To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Eclipse - Techniczne - Czy warto EAGLE TALON 2g TURBO lekko dymi?

Anonymous - 06-09-2007, 20:44
Temat postu: Czy warto EAGLE TALON 2g TURBO lekko dymi?
Witam. Proszę o odpowiedź chcę kupić EAGLE TALON 2G z TURBO i lekko dymi czy to oznacza że czeka remont silnika czy to wina uszczelki pod głowicą proszę o odp. Pozdrawiam Mitsumaniaków.
saphire - 06-09-2007, 21:13

To może być wszystko poczynając od uszczelniaczy zaworowych, pierścieni po zajechaną turbawkę... :badgrin:
Anonymous - 06-09-2007, 22:50

w zasadzie najczestsza przyczyna dymienia w silnikach turbo jest padajaca turbina!!!! regeneracja takiej suszarki to koszt ok 1200 zł w zaleznosci co trzeba zrobic moze byc tez miejszy:)

Jak chcesz sprawdzic czy turbo ci pada to zdejmij gume z turbiny (ta przy wlocie) wetchnij palca do tubiny (oczywiscie przy wyłaczonym silniku) i zobacz czy wirnik ma luzy jak bedzie mial to znaczy ze turbawka pada ;) ))

Zapytaj wlasciciela czy bieze olej jak podbiera to napewno turbinka ;) ))

Jezeli auto nie dymi jakos mocno to na takim stanie mozna jeszcze troche posmigac !!!

Nie zapomij tylko jednego ze jak koles dawal czadu nie dbal o turbine i o silnik to mozesz miec klopoty z taka jednostka napedowa!!!! silniki z turbo potrzebuja dwa razy troskliwszej reki, Jak sie dba to smiga latami a jak ktos gaz do dechy na zimnym silniku non stop pedal w podłodze to długo nie pociagnie!!!!

Anonymous - 06-09-2007, 23:59

kolego piszesz male farmazony :roll: to ze dymi przez turbine to moze byc powod jeden z tysiaca... rownie dobrze moze byc to zwykla pierdola... za bogata lub zbyt uboga mieszanka... wtedy tez dymi... tylko za kazdym razem inaczej... tak jak napisal kolega saphire : "To może być wszystko poczynając od uszczelniaczy zaworowych, pierścieni po zajechaną turbawkę"
Adaho_krak - 07-09-2007, 16:43

dziobak26, napisz chociaż w jakich okolicznościach dymi (po odpaleniu, jak się nagrzeje, itp) i jakiego koloru jest ten dym. Wtedy myślę, że bardziej pomożemy :)
Anonymous - 07-09-2007, 22:59

Adaho_krak napisał/a:
dziobak26, napisz chociaż w jakich okolicznościach dymi (po odpaleniu, jak się nagrzeje, itp) i jakiego koloru jest ten dym. Wtedy myślę, że bardziej pomożemy :)