Outlander II GEN Techniczne - auto-alarm fabryczny w nowym Outku
Mateusz - 06-09-2007, 14:35 Temat postu: auto-alarm fabryczny w nowym Outku jak w temacie, pewnie zaraz skierujecie mnie do serwisu ale jednak zapytam czy posiadacze Outlandera II z fabrycznym domontowanym alarmem poradzili sobie juz z jego rozgryzieniem?
Przyznam szczerze ze zalaczona instrukcja nijak sie ma do stanu faktycznego. Niemal za kazdym otwarciem z pilota(deaktywacji alarmu) auto wyje, probowalem juz kilku kombinacji i na razie bez efektu. Czasem po dwukrotnym mrugnieciu swiatel przy otwieraniu drzwi nie wyje ale jak otworze klape bagaznika zaczyna sie dyskoteka. Nie jestem pewien czy alarm mozna jakos konfigurowac z menu znajdujacego sie na desce rozdzielczej podczas wyswietlania poszczegolnych opcji informacji dotyczacych spalania itd Zauwazylem tam taka opcje ale nie probowalem samemu jej zmieniac aby calkowicie nie unieruchomic auta.
jakie sa Wasze spostrzezenia?
pozdrawiam,
mateusz
Anonymous - 07-09-2007, 08:19
W outlanderze nie ma fabrycznego alarmu i nie mozna go ustawic z menu komputera. Zapewne masz alarm gemini i jak zle dziala musisz podjechac do serwisu.
Mateusz - 07-09-2007, 15:48
Ali-En to prawda nie jest to alarm stricte fabryczny ale cos w co kazdy nowy misiek jest uzupelniany; firma nazywa sie Metasystem i jest to cos(na pierwszy rzut) paskudnego. Byc moze zostal zle skonfigurowany ale rzeczywiscie sprawa z tego co widze do wyjasnienia wylacznie w ASO
Myslalem tylko ze ktos z posiadaczy odnotowal podobny klopot z alarmem w Outku II i stad moj watek na grupie.
pozdrawiam,
mateusz
Anonymous - 07-09-2007, 18:35
Mitsubishi zaleca alarm Gemini 74xx dokladnego nr nie pamietam. Oni namieszali (dealer) niech oni odmieszaja.
Hiszpan - 13-09-2007, 09:29
Ja w obydwu mam Gemini, ale w jednym zdarzyła się sytuacja, że wspólnik wsiadł, przekręcił kluczyk na zapłon, a potem na start i nic. Wyglądało to tak, jakby immobilaizer "niezaskoczył". Wyłączenie i ponowne włączenie zapłonu - i było wszystko OK
Anonymous - 05-05-2008, 09:18
a ja po pół roku "odkryłem" że za 2 nacisnieciem pilota szyby sie domykają !! , pzdr
tomekrvf - 05-05-2008, 10:21
Robercik64 napisał/a: | a ja po pół roku "odkryłem" że za 2 nacisnieciem pilota szyby sie domykają !! |
No i tym samym kluczykiem możesz otwierać szyby i składać/rozkładać lusterka
Anonymous - 05-05-2008, 10:27
lusterka to ok wiem ale otwierać szyby ??? próbowałem i nic , może cosik źle ??
PS. http://www.funnyjunk.com/.../Is+It+A+Penis/
pzdr
tomekrvf - 05-05-2008, 17:02
Robercik64 napisał/a: | lusterka to ok wiem ale otwierać szyby ??? próbowałem i nic , może cosik źle ?? |
Muszą to ustawić w serwisie. No chyba że masz duży ekran to zrobisz to sam
Anonymous - 05-05-2008, 21:44
Robercik64 napisał/a: | a ja po pół roku "odkryłem" że za 2 nacisnieciem pilota szyby sie domykają !! , pzdr | A za 3 nacisnieciem skladaja lusterka
Anonymous - 06-05-2008, 00:19
Witam
ale w outlanderze turbo nie ma tak pięknie nie zamykają się szybki i szyberdach ? może tylko bezpiecznik jest wyciagnięty ? a jak nie to czeka mnie montaż bo cięzko jest pamiętać o takiej rzeczy jak domknięcie szyberdachu
Anonymous - 06-05-2008, 08:02
W Out II szyberdach sie tez nie domyka z pilota, tylko szyby.
Anonymous - 06-05-2008, 10:52
też tak czasami mam. Śjakoś nietypowo i bez reguł.
na razie niezbyt często.
szyber się nie zamyka. a szyby to muszę oblookac
lusterka tak
Anonymous - 06-05-2008, 11:30
To u was coś się do myka a u mnie nic szyby ani szyberdach
Icewind - 06-05-2008, 17:17
Podobno w Turbo z przyczyn technicznych nie można nawet zażyczyć sobie takiego bajeru. Wielka szkoda bo najgorzej jak do samochodu napada...
|
|
|