To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[96-02]Lancer CK0 - MITSUBISHI LANCER GLXI 97 R

Anonymous - 02-09-2007, 11:54
Temat postu: MITSUBISHI LANCER GLXI 97 R
WITAM WSZYSTKICH NA FORUM .

JESTEM NOWYM UZYTKOWNIKIEM FORUM I SWIEZYM WLASCICIELEM LANCERA 1.6 GLXI
ROCZNIK 97.
SPROWADZILEM TO AUTO Z NIEMIEC I DOPIERO JE POZNAJE JESLI KTOS CHCIALBY MI
POMOC TO PROSZE O INFORMACJE ;
POSZUKUJE INSTRUKCJI OBSLUGI PO POLSKU
MAM ODLACZONY ABS W AUCIE JAK PODLACZYC GO PONOWNIE --W SKRZYNCE
BEZPIECZNIKOW POD MASKA BRAK MOSTKA W GNIEZDZIE ABS.
PRZEBIEG TEGO SAMOCHODU TO 113 TYS KM ---CZY WYMIENIAC ROZRZAD ?
JESLI TAK TO MOZE KTOS PODPOWIE GDZIE I JAKI KUPIC.

POZDRAWIAM JESZCZE RAZ .

Anonymous - 02-09-2007, 11:59

Witaj na forum

1. Jeżeli nie wiesz kiedy był rozrząd robiony to go wymień. Nie będziesz miał niemiłych niespodzianek - co do rozrządu to masz tego pełno, nawet w tym dziale (poszukaj po etmatech albo wpisz rozrząd w SZUKAJ (na górze strony)
2. Nie jestem do końca pewny czy te modele miały ABS..............
3. Instrukcje obsługi masz w języku angielskim w dziale downloads manual. Po polsku nie ma ale po obrazkach dojdziesz o co chodzi :wink:
4. Nie pisz wielkimi literami bo rozgniewasz wielkiego brata na forum i będzie źle :!: :!: :!: :!: :!: :!: :D

Pozdrawiam

Anonymous - 02-09-2007, 12:14

dżięki będe pamiętal .
akbi - 02-09-2007, 15:24

dudi, masz sedana czy kombi??
Hubeeert - 02-09-2007, 16:35

dudi, prośba. WYŁĄCZ CAPS LOCK i zacznij pisać normalnie.

Pozdrawiam :)

Anonymous - 02-09-2007, 18:41

Hubi patrz 4 pkt tego co napisłem :wink:
Anonymous - 06-09-2007, 23:14

Napisz coś więcej o aucie, na początek zmieniłbym oleje i płyny oraz rozrząd, chyba że masz książkę i nie ma tekiej konieczności.
W zależności od przebiegu, stanu silnika itd, dobierasz olej, ja leję 10W40 BP lub Castrol, wazne aby miał dobrą klase jakości i lepkości. Następnie skrzynia , tam lejesz olej klasy GL4,
najlepiej syntetyczny 75W90, ja wlałem Texaco .
Płyn chłodzący na bazie glikolu etylenowego, płyn hamulcowy GL4 jak również sprzęgło.
Można wymienić świece i kable WN, np NGK lub Denso, kable NGK lub Seiwa.
Pasek rozrządu firmy Tsubaki JC E35047, rolka GMB, do silnika 4G13, przy okazji wymień pasek klinowy i wspomagania, ja mam Mitsuboshi, nawet profilaktycznie. Powinienneś także zadbać o filtr powietrza i paliwa, sprawdz stan klocków i tarcz hamulcowych dla własnego i innych bezpieczeństwa, no i szerokiej drogi:)

Anonymous - 07-09-2007, 16:47

witam ; dzieki wszystkim za cenne rady dotyczace mojego lancera 1.6 glxi kombi.
mam jeszcze jedno pytanie ; -- wokol stacyjki mam w moim lancerze oring plastykowy koloru zielonego wyglada na podswietlenie stacyjki jednak u mnie nie
dziala moze ktos wie czy w tym modelu bylo montowane podswietlenie --
przypominam jest to lancer 1.6 glxi kombi rocznik 97 a jezeli tak to jak to naprawic.
pozdrawiam

[ Dodano: 07-09-2007, 17:13 ]
bastek dzieki za twoje rady dot auta
otoz jest to lancer glxi 1,6 kombi rocznik 1997 sprowadzilem go z niemiec z przebiegiem 113 000 tys auto ogolnie zadbane , silnik pracuje cicho i rowno , auto bardzo dynamiczne
jako ze jest to moj pierwszy lancer jestem pod wrazeniem przyspieszenia ,silnik nie posiada zadnych wyciekow , nic nie stuka czy tez puka .
nie chce na poczatku eksploatacji tego auta popelnic jakis razacych bledow dlatego dzieki za kazde rady--pozdrawiam

Anonymous - 07-09-2007, 17:50

To co napisał Bastek to są podstawy które w zasadzie sie roi kupując każde auto. Zawsze sie wymienia (przynajmniej ja tak robie) filtry + płyny (olej, chłodnica, skrzynia jeśli trzeba [co 90 tyś lub co 5 lat]) , Paski (rozrządu,klinowy,wspomagania) , sprawdzam stan klocków i tarcz hamulcowych a reszta wyjdzie w trakcie.................
rydzu25 - 09-09-2007, 20:22

hej
chłopaki to w roczniku 97 jest jednak silnik1,6
jeszcze się z takimm nie spotkałem
musze chyba zacząć jeździc na zloty lancerka:)

Anonymous - 09-09-2007, 22:19

jest nawet 4G15:)
Anonymous - 09-09-2007, 22:21

Albo kombi albo silnik przekładany z innego.................
Anonymous - 09-09-2007, 22:26

Wcale nie w naszych miśkach występował silnik 1.5 i 1.6, w sedanie:)
Anonymous - 09-09-2007, 22:37

Taaaaaaaaaaa zakup takiego i mi pokaż.

Kombi to i owszem.........

Anonymous - 09-09-2007, 22:42

Jak niw eiesz to nie wypowiadaj się na forum, to że na Polskę oferowany był 4G13 to nie znaczy, że na innych rynkach nie było innych silników :evil: