[92-96]Lancer CB0 - [CB4 1.6] Centr. zamek
stary alfer - 31-08-2007, 07:35 Temat postu: [CB4 1.6] Centr. zamek Witam,
jak w temacie. Zamek jest otwierany kluczykiem, otwiera tylko te drzwi, które są otwierane. Po otwarciu (ręcznym) pozostałych - można je zamknąć.
Bezpiecznik czy mechanika centr. zamka?
Xiff - 01-09-2007, 09:08
Pytanie tylko czy tak się dzieje niezależnie które drzwi otwierasz kluczykiem czy tylko w jednych. Jeżeli we wszystkich to raczej coś z elektryką...
Cytat: | Po otwarciu (ręcznym) pozostałych - można je zamknąć |
- mozna je zamknac centralnym?
BUBU - 01-09-2007, 10:08
Jeżeli padł bezpiecznik , to dzieje się tak:
Kluczykiem możesz otworzyć wszystkie drzwi , jeżeli otwierasz od strony pasażera.
Od strony kierowcy otwierasz tylko pojedyncze drzwi, do tego nie powinno działać radio i (nie pamiętam czy oświetlenie kabiny czy szyberdach)
Pozdrav
stary alfer - 01-09-2007, 10:35
Xiff napisał/a: | mozna je zamknac centralnym? |
Obojętnie czy prawe czy lewe, otwierają się tylko te, w których przekręcany jest kluczyk.
Jeśli pootwieram drzwi ręcznie, niezależnie czy to z prawej czy z lewej strony mogę je zamknąć za pomocą kluczyka.
BUBU napisał/a: | Jeżeli padł bezpiecznik , to dzieje się tak:
Kluczykiem możesz otworzyć wszystkie drzwi , jeżeli otwierasz od strony pasażera. |
Niestety tak nie jest...
[ Dodano: 01-09-2007, 10:39 ]
BUBU napisał/a: | do tego nie powinno działać radio |
Działa.
Xiff - 01-09-2007, 15:02
moze wez ty posprawdzaj te bezpieczniki to bedzie szybciej niz klepac w klawisze
qpal - 02-09-2007, 20:05
1. Przeczytaj moją odpowiedź do postu TU: http://www.mitsubishi-gra...centralny+zamek
2. Poruszaj sterownikiem, może zaśniedziały styki?
3. odkręć podstawkę sterownika, oskrob kable od otwierania i zamykania, podawaj na nie po kolei masę z nadwozia, jeżeli nie będzie otwierał, to znaczy że padł sterownik.
Mam nadzieje, że to tylko śniedź. A jeżeli będzie otwierał i zamykał, to istnieje możliwość, że gdzieś w drzwiach nie ma połączenia w kostce. Sterowniki znajdują się w drzwiach w dolnym narożniku tuż pod zamkiem.
stary alfer - 03-09-2007, 07:11
qpal napisał/a: | 1. Przeczytaj moją odpowiedź do postu TU: http://www.mitsubishi-gra...centralny+zamek
2. Poruszaj sterownikiem, może zaśniedziały styki?
3. odkręć podstawkę sterownika, oskrob kable od otwierania i zamykania, podawaj na nie po kolei masę z nadwozia, jeżeli nie będzie otwierał, to znaczy że padł sterownik.
Mam nadzieje, że to tylko śniedź. A jeżeli będzie otwierał i zamykał, to istnieje możliwość, że gdzieś w drzwiach nie ma połączenia w kostce. Sterowniki znajdują się w drzwiach w dolnym narożniku tuż pod zamkiem. |
Dziękuję - popatrzę. Jak się uda, będzie punkcik
Właśnie wróciłem od fachowców, przyczyną był moduł.
Pozdrawiam i bardzo wszystkim dziękuję za zainteresowanie.
|
|
|