To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Colt C50 i starsze - [ALL] W KWESTII WYDECHU...

Anonymous - 22-08-2007, 16:44
Temat postu: [ALL] W KWESTII WYDECHU...
Jaką rolę i czy jest faktycznie konieczna blacha czy też może kołnierz osłaniający część wydechu od katalizatora do tłumika drgań i od tłumika do kolanka przy kolektorze? Pytam bo mi gościu przy wymianie tłumika drgań wyciął twierdząc że to i tak niepotrzebne - w sumie może i racja bo i przed czym miałby chronić - wodą, nie wiem, docieplać? prosiłbym o opinie względnie doświadczenia - potrzebna ta blacha czy nie?
Anonymous - 26-08-2007, 21:36
Temat postu: Re: W KWESTII WYDECHU...
wojtiks napisał/a:
Jaką rolę i czy jest faktycznie konieczna blacha czy też może kołnierz osłaniający część wydechu od katalizatora do tłumika drgań i od tłumika do kolanka przy kolektorze? Pytam bo mi gościu przy wymianie tłumika drgań wyciął twierdząc że to i tak niepotrzebne - w sumie może i racja bo i przed czym miałby chronić - wodą, nie wiem, docieplać? prosiłbym o opinie względnie doświadczenia - potrzebna ta blacha czy nie?

Chroni inne elementy silnika przed nadmiernym promieniowaniem cieplnym.

Kampi - 27-08-2007, 00:30

Co sądzicie o wyjęciu katalizatora? Hałasu więcej, a jaki może być średni wzrost mocy w KM?
Hugo - 27-08-2007, 08:53

Kampi napisał/a:
Co sądzicie o wyjęciu katalizatora? Hałasu więcej, a jaki może być średni wzrost mocy w KM?
Poszukajna na forum, takich tematów było mnóstwo. Hałasu więcej i stracisz kilka cennych w Twoim przypadku KM.