Mitsubishi Trójmiasto - Pomorskie - POMORSKI Wyjazd na ZLOT do Łodzi
akbi - 17-08-2007, 09:41 Temat postu: POMORSKI Wyjazd na ZLOT do Łodzi Z wstępnych moich ustaleń, osoby, które będą jechały w tym roku na Zlot, będą jechały niestety w różnym czasie.
Miło by było jednak,aby chociaż jakikolwiek najmniejszy konwój przyjechał z Trójmiasta i okolic.
Prosiłbym w związku z tym o wpisywanie swoich planowanych terminów wyjazdu... może jeden dostosuje się do drugiego i się jakoś dogadamy
Ja na pewno jadę w piątek (24 sierpień), tak aby na miejscu być w granicach godziny 18/19.
Muszę jednak z rana załatwić kilka spraw urzędowych i nie wiem o której będę mógł wystartować.
Przewidywane godziny wyjazdu w których mogę się dostosować to 12-15.
Krzyzak - 17-08-2007, 11:26
Ja tez wstepnie planuje wyjazd ok. godz. 12 w piatek. Bede jechal z okolic Kowali lub Przymorza.
LEWY - 17-08-2007, 12:43
tego zloty juz nie chce opuscic ja moge sie dostosowac i bede mogł czekac gdzies na trasie i o ktorej godzinie Wam pasuje
akbi - 17-08-2007, 12:59
LEWY, jeśli chcesz to możesz dołączyć na 1-dynce koło Grudziądza ... tam dla Ciebie będzie chyba najrozsądniej - tam masz z Prabut ok 60km.
Co do godziny to trudno ustalić, proponuje abyś mi przesłał na PW nr telefonu do siebie, a ja jak będę wyjeżdżał z Gdańska to do Ciebie zadzwonię ... czyli jakieś 1,5 godziny przed punktem spotkania.
LEWY - 17-08-2007, 17:55
o i tu moge poszalec bo to pierwszy raz jak znam droge (chyba) za grudziadzem wjazd na 1 jest w miejscowosci Stolno i moge czekac na wjezdzie do pierwszego CPN-u .
A nie ma obaw moj nr 880-178-513 .
Tylko jeszcze miśka musze doprowadzic do stanu takiego w ktorym dojade nim do Łodzi a moze jeszcze i wróce.
akbi - 17-08-2007, 19:00
LEWY napisał/a: | moge czekac na wjezdzie do pierwszego CPN-u .
|
ok, to jak bedziemy wyjezdzac z Gdanska to zadzwonie do Ciebie ... oczekuj w piatek ok poludnia
raddex - 17-08-2007, 21:54
My wyruszamy z rana w piątek. Jedziemy z Szymonem więc wyjeżdżamy wcześniej, jak będzie pogoda i ciepło, by nie trafić na największy upał. Planujemy także kilka postoi po drodze z myślą o małym.
Anonymous - 18-08-2007, 09:37
ja niestety musze sie wycofac z wyjazdu gdyz mam wielki problem w firmie
novy - 20-08-2007, 10:36
Nie biorąc urlopu w piątek mógłbym wyjechac ok 14-15 najwcześniej. Tak wiec albo się załapie z wami, albo będzie ktoś jeszcze chętny na wyjazd o tej godzinie.
Krzyzak - 20-08-2007, 11:40
ja celowo biore urlop - jedziemy wczesniej, bo Baska wie co mozna w Lodzi tanio zanabyc (raz bylismy w Ptakach i niepytajcie ile wydala na szmaty...)
akbi - 20-08-2007, 11:59
No to widzę, że spotkamy się dopiero w Strykowie
Krzyzak - 20-08-2007, 13:39
wczesniej - znaczy ok. poludnia - tak jak sie pierwotnie ustawialismy
bo ok. 11 maja przywiezc mi meble
jak komus pasuje (a mysle, ze godz. 12 wystarczy by do Strykowa dojechac na wieczor), to robimy konwoj
akbi - 20-08-2007, 13:51
Krzyzak napisał/a: | jak komus pasuje, to robimy konwoj |
Będziemy w piątek w kontakcie tel.
Z moich ustaleń to Raddex wyjeżdża o świcie (ok godz 5) a Novy ok godz 15.
Ja z Asią planuje też tak właśnie jak Ty - ok godz 12, więc powinniśmy ruszyć razem, a na wysokości Grudziądza dołączy do nas Lewy
Darku, czy Ty z Basią jedziecie prosto do Strykowa, czy jeszcze na jakieś zakupy (bo coś tam wspominasz wyżej)
ps'
Twoje słowa ... .... :
Krzyzak napisał/a: | ja mysle, ze godz. 12 wystarczy by do Strykowa dojechac na wieczor |
podpowiadają mi, że to będzie dla mnie wyjątkowo trudna podróż
... ale za to będziemy mogli przeprowadzić test ... jak nisko potrafi zejść ze spalaniem na trasie Galant EA5
Krzyzak - 20-08-2007, 14:28
no wlasnie zalezy o ktorej tam dotrzemy
Tomek (piwko) wspominal o poteznej galerii przy ktorej centrum Ptaki (chyba z 10 poteznych hal z ciuchami) to pikus a wiem, ze mloda chciala jakies szmaty zanabyc
a co do spalania - Gal Kunty w mieszanej (EA5 A/T) spalil mi ponizej 9 l (troche po miescie, raz trasa, na obwodowej do 160 i takie tam)
ale wstepnie ok. poludnia wyruszamy
i pamietaj - nie jestes na holu, wiec zawsze odlaczyc sie mozna
edit: generalnie wiadomo, ze jedziemy 1-ka, ale moze w Grudziadzu odbijemy na Radzyn i Golub-Dobrzyn - 2 fajne zamki do obejrzenia???
akbi - 20-08-2007, 14:46
Krzyzak napisał/a: | a co do spalania - Gal Kunty w mieszanej (EA5 A/T) spalil mi ponizej 9 l |
w mieście już zszedłem poniżej 12 ... a na trasie mam jedno doświadczenie, w zeszły tygodniu ciągnąłem Gala Adamsa
140 km - w jedną stronę ... 100-140km/h bo ciemno i wąsko i do tego kiepska droga tam u Ciebie za Malborkiem
i 140 km z powrotem - 50-60 km/h - non stop na 3 biegu
łącznie spalanie wyszło 10,1 - więc myślę, że całkiem nieźle.
Teraz liczę, że jak będę jechał ... "przy Tobie" to zejdę poniżej 7,5 l/100km
Krzyzak napisał/a: | i pamietaj - nie jestes na holu, wiec zawsze odlaczyc sie mozna |
jak już nie wytrzymam to tak zrobię
...ja też nigdy nie namawiam nikogo do jazdy moim tempem.
Krzyzak napisał/a: | edit: generalnie wiadomo, ze jedziemy 1-ka, ale moze w Grudziadzu odbijemy na Radzyn i Golub-Dobrzyn - 2 fajne zamki do obejrzenia??? |
fajna propozycja, ale wiesz, że Asia teraz "chodzi za dwóch" więc obawiam się, że nie da rady, a i tak jestem wdzięczny, że zdecydowała się jechać na zlot ... decyzja należała do niej tym razem
|
|
|