krec bo to bez sesu jak i tak paliwo nie idzie / na bank to immobilizer

Anonymous - 19-05-2006, 13:01

Tylko z tego co wiem to podobno immobilaizer odcina prąd i rozrusznik nie powinien wogóle kręcić a nie pompe paliwa, ale mogę się mylić.

A czy może się orjętujecie jak świeca żarowa siądzie to czy jest jakoś to sygnalizowane lampkami kontrolnymi. Koledze w Carismie siadły swiece i podobno nie było żadnego sygnału, że się wzieło i zepsuło. W Mercedesie jak świeca mi siadła to kontrolka migała albo paliła się cały czas. Już nie pamiętam dokładnie.
Pozdrawiam

Anonymous - 20-05-2006, 05:57

no po czesci nie daje pradu..bo nie daje na obwody zaplonu albo pompy paliwa a do samego rozrusznika, radia itp bez problemu
wiec rozrusznik kreci ale paliwo nie dochodzi...

Anonymous - 31-05-2006, 14:37

... u mnie to samo - raz na kilkadziesiat razy nie pali. W seriwsie jest ok :D
Też stawiam na immobiliser i pogodziłem się ztym. Poprostu ten typ tak ma.

pozdrawiam

Anonymous - 03-06-2007, 16:56
Temat postu: Czy coś da kupno nowego kluczyka i ponowne programowanie???
Mam taki sam problem- w serwisie coś mówili, żeby kupić nowy kluczyk i zaprogramować całą rodzinę kluczyków czyli w sumie trzy, ale nie dają gwarancji, że to coś da. Czy ktoś już może tego próbował???

Mnie to dosyć irytuje, a nie chcę wywalać w błoto tysiaka, żeby ASO mogło się pozbyć starego kkluczyka do Spejsa!!!

Pozdro.

JCH - 03-06-2007, 19:24

wokulsky napisał/a:
i zaprogramować całą rodzinę kluczyków czyli w sumie trzy
Od zawsze mam dwa kluczyki - to tak przy okazji.... :roll:
A co do tematu - trochę to śmieszne, jeśli ASO mówi, że "może to to ale gwarancji nie damy". To kto ma dać ja się pytam :?: