Off Topic - Czy wszyscy tak to rozumuj± .
piotru¶ - 12-09-2007, 20:20 Temat postu: Czy wszyscy tak to rozumuj± . W jednym z ostatnich postów napisałem ........ ,,podobno obrazliwe słowo '' cytat; buraku dolałe¶ 2litry ? i nadgorliwy moderator przyznał mi za to - 3 punkty....... ( karne) nie jestem do końca przekonany czy takie słowo jest obrażliwe a zwłaszcza dla kogo¶ z Wa-wy . bo przecież nie s±dzę że kto¶ sam się pożalił . (chyba że to najprawdziwsza prawda .)to wtedy również nie ma o co , wybieraj±c różne przykłady można by ukarać podobnie -za (sformułowanie pod postem ; opinie s± jak dziury w ............
lub ( czas na wykopki ..............
lub ( morda najlepszego i wiele wiele innych
nurtuje mnie jeszcze za jakie przewinienie ile punktów się należy (nie znalazłem na forum).jestem w MM od 2005r. napisałem ponad 150 postów a chc±c napisać temat na ,,forum rozmów kontrowersyjnych'' nie mam do dzi¶ doj¶cia (czy to normalne?)
bo je¶li mitsumaniacy to ,,Jedna wielka rodzina ,'' to dlaczego s± kominy ?.
-ty możesz a ty to już nie .- i czekaj cierpliwie a -,,garb sam ci wyro¶nie''. małe sprostowanie a propo mojego obrażliwego zwrotu bardzo dawno temu grali¶my z kolegami w karty żartowali wszyscy z jednego graj±cego (nie użyję słowa obrażliwego ) na zakończenie gry - w hu.. '' - ostatecznie wyszedł cało wła¶nie on i wiecie co powiedział cytat: ,, i tak się głupich chłopków w h... robi .'' na co wszyscy się roze¶miali w głos .
można by więcej pytaczać tzw.obrażliwo¶ci -w roku 1977 byłem w wojsku i na rozprowadzeniu dow.pulku przwitał -,,Czołem chłopaki i dziewczyny'' niektórzy również byli zdziwieni dlaczego tak powiedział . ale już dla tych którzy nie byli w armii odpowiem na priwa .
Krzyzak - 12-09-2007, 20:24 Temat postu: Re: Czy wszyscy tak to rozumuj± .
piotru¶ napisał/a: | a chc±c napisać temat na ,,forum rozmów kontrowersyjnych'' nie mam do dzi¶ doj¶cia (czy to normalne?) |
musisz zglosic sie do moderatora tego dzialu i wyrazic chec tam pisania - ja tez musialem taka droge przejsc (zglosilem sie do Sruby)
JCH - 12-09-2007, 20:36
piotru¶ napisał/a: | W jednym z ostatnich postów napisałem ........ ,,podobno obrazliwe słowo '' cytat; buraku dolałe¶ 2litry ? | A możesz podać link do tego posta? Wtedy się wypowiem.
maxwell61 - 12-09-2007, 20:47
gdyby ktos do mnie powiedział "buraku" to osobi¶cie bym sie zdenerwował ... wiele raz mnie nosiło na forum żeby komu¶ co¶ dowalić za k±¶liwe po¶ciki ale staram się jako¶ nie używać epitetów wobec innych...mógł ci dac ostrzeżenie najpierw na PW np.... a co odpowiedział ci ten rzekomy "burak"?
saphire - 12-09-2007, 20:54
No wypowiedĽ imho obraĽliwa je¶li nie co najmniej nieuprzejma tak więc uważam że ostrzeżenie słuszne a w kwestii ilo¶ci punktów karnych z policj± ciężko negocjować. Dostałe¶, przyjmij honorowo na klatę, przepro¶ i żyj dalej. Nie ma ludzi nieomylnych.
BUBU - 12-09-2007, 21:14
Piotru¶ tu masz linka: http://pl.wiktionary.org/wiki/burak
Według mnie pasek jak najbardziej zasłużony .
sruba - 12-09-2007, 21:45
piotru¶ napisał/a: | napisałem ponad 150 postów a chc±c napisać temat na ,,forum rozmów kontrowersyjnych'' nie mam do dzi¶ doj¶cia (czy to normalne?) |
wystarczy kliknac w gornym menu "grupy", pozniej "kontrowersyjne", a pozniej przycisk "dolacz". mozna tez przez PW.
ja dostaje maila i jeszcze mi sie nie zdarzylo bym kogos nie wpuscil.
ale jasnowidzem nie jestem, wiec wybacz, ze jeszcze nie masz dostepu...
