Forum Dla Pań - Drinki dla dziewczynek i chłopców ;)
czarna - 14-09-2007, 21:05 Temat postu: Drinki dla dziewczynek i chłopców ;) Jakie lubicie drinki? Może są jakieś przysmaki??
Może jakieś przepisy zdradzicie??
Ostatnio jak byliśmy w jakimś pabie nabrałam ochoty na drinka Poprosiłam barmankę o kartę drinków, ale tam nie znalazłam nic ciekawego. Więc zapytałam, co Pani może mi polecić powiedziała, że zrobi mi bardzo dobrego kobiecego drinka. Słuchajcie smak był niesamowity. Drink nazywał się Polish Miazga (nie koniecznie kobieco) i był z wódką, sokiem pomarańczowym, limonką, cytryną, sokiem z różowych grejpfrutów i lodem. Ale był przepyszny!!! Wyczytałam, że podobno można do tego dodać jeszcze truskawki. Polecam
Krzyzak - 14-09-2007, 21:39
szkoda, ze nie ma tu juz Roberta ze Szczecina - byl kiedys barmanem i znal takie przepisy, ze juz nawet nie pamietam jak u nich (Roberta i Darii) w mieszkaniu zasypialem
Chooper - 14-09-2007, 21:43
polecam "u-booty"
składniki:
50 ml czystej
0,5 l piwa
kompan do picia
łózko/materac/tapczan tudzież inna powierzchnia do legnięcia
czysta w kielon, piwo w szklanie, ze szklany upijamy big łyka i kielon z czystą zatapiamy na dno piwka. Następnie sukcesywnie dopijamy zatopionego u-bota. Jeśli pierwszy zestaw wypity dość szybko, powtórzyć drugi raz
Marcino - 15-09-2007, 00:07
Bacardi+sok pomaranczowy+Vermuth+lod - piłem wczoraj na lotnisku, miodzoi, bez vermuta tez ok
Pozdro
Tomasz82 - 15-09-2007, 02:13
Wodka z coola.
lub rosyjska ruletka
kufel piwka i wodka kazdy robi lyk piwa dolewa sie wodke do podzialki na kuflu,nastepna osoba lyk i znow dolewa sie wodke i tak do konca az zostaje najleprzy duzo wodki potrzeba.
Matejko - 15-09-2007, 02:26
wysoka szklanka
z 50ml tequilii
150 cytrynowej fanty zimnej!!
pite w sposob:
jedna dlonia zatykamy szklane u gory, druga ją lapiemy trzy razy o stol i kto pierwszy wypije - nie mowie co sie dzieje zeby byla zabawa
a tak to mohito robione w wiedniu przez takiego murzynskiego geja, pewnie cos dodwal "od siebie" bo tak to nie byloby az tak dobre
czarna - 15-09-2007, 08:40
Ja mogę jeszcze polecić martini bianco z sokiem pomarańczowo- grejprutowym z cytrynką i z lodem. mniam mniam
Anonymous - 15-09-2007, 10:07
Kamikadze - mix różnych trunków wysokoprocentowych
4 x 25 ml trzeba wypić duszkiem jeden kieliszek po drugim
Mohito - oj, mam bardzo miłe wspomnienia z zabawy z tym driniem
Polecam lokal w Pradze na starym mieście, gdzie przyrządzają znakomite mohito...
szczeslaw - 15-09-2007, 11:18
To ja w takim razie polecę wściekłe pieski
Do kieliszka wlewany trochę soku malinowego (tak do 1/3 objętości), ostrożnie (tak, żeby się nie zmieszało) dolewamy do pełna wódki (dla twardzieli może być spirytus ) i na koniec kilka kropli sosu tabasco. Piękna sprawa, o ile się nie przegnie z tabasco (mój rekord to 40 kropelek - ale paliło ).
Cezar - 15-09-2007, 11:52
Ja polecam:
duuuuuzo tequilii , jeszcze wiecej wodki , dodatkowo jakies inne dziwne wzmacniacze rodem z Brazylii do smaku lejemy sok: bananowy, pomaranczowy i limonke. Wszystko ladnie mieszamy w shakerze i podajemy w szklankach 0,5 l (do piwa) z dodatkiem lodu i np. cytryny
Tyle zapamietalem ze skladnikow, poniewaz juz bylem po kilku
3 takie i wracasz do domu na autopilocie
czarna - 15-09-2007, 14:42
szczeslaw napisał/a: | (mój rekord to 40 kropelek - ale paliło ). |
Mój żołądek by tego nie wytrzymał
szczeslaw - 15-09-2007, 15:01
czarna napisał/a: | Mój żołądek by tego nie wytrzymał |
Mój jakimś cudem wytrzymał
Kumpel przygotowywał pieski i stwierdził, że będzie śmiesznie. Ja nawet nie wiedziałem ile tego tabasco wlał, dopóki mi nie powiedział
ruslana81 - 15-09-2007, 18:58
Pracowałam kiedyś "za barem" Niniejszym przedstawiam przepis na pysznego drinka...
Panowie, dla Was polecam przygotowanie drinka dla Waszej Pani:
- MONKEY...czyli Małpka
lód grubo pokruszony
40 ml wódki
30 ml likieru bananowego (np. Bols'a)
100 ml soku pomarańczowego
(najpierw lód do szklanki typu highball, czyli wąskiej i wysokiej, następnie wlewać składniki w podanej kolejności)
Pani po 1-2 drinkach jest w takim stanie, że możecie z nią zrobić co chcecie (zresztą, sama się o to prosi i niemalże zaciąga na małe....wiecie co)
Daję gwarancje na ten efekt
czarna - 15-09-2007, 19:07
ruslana81, miałaś ze mną knuć a nie z Panami
ruslana81 - 15-09-2007, 19:11
czarna napisał/a: | ruslana81, miałaś ze mną knuć a nie z Panami |
wiem...i będę...po urlopie
a póki co polecam, niech Cezar sie postara i zrobi Tobie takiego drina! Poważnie, jest pyszny a efekt...hmmm..co najmniej "zaskakujący"... ;P
|
|
|