To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Carisma - FAQ - [Carisma] FAQ demontaż kierownicy w cari

Anonymous - 14-09-2007, 15:15
Temat postu: [Carisma] FAQ demontaż kierownicy w cari
witam!! czy ściągał ktoś kierownice w cari?? jak sie do tego zabrać? żeby poduszka nie wybuchla :) nie odbija mi kierunkowskaz jak skrecam w lewo i chcialem zobaczyc czy cos sie tam zlamalo czy wystarczy cos poprawic
dzieki!

Anonymous - 14-09-2007, 15:29

odlacz aku i wykrecaj, wszystkie srubki sa widoczne wiec nie bedziesz mial problemow
saphire - 14-09-2007, 16:05

Powiem więcej, wyjmij kluczyk ze stacyjki, odłącz aku, poczekaj pół godziny i możesz rozkręcać...
Matejko - 14-09-2007, 18:01

po odlaczeniu aku i najlepiej owinieciu jednej klemy zeby na pewno nie dotknela do akumulatora, z tylu kierownicy masz dwie zaslepki, wyciagasz je, pozniej kluczem typu torx odkrecasz 2 sruby i wyciagasz poduche, odlaczasz wtyczke i dalej masz srube od kierownicy, a pod nia tasme, jak sciagniesz tasme to masz caly uklad wylaczajacy migacze
Anonymous - 14-09-2007, 19:25

dzieki poradzilem sobie :) kwestja była nasmarowania tego cyngla co wylacza migacz :)
Mario - 21-02-2008, 22:57

A ja mam pytanie. Ktoś nie chciał zdejmować kierownicy ( nie wiem czy to nie był Saphire ? jak nie to przepraszam ) Czyli zachodzą jakieś zmiany po ponownym jej włożeniu ?
Anonymous - 23-02-2008, 21:25

MaRIo_ napisał/a:
Czyli zachodzą jakieś zmiany po ponownym jej włożeniu ?

Zmiany nie zachodza. Jedyne co musisz zrobic to wyjechac na droge z lekko dokrecona kierownica i ja dobrze ustawic na zabkach.

Mario - 23-02-2008, 21:29

Aha. :) ok dzieki za odpowiedz