Hubeeert - 12-09-2007, 23:12
piotru¶ napisał/a: | H .............e ee dobre 2l. dolale¶ i nie ruszył.............buraku to nie motorower jak chcesz żeby jechał bez wachy to zaprzęgnij się do niego i ci±±±±±±±gnij........heeeeeee. |
Jak o czym¶ piszesz to zacytuj.
A teraz zróbmy test.
Usunę z tego postu słowo o które Ci chodzi.
I pytanie do uzytkowników - czy post wci±ż jest obraĽliwy?
piotru¶ tak nie napisał/a: | H .............e ee dobre 2l. dolale¶ i nie ruszył............. to nie motorower jak chcesz żeby jechał bez wachy to zaprzęgnij się do niego i ci±±±±±±±gnij........heeeeeee. |
Rafal_Szczecin - 12-09-2007, 23:31
wg mnie post nawet bez slowa " burak " nadal jest obrazliwy
BUBU - 13-09-2007, 00:30
Rafal_Szczecin napisał/a: | wg mnie post nawet bez slowa " burak " nadal jest obrazliwy |
Rafał zgodzę sie z tob± , z tym że mie¶ci się to już w jakich¶ dopuszczalnych kanonach .
Gorzej że do Piotrusia nie dociera że obowi±zuje jaka¶ etyka na forum , jasne że czasem jakie¶ emocje mog± wzi±ć górę , ale my¶lę że bardziej w rozmowie , jakby nie spojrzał , tłuk±c w klawiaturę jest zawsze czas na zastanowienie i poprawienie posta ( w najgorszym przypadku edycja)
Mam nadzieję że w końcu do Piotrusia dotrze co zrobił Ľle i choćby na PW napisze do go¶cia "PRZEPRASZAM ZA GŁUPIˇ WYPOWIED¬"
Pozdrav
harpagan - 13-09-2007, 00:32
A ja mysle ze piotrus nie widzi roznicy co do rozmowy z kolegami, a wypowiedzia na publicznym forum i stad caly ten ambaras
Rafal_Szczecin - 13-09-2007, 00:37
BUBU,widze ze myslimy dokladnie tak samo .
gulgulq - 13-09-2007, 07:24
rozmowa z kolegami na zywo jest troche inna niz wypowiadani sie na publicznym forum, czesto do kogos nieznajomego,
ew. obrazony czy adresat wypowiedzi moze sie wypowie??
jak sie nie obrazil to pw do admina i sciagnie bany, ale to nie tylko jedno slowa ale i cala wypowiedz niebyt miła
Bartek - 13-09-2007, 08:02
Hmmm Prosty, Piotru¶ (nie wiem nic o tym, żeby¶cie znali się bezpo¶rednio) jako, że znam was osobi¶cie......
Do Piotrusia:
Prosty nie do końca wie dlaczego i jak działa Eclipse - jest jego użytkownikiem od niedawna, poza tym jest użytkownikiem który wie jak nim jeĽdzić, wie gdzie wlać benzynę, olej itp......nie każdy musi wiedzieć, że 2 l benzyny przy zapowietrzonym układzie nie wystarcza do normalnego funkcjonowania układu paliwowego
Do Prostego:
Piotru¶ ma syna w naszym wieku, więc do¶wiadczenie życiowe conieco uprawnia go do wychowywania nas
ale
fakt, że forma któr± wybrał nie pasuje do publicznego forum i w 100% zgadzam się, że red bar się należy (co do warto¶ci bym polemizował, ale nie co do faktu).
Do wszystkich:
Szacunek należy się każdemu.... i niech tak zostanie, choćby padały najgłupsze pytania......
akbi - 13-09-2007, 09:36
piotru¶, RB zasłużony ... nie tylko za "buraka" ale za cały obraĽliwy post.
To, że Ty masz tak± wiedzę jak± masz to nie znaczy, że kto¶ jest burakiem bo jej nie ma. Przypuszczalnie ten kto¶, ma za to spor± wiedzę może na temat informatyki, bankowo¶ci, lecznictwa czy czego¶ innego, o czym Ty nie masz pojęcia .... i co ??? Dla niego Ty będziesz burakiem
hm ... wedle powyższego to każdy z nas jest burakiem bo nikt nie zna się na wszystkim
piotru¶, proponuję więcej wyrozumiało¶ci w kolejnych Twoich postach.
|
|
|