Off Topic - Wypadek w Radomiu - komentarze...
Aga - 01-09-2007, 22:46
Kampi napisał/a: | Właśnie w kurierze TVP3 i na TVN mówili, że prezydent Radomia (Andrzej Kosztowaniak) ogłosił 3 dniową żałobę.
Air Show 2007 uznano za zamknięty i wszelkie imprezy zostały odwołane... |
wcale się nie dziwię
inaczej być nie mogło
roch_27 - 02-09-2007, 02:01
sampler napisał/a: | takie sa zasady wsrod lotnikow | tak też mówiłem Poniekąd znam świat lotniczy dlatego tak napisałem
ps. Na co dzień kontroluję ruch lotniczym w danym sektorze Polski (1/4 lub 1/2 ) wiec IMNHO coś tam wiem
pozdro
Aga - 02-09-2007, 14:31
Kofi napisał/a: | [*][*] Podobno jeden z pilotow lecial ostatni raz i chcieli pokazac cos "extra" |
teraz pewnie będą gadać, że to wszystko jego wina bo się chciał popisać....
Hubeeert - 02-09-2007, 15:40
Aga daj spokój. Zginęło 2 pilotów.
saphire - 02-09-2007, 17:20
Przy takim samym wypadku w Rammstein parę lat temu na pokazach gdzie trzasnęły się myśliwce oprócz pilotów na ziemi zginęło jeszcze kilkadziesiąt osób bo płonące wraki spadły na ludzi - od tamtej pory te ewolucje robią nad pustym pasem a nie nad głowami gawiedzi...
Aga - 03-09-2007, 09:39
Hubeeert napisał/a: | Aga daj spokój. Zginęło 2 pilotów. |
nie rozumiem tej uwagi......
czytałeś artykuły prasowe? już piszą, że to błąd pilota
pismaki zawsze znajdą kozła ofiarnego
nawet wtedy, gdy zmarłym należy się choć odrobina szacunku.....
niestety...
czuję się z tym zdarzeniem szczególnie silnie związana, ponieważ pochodzę z Radomia, moja rodzina tam mieszka, mój brat służył w wojsku na tym lotnisku i jeździłam na te pokazy
akurat na ten nie pojechałam.... palec boży...
e-gen - 03-09-2007, 13:59
nigdy nie byłem entuzjastą tego typu popisów lotniczych - może ktoś mi wytłumaczy po co ONI to robią ?
Gene - 03-09-2007, 14:06
dla pieniedzy, slawy, zajawki, bo to uwielbiaja... moze jeszcze maja inne powody
arekp - 03-09-2007, 14:07
e-gen napisał/a: | nigdy nie byłem entuzjastą tego typu popisów lotniczych - może ktoś mi wytłumaczy po co ONI to robią ? |
A po co ludzie skaczą na nartach, do basenu, scigaja sie samochodami, jeżdżą na motorach ... pytanie uważam za bez sensu.
e-gen - 03-09-2007, 15:41
arekp napisał/a: | pytanie uważam za bez sensu. |
(...)
nie ma pytań bez sensu - są za to pytania bez odpowiedzi
Ja rozumiem że kogoś kręci wyczyn, adrenalina, przeciążenie 9g - ALE W TYM SPORCIE BEZPOśREDNIO NARAżANE JEST żYCIE INNYCH, A NIE JEDYNIE SAMEGO SIEBIE.
OK, solowy pilot akrobata niech sobie lata - ale w przypadku takiej grupy w krytycznej sytuacji śmierć mogą ponieść wszyscy.
Gene - 03-09-2007, 15:54
nie wiem o co Ci chodzi... jak na rajdzie samochodowym wypada auto i kasuje grupe kibicow. Sytuacja podobna tylko na ziemi.
Aga - 03-09-2007, 19:51
zwolin napisał/a: | Nie wiem, po co ta dyskusja. |
a dlaczego nie?
dyskusja nie świadczy o tym, że się olewa czyjąś tragedię
nie przesadzajmy...
wystarczy, że popadanie w skrajności i skłonność do górnolotnych gestów charakteryzuje nasz rząd
po co jeszcze to forum.....
ja się chętnie dowiem co inni myślą na zadany temat
...............................
.....a na stronie "Żelaznych" nie ma nawet żałoby.....
http://www.zelazny.azl.pl/
zwolin - 03-09-2007, 21:18
Aga napisał/a: | wystarczy, że popadanie w skrajności i skłonność do górnolotnych gestów charakteryzuje nasz rząd
po co jeszcze to forum..... |
Nikogo nie namawiam do górnolotnych gestów. Poprostu jako osoba, która w tragiczny sposób straciła kogoś bliskiego wiem, jak potrafią boleć idiotyczne komentarze ludzi, którzy o całej sprawie wiedzą tylko tyle, że "fajnie sie rozp......" i usiłują dorobić do tego filozofię, która nijak ma sie do rzeczywistości.
Poprostu uszanujmy cierpienie rodzin pilotów. Im potrzebny jest spokój, a nie gdybanie kto się chciał popisać a kto nie, i po co latali.
Latali, bo kochali latać, i zapewne liczyli się z taką ewentualnością, podobnie jak ludzie wspinający się w górach, czy ścigający sie na torach wyścigowych. To, że byli bardzo dobrzy, a przez to znani nie daje nikomu prawa do snucia insynuacji po ich smierci, co jest bardzo typowe dla "wyczynowców" obgryzających paznokcie przed telewizorem.
Aga - 03-09-2007, 21:26
zwolin napisał/a: | idiotyczne komentarze ludzi, którzy o całej sprawie wiedzą tylko tyle, że "fajnie sie rozp......" i usiłują dorobić do tego filozofię, która nijak ma sie do rzeczywistości. |
no chyba przesadziłeś !!!!
powinieneś przeprosić tych co tu piszą, okazując szacunek zmarłym, zapalając symboliczne świeczki
jeśli są komentarze krytyczne to w stosunku do idiotów którzy się źle zachowali na Air Show albo w stosunku do mediów
naucz się człowieku uważnie czytać i nie obrażaj ludzi
bo to właśnie twój komentarz tu nie pasuje!
....................
przepraszam pozostałych ale nie znoszę kretynizmu (jak w podpisie)
zwolin - 03-09-2007, 21:32
Aga napisał/a: | naucz się człowieku uważnie czytać i nie obrażaj ludzi
bo to właśnie twój komentarz tu nie pasuje! |
Ty naucz się czytać, bo fragment który zacytowałaś nie dotyczy AIR SHOW, tylko sytuacji która mnie osobiście spotkała.
Nie szukam dymu, ani nie staram sie nikogo obrażać, więc ton Twojej wypowiedzi wydaje mi się mocno przesadzony.
Jeśli moja wypowiedź jeszcze kogoś obraziła, to bardzo proszę o zgłoszenie problemu do moderatorni.
|
|
|