To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander Ogólne - Mitsubishi Outlander model 2008

Anonymous - 02-09-2007, 21:23
Temat postu: Mitsubishi Outlander model 2008
Wiatam!

Jakie macie informacje o tym modelu?
Czy ktoś sie załapał już na ten model :)
Czy w Polsce sprzedawane są teraz tylko tem modele czy produkowane są jednocześnie 2007 i 2008 w zależności od zamówień?

przemek624 - 02-09-2007, 22:11

Z tego co wiem to model 2008 ma mieć opcje kamerki cofania przy zamówieniu z nawigacja i w wersji Instyle maja być czujniki cofania 8)

Podobno ma być dostępny na święta ale tego już nie wiem :P

Anonymous - 03-09-2007, 00:02

Outlander rok modelowy 2008 bedzie mial deske rozdzielcza wylozona miekkim pokryciem od wersji intense, czujniki deszczu, a od intense + wzwyz czujniki parkowania. Dodatkowo intense + bedzie mial rockforda juz. Intense drozszy o 2, intense + o 6 a instyle o 2 tys zl. Beda cos kolo grudnia do odbioru.
przemek624 - 03-09-2007, 16:47

Nowy model 2008 będzie miał nowe silniki 2.2Di-D i 2.4 l MIVEC

Cytat:

Further improvements for 2008 include:

* New milled finish 18” alloy wheels (standard on Instyle)
* Rain sensor and rear parking sensors (standard on Intense+ and Instyle)
* Soft touch paint finish on dashboard
* Rear view camera now available in combination with Mitsubishi Multi Communication System (Full-map touch screen Hard Disk Drive (HDD) Navigation with music server)

rc4 - 03-09-2007, 17:56

Nowy model 2008 będzie miał silniki 2.2Di-D i 2.4 l MIVEC

:evil: :evil: to po co ja kupiłem model 2007 ?? przecież po takiej informacji można się załamać :doubt: Może ktoś zna ceny aut z powyższymi silnikami?

Anonymous - 03-09-2007, 18:04

Cena bedzie na poziomie citroena i peugeota od ktorych pochodzi ten silnik wiec na poziomie od 139 990 zl. A MY2008 bedzie dostepne z wszystkimi silnikami, nie tylko z 2.2 i 2.4 MIVEC. Jeszcze nie jezdzilem autem z 2.2 ale tak mysle ze taniej chyba bedzie dolozyc chip i osiagi beda zblizone.
Anonymous - 04-09-2007, 22:03

To jednak qrewstwo, bo inaczej tego nie da sie nazwac!! Zmieniać cokolwiek w aucie produkowanym od niecałego roku. Jak czuja sie klienci, ktorzy zaufali firmie i kupili w ciemno nie sprawdzony model auta. :evil: Auta nie bede mial nawet pol roku (niecaly rok od wprowadzenia do produkcji) a juz bede miał nieaktualny model. Rozumiem powiekszyc game silnikow, ale co innego zmieniac czy dodawać :!: :evil: A ojciec mowil "kup synu 3-letniego ML-a, nie pakuj w to gów(w)no"! Tak sie konczy jak kupuje sie auta gów(w)nianych firm :!: :evil: No coz czlowiek uczy sie na bledach :!:
przemek624 - 04-09-2007, 22:53

Nie no nie przesadzaj az takich duzych zmian nie bedzie :?

Tylko bedzie inny material na konsoli i w lepszych wersjach wyposazenia beda czujniki deszczu i cofania (niestety dokupilem czujniki cofania ktore teraz sa za free ale pewnie bedzie mozna zamontowac czujnik deszczu w modelu 2007). Nie znam nikogo kto ma MMCS poniewaz jest zbyt drogi i marnie się spisuje na polskich drogach wiec nie mam zalu co do kamerki cofania :P

saphire - 04-09-2007, 23:15

Od roku niemal było wiadomo że początkiem 2008 dojdą te silniki 2.2 i 2.4 - w 2007 miał być tylko ten 2.0 z VW no i tak jak było zapowiedziane tak zostanie wykonane więc nie wiem czemu się o to pieklicie.
Anonymous - 04-09-2007, 23:49

Mleczny: smieszny jestes. Zmian w samochodzie nie ma powaznych. Zmienia sie w sumie tylko wyposazenie a samochod bedzie drozszy wiec nie dostajesz tego za darmo. Nissan potrafil zmieniac specyfikacje samochodu co kilka miesiecy, inni producenci podobnie wiec Twoja argumentacja jest komiczna.
Anonymous - 05-09-2007, 00:41

mleczny - proszę zamilcz, już "zabłysłeś" w innym temacie więc daj sobie spokój :evil:
akbi - 05-09-2007, 08:46

mleczny, mam pytanie do Ciebie .... bo wg mnie taka sytuacja to rzecz całkowicie normalna u każdego producenta.
Czy jeśli Ty byś miał fabrykę ... czegokolwiek ... to co byś zrobił - zaprzestał produkcji jakiegoś modelu, a po 2 latach wprowadził dopiero nowy model???
Poza tym, kupując model 2007, mogłeś zapytać sięu dealera, kiedy będzie wprowadzony do sprzedaży nowy model Outlandera ...

Strasznie irytują mnie takie wypowiedzi i przyłączę się do tego co napisał powyżej slo_mo,

tomekrvf - 05-09-2007, 09:24

mleczny, niezłe bzdury piszesz....
Anonymous - 05-09-2007, 19:53

Zamówiłem miesiąc temu nowego Misiaka czrny metalic z nowym dizelkiem 2,2 DID w wersji Instyle. Odbiór niestety dopiero w styczniu. Dodatkowo zamówilem hak, sportowy grill przedni, progi oraz listwy boczne, chromowane lusterka oraz osłonę tylnej klapy bagażnika ze stali nierdzewnej. Dziwne tylko że wersje na rynek szwedzki nie są wyposażone w tej wersji wyposażeniowej w szyberdach. Dostalem jednak rabat na samochód więc cenowo wyszedł o wiele taniej niż w PL bo w przeliczeniu na PLN 123 000.

teraz trzeba tylko czekać cierpliwie do stycznia :oops:

Pozdr

przemek624 - 05-09-2007, 20:35

Nie martw sie z szyberdachem bo u mnie tez nie jest dostępny a mieszkam w Dani ( Kopenhadze ) 8)