To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[92-96]Colt CA0 - [CA4A 1.6] Alarm zwariował!

Anonymous - 16-08-2007, 09:53
Temat postu: [CA4A 1.6] Alarm zwariował!
W moim CA0 mam seryjnie zamontowany alarm połączony z centralnym zamkiem. Nie było z nim żadnych problemów aż do wczoraj rano. Odpaliłem samochód i alarm się włączył. Najdziwniejsze jest to, że wydawał dźwięki zupełnie inne niż standardowo i nie reagował na wyłączenie go pilotem. Po minucie jednak się uspokoił, postanowiłem kontynuować jazdę ale alarm odezwał się jeszcze kilka razy po kilkanaście sekund. Po skończonej jeździe i uzbrojeniu alarmu wszystko było OK. Przez 2 minuty. Potem alarm się włączył i nie chciał już wyłączyć. Nie pozostało nic innego jak odłączenie syreny. Co może się dziać? I co z tym fantem zrobić? Z góry dziękuję za pomoc.
Kleju - 18-08-2007, 15:16

seryjnie zamontowany alarm? czy ktos go wczesniej zamontowal? Bo chyba nie bylo seryjnych alarmow w colcie (chyba ze sie myle)
Taki objaw czesto sie pojawia jak jest bardzo slaby aku.

Anonymous - 21-08-2007, 13:19

Kleju napisał/a:
seryjnie zamontowany alarm? czy ktos go wczesniej zamontowal? Bo chyba nie bylo seryjnych alarmow w colcie (chyba ze sie myle)

No właśnie nie mam pewności - na syrenie jest naklejka gwarancyjna z datą produkcji 1993 ale syrena jest "made in Italy" więc wątpię, że alarm był montowany w Japonii :P Bardziej skłaniałbym się ku montażu w salonie we Francji skąd przyjechał Colcik.

Kleju napisał/a:
Taki objaw czesto sie pojawia jak jest bardzo slaby aku.

Nie ma mowy - aku ma jakieś 3 miesiące, autko pali "na pół tyka".

Coś mi się zdaje, że alarm nadaje się do śmieci :|

Kleju - 21-08-2007, 14:37

Prosciej bedzie jak wymienisz alarm na nowy ;)
/albo zobacz jeszcze baterie w pilocie, ewentualnie zasilanie i mase alarmu moze tam sie cos "poluznilo"