[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Zderzak tylny w galancie EA [FAQ]
Anonymous - 21-08-2007, 11:59 Temat postu: [EAxx] Zderzak tylny w galancie EA [FAQ] No to się pochwalę.
Oto nowy element jaki dostał mój misiek:
Nakładka i Nakładka1
Od razu uprzedzę, ze kupiłem wraz ze zderzakiem na Allegro. Rzecz wygląda na oryginalną (można zerknąć na napis "Galant" na nakładce. Pięknie się prezentuje. Poza tym, ze gość troszkę krzywo przykleił ale mnie to nie martwi za bardzo.
Bartek - 21-08-2007, 12:04
"Trochę" krzykliwa na ciemnym aucie...... Na srebrnym prezentowałaby się lepiej......
akbi - 21-08-2007, 12:07
wolfgang napisał/a: | No to się pochwalę.
Oto nowy element jaki dostał mój misiek:
Nakładka i Nakładka1 |
też mam taką
Anonymous - 21-08-2007, 14:10
Bartek w rzeczywistości prezentuje sie lepiej niż na kawałku zdjęcia. Zresztą kwestia gustu jak u każdego
Mi sie wydaje, ze z kolei na srebrnym aucie poprostu "zgubiłaby się".
JaGrab3 bladego pojęcia nie mam, bo nigdzie nie widziałem podobnej i nawet przyznam, że zaskoczył mnie akbi bo myślałem, że będę "pierwowzorem"
Z tego co widzę jest to rzecz dedykowana do tego auta i myślę, ze gdzies w UK coś takiego się dostanie. W Niemieckich serwisach tego nie spotkałem.
akbi - 21-08-2007, 15:20
wolfgang napisał/a: | JaGrab3 bladego pojęcia nie mam, bo nigdzie nie widziałem podobnej i nawet przyznam, że zaskoczył mnie akbi bo myślałem, że będę "pierwowzorem" |
Ja pierwszy raz widziałem tą blachę rok temu w bordowym Galancie, który stał na warszawskim autohandlu.
Anonymous - 21-08-2007, 21:36
Gościu na allegro robi coś podobnego w tym temacie:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=223312966
Pisałem nawet do niego, czy nie ma listwy do Gala kombi - niestety na razie nie ma wzorca, ale może zrobić - potrzebne mu tylko następujące wymiary (wg instrukcji od Gościa):
Prośba do wolfganga - zmierz według instrukcji swoją listwę i podaj na forum wymiary.
Może listwa od Gościa nie będzie tak piekna jak Twoja - ale na razie innych opcji nie mamy. Jeszcze jedno - Gościu graweruje na listwie różne napisy i wzorki - Koszt listwy 90-100 PLN.
Anonymous - 21-08-2007, 23:06
No wlasnie tak ostatnio przygladam sie bezradnie jak mi sie iszczy ten element tyle, ze w sedanie. Czy do sedana tez mozna cos takiego zaimplantowac ???
Anonymous - 22-08-2007, 08:20
Ok! Zmierzę dopiero dzisiaj wieczorem i podam wszystkie wymiary jutro. Może akurat wszystko będzie do zrobienia i wiecej nas będzie mogło cieszyć swoje oko
Anonymous - 22-08-2007, 12:28
Ja miałem ale czarną. Ale niestety musiałem wymienić zderzak i już nie mam. A była bardzoi przydatna szczególnie jak często się coś wkłada do bagażnika.
Anonymous - 23-08-2007, 08:08
Minaj a oto wymiary wg Twojego podanego wyżej rysunku (oczywiście podane w mm):
X=90
Y=1060
M=90
Z=30
Jakbyś potrzebował jeszcze jakichś danych to oczywiście pomogę.
Marcino - 02-09-2007, 23:32
J amam przyklejony taki czarny cienki plastik z logiem Mitsu....
Anonymous - 03-09-2007, 18:01
Podziękował WOLF za wymiary.
Czy może są chętni aby zamówić sobie taką listwę chromowaną jak z aukcji Allegro, którą wklejałem???
Jakby się zebrało więcej osób to może byśmy wytargowali lepszą cenę.
pompec - 15-06-2008, 02:07 Temat postu: [EAxx] Tylny zderzak w Galancie EA mam pytanie: czy taki zderzak podejdzie do EA2A SE '98? jeśli tak, to czy trudno taki dostać?
Anonymous - 15-06-2008, 02:14
podejdzie ...owszem trudno bo sam szukam z pol roku(ostatnie 3 miesiace malo intensywnie) rowniez i progow w kolor nadwozia ...z przednim zderzakiem mniej problemow efekt w galerii
xor - 16-06-2008, 10:12
otóż...NIE !!
też myślałem, że powinien pasować, kupiłem, i kupa. Po bokach na dole on ma inny kąt spadu, niż 'stary' zderzak, i nie pasują do blachy tylnych błotników.
Myślę, że jeszcze potrzebne są dodatkowe plastikowe, przykręcane z tyły nadkoli na dole 'dokładki'/'progi'/błotniki
W moim SE są tylko takie małe, obejmujące tylko sam dół nadkola.
Tu są potrzebne na całą długość od nadkola do zderzaka.
Tak myślę, bo nie sądzę, że całe blachy błotników do tych zderzaków są inne...
EDIT: nawiasem mam taki zderzak do sprzedania
|
|
|