Carisma - Techniczne - [Cari 1.9TD] Elektrozawór przestawiacza konta wtrysku co z s
Ppiotr - 27-08-2007, 23:11 Temat postu: [Cari 1.9TD] Elektrozawór przestawiacza konta wtrysku co z s Mam uszkodzony ten elektro........... cieknie mi ale nie jest zatarty pracuje,ostatnio cari zaczeła mi dużo palić ok 6,7/100 czy ten zawór może powodować że więcej pali.
Jeszcze jedno mam błąd w kompie tego zaworu ale tylko w pamięci cz to ma jakieś znaczenie jeśli tak to jakie? Proszę o odpowiedż Pozdrawiam
[ Dodano: 28-08-2007, 22:16 ]
I co nikt nie zna odpowiedzi czy nikt nie chce zdradzić jakieś tajemnicy?
Pomóżcie
Anonymous - 29-08-2007, 14:20
Już się dzielę swoją wiedzą. Jak się taki zaworek uszkodzi w różny sposób istnieje możliwość że będzie więcej palił i tracił na mocy tak było u mnie a o tym że jak jest chłodno to ma problemy z odpaleniem nie wspomnę. Najlepiej go wymienić zamiennik kosztuje 280(można zamówić u nich http://www.dieselcentrum.pl) wymiana nie wymaga regulacji pompki no chyba że jest uszkodzona pompka. On cieknie w fajny sposób im szybciej jedziesz tym bardziej cieknie(tak było u mnie). Zawór możesz sam wymienić nie wymaga to kombinacji. A ten elektro.... nazywa się zawór (sterownik) korekcji kąta wtrysku albo w ASO to usłyszałem ustawiacz kąta wtrysku .
W skrócie możesz palić więcej:)
Anonymous - 29-08-2007, 15:29 Temat postu: zawór korekcji wtrysku Mam taki zaworek na sprzedarz,kupiłem go bo myślałem że on jest powodem niedomagań,okazało się że to nie to więc mam teraz dwa.Jak będziesz zainteresowany to daj znać.
Ppiotr - 02-09-2007, 20:28
szkoda bo już zamówiłem
[ Dodano: 02-09-2007, 20:30 ]
a wiem że wymienia się go bardzo prosto gdyż już go wykręcałem ciężko mi odpala bo się pompa przez nie szczelność zaworu zapowietrza ale co z błędami w pamięci muszę je skasować czy mogę tak jeździć błąd mam bo miałem włączony zapłon a go wypinałem
|
|
|