Carisma - Techniczne - [Cari 1.9TD] Postojówki, przeciwmgielne, zegary - nie świecą
Anonymous - 06-09-2007, 22:23 Temat postu: [Cari 1.9TD] Postojówki, przeciwmgielne, zegary - nie świecą Witam:] Jestem posiadaczem Cari od całkiem niedawna (jakiś miesiąc) i mam problemik!!! Z dnia na dzień przestały mi świecić postojówki, przeciwmgielne i podświetlanie zegarów bez żadnej wyraźnej przyczyny (nic nie nabroiłem). Światła drogowe, migacze i kontrolki na desce wszystkie pozostałe działają:( czy spotkał sie ktoś może z czymś takim???? jutro zaczynam przeglądać po kolei wszystko przejrzałem już część bezpieczników ale noc mnie zastała. Macie jakąś koncepcję ???? Please HELP
Anonymous - 06-09-2007, 22:47
michajli napisał/a: | Macie jakąś koncepcję ???? |
bezpiecznik
Anonymous - 08-09-2007, 13:36
Znalazłem:]:]:] Oczywiście rzeźbiarstwo poprzedniego właściciela się odezwało - kombinowane przekaźniki ale juz wszystko ok Pozdrawiam
Anonymous - 09-09-2007, 13:38
jest bezpiecznik do srodkowej konsoli ,podswietlenia nawiewu ,ogrzewania
Anonymous - 28-10-2007, 13:07
Witam!
a ja trochę broiłem: wymiana żarówek konsoli nawiewu. Teraz oprócz tego co nie świeciło nie świeci: postojówka lewa, tylne lewe światło, podświetlenie zegarów.
Bezpieczniki przejrzałem 3 razy i są ok.
kable w konsoli co to ja rozebrałem nie wyglądały na poprzecinane ani pozrywane.
Jak to u Ciebie było michajli z naprawą?
maxwell61 - 28-10-2007, 14:18
michajli, napisał że przekażniki wiec sam weż się za nie
Anonymous - 28-10-2007, 19:06
maxwell61 dzięki za rade.
Właśnie wróciłem od autka: pozamieniałem miejscami przekaźniki R2, R5, R7, R8 w kom silnika. Problem nie rozwiązany
Anonymous - 28-10-2007, 20:55
polecam lekturę:
http://www.mitsubishi-gra...der=asc&start=0
Anonymous - 29-10-2007, 11:05
no lekturowałem: jest tam o tym gdzie są bezpieczniki i przekaźniki, oraz o tym że ktoś miał podobny problem i rozwiązaniem była wymiana bezpieczników które sprawdzałem i są ok.
Anonymous - 29-10-2007, 21:44
Od postojowych i oświetlenia wskaźników jest jeden przekaźnik. Jeśli coś działa, np jedna strona świateł, a druga nie działa przyczyną MUSI być bezpiecznik. Dla pewności wymień dobre bezpieczniki od świateł i sprawdź czy nie ma wolnych gniazd.
Może być jeszcze tak, że padły żarówki. Spotykałem się z takimi przypadkami.
Anonymous - 07-11-2007, 20:55
problem rozwiązany: wymienione wszystkie bezpieczniki na nowe. w wolnej chwili sprawdziłem je omomierzem i jeden był trafiony.
|
|
|