To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Tarcze i klocki hamulcowe

roch_27 - 17-01-2006, 10:40
Temat postu: [EAxx] Tarcze i klocki hamulcowe
Witam
Mam pytanie czy ktoś zakładał w swoim galu (model EA) tarcze i kolcki
np. tarcze Zimmermann i sportowe klocki EBC Red Stuff :?:

Znalazłem na niemieckiej stronce coś takiego zobacz

Przejechałem swoim galusiem juz ponad 7 tys i niedługo bedzie konieczna zmiana.

Jakiej firmy (klocki i tarcze) stosujecie u siebie i co najważniejsze jak sie spisują :wink: .

Ps. Przy okazji, tłumik na zdjęciu jest taki jak w moim w EA :mrgreen: :mrgreen:

Pozdro

Anonymous - 05-05-2006, 10:39

Czy ktoś zakładał do swojego mitsu tarcze f-my BREMBO???
może ktoś doradzi czy warto takie zakładać ??

kochajj - 05-05-2006, 12:39

co do zimmermann to są u nas na rynku nawiercane... cena 480zł przod 2 szt.
Anonymous - 18-05-2006, 17:00

Ma ktos zalozone nawiercane tarcze? Jakie wrażenia?
Anonymous - 18-05-2006, 20:42

chciałem kupić EBC jednak nie było na stanie :cry: :cry: :cry:
i kupiłem Lucas-a mam nadzieję że będzie ok.

Maciek - 18-05-2006, 22:20

A może ktoś od Nas napisze do tego TKTOM´sa moze sie do MM zapisze? :)
A tak właściwie to chciałem zapytać czy mnie wzrok nie myli i czy dobrze widziałem u Shovel'a w GTi tarcze z tyłu? myśle że może dało by sie zapodać do mojego gala. Wiem było już o tym ale niech mi to ktoś wybije jeszcze raz z głowy :) :mrgreen:

roch_27 - 15-09-2006, 12:28

Odświerzam temat

Niedawno zakupiłem do mojego EA nowe tarcze i klocki :mrgreen:
Tarcze TEXTAR natomiast klocki ATE

W sprawie doboru tarcz było trochę problemów.
Chodzi mi głównie o to, ze EA po 99' ma zmienione tarcze przednie na wieksze (szer 276 mm) - i takie też chciałem, a z katalogu proponowali mi mniejsze 256 mm :P
Niestety wiekszość katalogów jest do dupy :P , gdyż ma zły podział na roczniki :P zamiast EA 97-98 i 98-01 oraz 01> jest zapis od 97-01. :P
Jedynie katalog EBC jest godny polecenia :lol:
Co prawda można spotkać w katalogach tarcze 276 mm :arrow: jednak trzeba szukać GDI :wink:

pozdro

Anonymous - 15-09-2006, 13:26

i jak sie sprawuja tarcze? ;] ja chcem po nowym roku wymienic na brembo bo ostatnie takie przyzwoite znalazlem.. ale moze jakas tansza opcja tez nie bedzie gorsza:) 8)
roch_27 - 15-09-2006, 13:37

maniakowy napisał/a:
i jak sie sprawuja tarcze? ;] ja chcem po nowym roku wymienic na brembo bo ostatnie takie przyzwoite znalazlem.. ale moze jakas tansza opcja tez nie bedzie gorsza:) 8)

Bede zakładał dopiero w następnym tygodniu - na pewno dam znać jakie bedą wrażenia.
Z tarcz Brembo zrezygnowałem - dlaczego ? - zasugerowałem się opinią Matejko. Miał takie w swojej cari z klockami ferodo, po jakimś czasie się pokrzywiły :?

pozdro

[ Dodano: 27-09-2006, 19:43 ]
Dziś wymieniłem tarcze klocki i przednie amorki :mrgreen:
Jednak zaszły zmiany co do tylnych tarcz i przednich klocków :|
Tylne tarcze dlatego, ze zamówione nie dotarły :( a przednie klocki dostałem do wersji z tarczami 256 mm :evil:

pozdro

Matejko - 27-09-2006, 21:09

i jak sie hasa na nowych amorkach ??
roch_27 - 27-09-2006, 21:16

zajefajnie , normalnie przyklejony do asfaltu :twisted: hamulce na razie traktuje delikatnie niech się ułożą :wink:
Normalnie czuję się jakbym miał nowe autko :mrgreen:

ps. do szczęścia jeszcze pozostały felgi 17" od avance :arrow: ale o tym za jakiś czas :lol:

pozdro

Anonymous - 28-09-2006, 19:46

Cytat:
ps. do szczęścia jeszcze pozostały felgi 17" od avance

Nie tylko Tobie :P Ty masz chociaz 15 a ja to juz wogole 14" i stal za kolpakami :x
a co do klockow, to bdb wspominam Ferodo, tyle ze brudza felgi strasznie :?

Anonymous - 29-09-2006, 10:34

Też wstawiłem Ferodo Premier na przód i na razie nie hamuję ostro więc się nie wypowiadam, czuję że będzie lepiej i już myslę o wymianie tylnych kashiyama na ferodo.

Z tym szczęściem na felgach 17" to może być nie do końca tak jak to sobie wyobrażacie ale na pewno będzie ładniej wyglądać

Anonymous - 29-09-2006, 23:11

BigTomala napisał/a:
Ja osobiście jeżdze na Borbetach 17

dokladnie mam te same co TY i o dziwo jestem bardzo mile zaskoczony komfortem jazdy.Myslalem ,ze bedzie sie tłuk na dziurach i ogolni ebedzie twardo i nieprzyjemnie.
Ale jest zupelnie odwrotnie,komfortowo i miekko.Jestm w szoku :shock:
A tak apropos masz Sport Edition a zderzak z Avance?

roch_27 - 30-09-2006, 08:06

Panowie przypominam, że to jest post na temat tarcz i klocków :wink:

W temacie alu felg (nawet 17") jest inny topik choćby TUTAJ

ps. Prośba do moderatora (admina) o przeniesienie części wypowiedzi na temat samych felg do innego tematu :wink:
Chyba wszyscy chcemy szybko znaleźć informacje dotyczącą danego tematu a nie szukać wybiurczo w innych topikach :lol:

pozdro