Carisma - Ogólne - Stukanie w hamulcach przednich po wymianie (nowy zestaw)
Student - 27-08-2007, 07:18 Temat postu: Stukanie w hamulcach przednich po wymianie (nowy zestaw) Panowie wiem że było ostatnio na forum, że komuś klocki stukały z przodu i znalazł sposób na wyeliminowanie tego problemu ale nie mogę znaleźć więc będę wdzięczny za podpowiedź w ramach mojego problemu a więc:
Wymieniłem z przodu tarcze na Mikoda tuningowane i dałem klocuszki TRW Lukasa, wszystko poskręcałem jak należy każdy klocek ma blaszkę oryginalną z taką siatką, nasmarowałem prowadnice i co po skręceniu pukają klocki w lewym kole podczas hamowania ale przy lekkim nie tylko jak średnio lub mocniej.
Na początku myślałem że nie dokręciłem jarzma ale rozebrałem i jeszcze raz złożyłem i dalej pukają, co do luzu to klocki raczej ścisło pasowały (przynajmniej ciężej niż poprzednie)
Co może być ?
[ Dodano: 27-08-2007, 12:43 ]
Panowie nie ma nikogo kto może wie ci jest.?
maxwell61 - 01-09-2007, 10:50
wg. mnie klocki by pukały gdyby mialy luz wiec bez hamowania...skoro tloczek je dociska to nie powinny pukać... domniemam że tarcza jest prosta a nie zwichorwana no i idealnie przylega...pozdrawiam
Student - 03-09-2007, 07:08
No i odpowiadam.
Jak pisałem posta to jeszcze pukały ale jak już wracałem z pracy to nic nie pukało, widocznie się ułożyły, do tej pory jest wszystko ok.
Dzięki za zainteresowanie.
|
|
|