[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Nie działają przeciwmgielne,
Jacko1 - 13-08-2007, 18:21 Temat postu: [EAxx] Nie działają przeciwmgielne, Witam.
Jestem od niedawna posiadaczem mitsubishi galanta 2.0 kombi i nowym MitsuManiakiem.
Mój problem polega na niedziałających przeciwmgielnych. Skrzynki bezpieczników zostały sprawdzone i w kabinie i pod maską. Kontrolka na desce zapala się i słychać załączający się przekaźnik. Przynajmniej tak mi się wydaje, że to przekaźnik.
Anonymous - 13-08-2007, 20:17
Jak slyszysz cykniecie dokladnie w momencie przyciskania wlacznika tych swiatel, to przekaznik worksi. Sprawdz zarowki, jesli sa dobre, to sprawdz czego brakuje na kabelkach halogenow + czy masy.
Anonymous - 14-08-2007, 10:22
Mam ten sam problem.
Jacko1 - 14-08-2007, 12:49
Jacko1,
Żarówki sprawdzone. Tylko że nie chodzi o przeciwmgielne z przodu tylko z tyłu
Moominek - 21-09-2007, 22:17
Też mam tą przypadłość, pojawiła się nie wiadomo kiedy, nie wiadomo jak, nie wiadoo gdzie... przekaźnik pracuje, kontrolka się zapala, pmgielne nie. Co ciekawe był czas, kiedy zdarzało im się czasem działać... coś gdzie niekontakci, tylko gdzie? sprawdziłem już podłączenie lamp, jest ok. Czy po drodze są gdzieś inne kostki?
Edit: dzisiaj
Odświeżę troszkę temat. Macie jakies pomysły. Mi się wyczerpały i nie wiem już czego się czepnąć, a zbliża się przegląd techniczny roczny
Anonymous - 26-09-2007, 21:11
witam
moze prad dochodzi tylko kontaktu brak
styki w samych lampach
tez tak mialem
pozdrawiam
Marcino - 26-09-2007, 21:21
Moominek napisał/a: |
Odświeżę troszkę temat. Macie jakies pomysły. Mi się wyczerpały i nie wiem już czego się czepnąć, a zbliża się przegląd techniczny roczny |
A czy na przegladzie spawdzają..??
U mnie nikt nie sprawdził.... ani przodu ani tyłu. Tylko swiatła z przodu.
Jacko1 - 30-09-2007, 12:11
Witam. Na przeglądzie nie sprawdzają ale jeśli mamy takowe światełka to fajnie gdyby świeciły
Co do stykow to sprawdzone przeczyszczone wazelinki technicznej dostały i dalej nic
Moominek - 30-09-2007, 22:59
U mnie sprawdzili. Być może dlatego, że był to I przegląd po sprowadzeniu do kraju.
morosophem - 19-01-2010, 18:34
Witam. U mnie paliły się oba tylne, okrągłe przeciwmgielne. Po wstawieniu reperaturek już tylko jedno- lewe. Bezpieczniki, żarówki, włącznik - wszystko ok. Pomogli mi w Auto TW. Okazuje się, że do światła prawego doprowadzone są dwie kostki z czego jedna jest do haka. Ja haka nie mam i nie mam nawet śladu po nim, ale po przepięciu świateł na drugą kostkę znowu wszystko działa. Znajduje się ona w miejscu podpięcia lampy w bagażniku przy prawej lampie.
sipex - 24-02-2011, 11:45
witam
dzis po wymianie starych zegarów na zegary HC mam dziwny objaw..mianowicie po odpaleniu auta raz działaja swiata pryeciwmgielne a np. po z gaszeniu silnika i ponownym uruchomieniu nie;/proszę o rady..pozdrawiam
robertdg - 24-02-2011, 11:49
sipex, czy wymiana polegała tylko na ich przełożeniu
sipex - 24-02-2011, 15:38
tak przełożyłęm i przykręciłem
KamilR10 - 24-02-2011, 18:31
Podepnę się do tematu. U mnie jest bardzo dziwny patent ze światłami przeciwmgłowymi z przodu. Nie włączę ich przyciskiem z lewej strony tak jak w każdym Galancie, tylko jest zrobiony dodatkowy dziwny biały przycisk ( coś takiego jak do włączania wzmacniacza) Tylko tym mogę włączyć przeciwmgłowe z przodu, ale co ciekawe gdy włączę w tym czasie światła mijania, halogeny gasną....gdy wyłączę mijania automatycznie włączają się przeciwmgłowe. Takie auto kupiłem i ten patent był założony jeszcze w Niemczech. Po długich przemyśleniach stwierdziłem, że ktoś zrobił z tych świateł, światła do jazdy dziennej, dlatego jest osobny przycisk. Dla mnie tak czy inaczej to jest bez sensu, chciałbym to zlikwidować
robertdg - 24-02-2011, 18:35
Jeżeli to nie były zegary od VR-4 to nie powinno sie nic dziac, pozatym, że mogłeś spalić alternator, bo nie przełożyłeś pinów
|
|
|