To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mitsubishi Trójmiasto - Pomorskie - Podziekowania dla akbiego

Anonymous - 16-08-2007, 03:25
Temat postu: Podziekowania dla akbiego
chcialem serdecznie publicznie podziekowac Akbiemu za jego poswiecony czas i cierpliwosc na holowanie mojego trupa.

kiedy tak sunalem przez noc na linie przypiety przyszlo mi do glowy to:

z mitsubishi jest jak z kobietami, czasami z zewnatrz ladne, dobrze sie prowadza - ale wez to chlopie utrzymaj!!!!!!! :axe:

akbi - 17-08-2007, 08:33

adams12 napisał/a:
chcialem serdecznie publicznie podziekowac Akbiemu za jego poswiecony czas i cierpliwosc na holowanie mojego trupa.

no problem .. każde autko gdzieś czasem potrafi "walnąć focha" ... przykro tylko jak staje w nocy w lesie i do tego ponad 100km od domu
... jak można to trzeba sobie pomagać ...

adams12 napisał/a:
kiedy tak sunalem przez noc na linie przypiety przyszlo mi do glowy

... a jak pod Nowym Dworem ta linka pękła, to ja usłyszałem taki huk, że myślałem, że we mnie lutnąłeś :shock: ... ale mi ulżyło, gdy zobaczyłem cały mój zderzak i pękniętą linkę :badgrin:

...a tak jeszcze dodam, że gdy już wracałem sam do domu, to niemalże walnąłbym w dzika na Jaśkówce (to taka ulica ... dla tych z poza Gdańska :P ) wielkie bydle łaziło środkiem ulicy :mrgreen:

MKarpiu - 20-08-2007, 23:06

Po ostatnim holowaniu do mechanika uslyszalem ze holowanie miekkim holem jest zabronione. Za te wykroczenie grozi mandat wysokości nawet 500zl na glowe. Wiadomo cos o tym bo ta informacja mnie zaszokowala :shock:
akbi - 21-08-2007, 08:28

MKarpiu napisał/a:
Po ostatnim holowaniu do mechanika uslyszalem ze holowanie miekkim holem jest zabronione. Za te wykroczenie grozi mandat wysokości nawet 500zl na glowe. Wiadomo cos o tym bo ta informacja mnie zaszokowala :shock:

W maju przylutował w mojego Galanta samochód, który był właśnie holowany. Rozmawiałem później z policjantem i stwierdził, że faktycznie Ci co się holowali złamali przepisy, ale nie dlatego, że się holowali, ale dlatego, że byli połączeni tyłami swoich pojazdów.

Tak więc na pewno holowanie (prawidłowe) nie jest zabronione.

Bartek - 21-08-2007, 08:31

MKarpiu napisał/a:
do mechanika uslyszalem ze holowanie miekkim holem jest zabronione

Zmień mechanika.....

josie - 21-08-2007, 11:37

adams12, a co się w galu popsuło?
Anonymous - 21-08-2007, 18:08

MKarpiu napisał/a:
Po ostatnim holowaniu do mechanika uslyszalem ze holowanie miekkim holem jest zabronione.

ta tylko zapomnial dodac ze w UK :D

Kibloo - 04-10-2007, 14:24

no więc jajo jest takie, że jeśli w samochodzie do prawidłowego działania jakiegokolwiek podzespołu (hamulce, wspom kiery itp.) niezbedny jest pracujacy silnik, to takiego auta nie wolno holować na holu miękkim. Dodatkowe jajo jest takie, ze w normalnych warunkach nikt ci nic nie zrobi, ale jak walniesz i komuna przyjedzie to rzeczywiście mandat przywalą.

Poza tym ograniczenie predkości przy holowaniu to w ter zabud 30km/h
a poza ter zabud 60 km/h

i znajdź mi kogoś kto to stosuje??

pozdro

Anonymous - 04-10-2007, 19:42

ja tego nie stosuje :P

rzadzi PiS wiec zadne zasady sie nie licza

akbi - 06-10-2007, 12:17

Kibloo napisał/a:
w samochodzie do prawidłowego działania jakiegokolwiek podzespołu (hamulce, wspom kiery itp.) niezbedny jest pracujacy silnik, to takiego auta nie wolno holować na holu miękkim

hm ... w takim razie chyba, żadne auto nie powinno być holowane na lince na wyłaczonym silniku.

Kibloo napisał/a:
poza ter zabud 60 km/h
Cytat:
ja tego nie stosuje :P

no przecież nie przekraczaliśmy tej ponaddźwiękowej prędkości :P

Kibloo - 07-10-2007, 10:19

no niestety tak, ale kto na to patrzy???

pozdro

P.S. ja gdybym miał kolegą holować w takiej sytuacji, to też bym się nawet 10 sek. nie zastanawiał, nawet gdybym miał mandat dostać, pie...yć przepisy, trzeba sobie pomagać, oczywiście z zachowaniem ostrożności...

pozdro