To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Jak najlepiej połączyć DVD z TV

Anonymous - 18-01-2006, 16:28
Temat postu: Jak najlepiej połączyć DVD z TV
Zielony jestem w temacie, a możliwości trochę jest.
Nagrywarka DVD ma wyjścia: SCART, S-Video, CVBS (czyli jak rozumiem "zwykłe" video - chinch)
Plazma ma wejścia: SCART, DVI, S-Video, CVBS.
Według instrukcji nagrywarki najlepiej jest użyć SCART-SCART, ale instrukcja ta nie przewiduje obecności DVI w TV.
Jeśli wybiorę SCART, to w menu nagrywarki Video Output ustawić "YC", czy "CVBS+RGB"?
Druga rzecz to audio:
gniazda DVD: optyczne cyfrowe, koncentryczne cyfrowe, chinche L+P
gniazda TV: chinche L+P, gniazdo AUDIO przy gnieździe DVI.
I rozumiem że jeśli obraz idzie SCART-SCART, to nie ma możliwości puszczenia dźwięku inną drogą.

josie - 19-01-2006, 02:51

W/g mnie najlepiej SCART-SCART i chyba opcja CVBS+RGB ale nie pamiętam dokładnie.

Co do audio to poleci przez SCART-a ale może da radę ustawić żeby brał z chinchy.
Do audio polecam zestawik 5+1 - nawet jesden z tańszych. Ja jakieś pół roku temu kupiłem na allegro za 160zł zestaw TEAC - brzmi wg mnie super, jedyna wada, że nie ma pilota :cry:
Wtedy zależnie od możliwości zestawu: optyczne lub coaxial

Student - 19-01-2006, 07:21

No to i ja zapytam. Kupiłem DVD Bellwod Korr, za tą kastę nie ma co narzekać ale jest jeden problem. Telewizor podłączyłem przez EURO i jak wszystko jest wyłączone i włączę telewizor to na chwilę pojawia się dzwięk i zaraz znika a obraz jest czarny, dopiero jak w pilocie wcisne przycisk wychodzenia z AV pojawia sie dzwięk i obraz TELEWIZJI PUBLICZNEJ :D , co jest, napewno gryzą się sygnały tylko jak z tego zrezygnować, w TV mam tylko EURO. KIedyś miałem przypadek jak do Manty kupiłem kabel EURO ful wypas za 8.5zł, to potem musiałem wyciąć RGB bo też była kicha.