To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - Techniczne - Wiatrak klimy

Anonymous - 06-09-2007, 20:24
Temat postu: Wiatrak klimy
Witam Serdecznie! Jestem nowym użytkownikiem forum. Porzednio miałem Avensisa i siedem Nissanów Primera. Teraz Carisma DID 2003r 116KM. Zobaczymy jak będzie. Sam przywożę te auta. Mam prośbe: Carisma była uderzona przodem
(delikatnie) popękał niestety przedni wiatrak klimy. Teraz pytanie: Jak jest on podłączony? Gdzie jest wiązka z wtyczką?(nie mogę jej znaleść). I jakiego koloru są kable dochodz ace do wtyczki?Proszę o pomoc. Dziekuję.Pzd.Piotr.

saphire - 06-09-2007, 21:15

A do Workshop Manuala z działu ,,download'' zaglądałeś? Jak nie to pociągnij bo z pewnością będzie ci potrzebny no i jeszcze do silnika także zassij pdf'a
Anonymous - 06-09-2007, 22:03

Patrzyłem. Niestety pdf tylko do Carismy 95-99. Może ktoś mogłby zobaczyć jeśli tylko ma schemat. Dzieki.
JCH - 07-09-2007, 13:31

aptekarzpiotr napisał/a:
Niestety pdf tylko do Carismy 95-99
Prawdopodobnie jest identycznie jak w MSS a service manualne MSS obejmują modele DID. Co prawda słabo jest to rozrysowane. Sam chciałem tam nieco pogrzebać bo wiatrak klimy pracuje u mnie dość głośno (huczy po zimowych przygodach) ale bez zdjęcia zderzaka ciężko się tam dostać. Wiązka wychodzi z prawej strony samochodu, gdzieś z okolic reflektora, pompy wspomagania - tam szukaj. Na obudowie wiatraka patrząc od przodu samochodu jest wtyczka, w której znajdują się cztery kable przychodzące z tejże wiązki. To tyle chyba ... :roll: