To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander I GEN Techniczne - Wyswietlacz centralny

Gunner - 26-08-2007, 19:16
Temat postu: Wyswietlacz centralny
Witam

Jestem jak na razie szczesliwym posiadaczem NOWEGO OUTKA 2
Przy okazji pozdrawiam wszystkich mitsumaniakow.
To moj pierwszy Mitsubishi,wczesniej mialem dwie Mazdy,byly ok.Wiadomo ,tez Japoniec.
Jedna rzecz ktora mnie denerwuje to zbyt slaba widocznosc centralnego wyswietlacza w sloneczne dni ,nic kompletnie nie widac,ciekawe czy mozna cos z tym zrobic?Ma ktos jaki pomysl?

Pozdro

Anonymous - 27-08-2007, 08:27

Zgasić swiatala - to jedyne rozwiazanie. :lol: :lol: :lol:
saphire - 27-08-2007, 12:39

Albo odłączyć przewód ,,dimm'' od wyświetlacza by nie wiedział że masz włączone światła - może w ASO maja jakiś inny sposób na to - programowy czy coś.
Anonymous - 27-08-2007, 15:49

W moim Outlanderze w ASO coś poprzestawiali i wyświetlacz świeci jasno pomimo włączonych świateł, ściemnia się za to po wieczorem (jest chyba podpięty pod czujnik zmierzchu a nie do włącznika świateł). A światła są stale włączone w położeniu Auto.
Niestety, nic poradzili na zbyt ciche kierunkowskazy, co też mi trochę przeszkadza.

Gunner - 27-08-2007, 18:24

No ,tak w ogole to faktycznie sygnal kierunkow moglby byc ciut glosniejszy.
Gene - 27-08-2007, 18:38

Moze w instrukcji jest gdzies wpis o tym jak samemu rozjasniac wyswietlacz. Pamieta mi sie, ze cos takiego bylo w innych modelach.
tomekrvf - 28-08-2007, 23:19
Temat postu: Re: Wyswietlacz centralny
Gunner napisał/a:
Witam

Jestem jak na razie szczesliwym posiadaczem NOWEGO OUTKA 2
Przy okazji pozdrawiam wszystkich mitsumaniakow.
To moj pierwszy Mitsubishi,wczesniej mialem dwie Mazdy,byly ok.Wiadomo ,tez Japoniec.
Jedna rzecz ktora mnie denerwuje to zbyt slaba widocznosc centralnego wyswietlacza w sloneczne dni ,nic kompletnie nie widac,ciekawe czy mozna cos z tym zrobic?Ma ktos jaki pomysl?

Pozdro

Jadź do ASO i niech Ci włączą światła dzienne. Światła będą zapalały się po uruchomieniu silnika kiedy włącznik świateł jest w pozycji OFF. Wyświetlacz nie będzie się ściemniał ale nie ma też podświetlenia przycisków co akurat nie jest problemem w dzień.

Anonymous - 30-08-2007, 18:47

Dodatkowo moga Ci wlaczyc opcje skladania lusterek po jednym nacisnieciu przycisku w kluczyku a nie po 3 np :)
Anonymous - 19-09-2007, 21:26

jasność ustawia się tym pokrętełkiem przy zegarach :-)
Mateusz - 26-09-2007, 13:42

potwierdzam wczesniejsze wypowiedzi, w ASO ( w moim przypadku auto test w Markach pod kaczogrodem) w kilka minut bardzo mili ludzie z serwisu ustawili mi wlaczanie swiatel z automatu po zaplonie co jednoczesnie uwidocznilo ledwie widoczne podswietlenie panelu radia i glownej konsoli. Wieczorem trzeba sobie jedynie przekrecic swiatla jak przy standardowym ich wlaczeniu do konca aby miec podswietlenie pozostalych paneli- generalnie bardzo ok, polecam.
Mateusz

Anonymous - 14-11-2007, 21:29

No i co?? Jaj*co?? na przeglądzie w najstarszym mieście w Polsce,niestety serwis nie potrafił włączyć świateł dziennych,co więcej patrzyli na mnie jak byk na żeźnika :shock: koniec końcem zimą wyświetlacz jest bardziej widoczny.Może na następnym przeglądzie się uda :cry: :cry: :P
tomekrvf - 14-11-2007, 23:59

benek45 napisał/a:
No i co?? Jaj*co?? na przeglądzie w najstarszym mieście w Polsce,niestety serwis nie potrafił włączyć świateł dziennych

benek45, to powiedz im żeby zadwonili do centrali z zapytaniem jak to zrobić

Gene - 15-11-2007, 07:46

Raczej zadzwon do serwisu, ktory to przerabial kolegom z forum i popros o wyjasnienie lub umow sie na wizyte.
tomekrvf - 15-11-2007, 09:12

Gene napisał/a:
Raczej zadzwon do serwisu, ktory to przerabial kolegom z forum i popros o wyjasnienie lub umow sie na wizyte.

W centrali pewnie też wiedzą. Niech kolega da szansę wykazać się dla serwisu i zrehabilitować. :mrgreen:

Anonymous - 15-11-2007, 19:39

Coś tam bąkali o telefonie do centrali ale podejrzewam że niewiele by zrozumieli ze wskazówek przez telefon :shock: (za dużo angielskich słów),a poza tym nie chciałem żeby się na moim aucie uczyli :evil: