To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Małopolskie - OSTRZEGAM przed stacją paliw

HouseM - 16-09-2007, 00:02
Temat postu: OSTRZEGAM przed stacją paliw
Chodzi o statoil na ul.Mogilskiej na wprost paliwy.
Dzisiaj w okolicach ronda mogilskiego zaczęła migać mi kontrolka od rezerwy.
Zatrzymalem się na Owej stacji paliw i zatankowałem za 30 zł (ok 6,8 litra)

po przejechaniu 27 kilometrów kontrolka świeciła się ciągle a auto zaczęło szarpać.

jak łatwo policzyć daje to przeszło 25litrów !!!!!!! zużycia paliwa nie licząc rezerwy

Cudów nie ma.albo zamiast benzyny była woda albo dystrybutor zawyża o prawie 60 % !!!!!

dla potwierdzenia zatankowałem ponownie na stacji na której tankuje zwykle. i zużycie w normie 12 litrów

JCH - 16-09-2007, 09:47

HouseM napisał/a:
Zatrzymalem się na Owej stacji paliw i zatankowałem za 30 zł (ok 6,8 litra)

po przejechaniu 27 kilometrów kontrolka świeciła się ciągle a auto zaczęło szarpać.

jak łatwo policzyć daje to przeszło 25litrów !!!!!!! zużycia paliwa nie licząc rezerwy
Takie obliczenia to możesz sobie w buty wsadzić. :badgrin: :badgrin: :badgrin:
czekoladka_1981 - 16-09-2007, 10:09

HouseM, co to za obliczenie , pierwsze słyszę że tak można. Ale dałeś (*cenzura)
Adaho_krak - 16-09-2007, 12:18

HouseM, Ja tam tankuje dość często i zero problemów. Zresztą koleś tam kiedyś pracował, jakby robili jakieś wały to bym wiedział :)
Anonymous - 16-09-2007, 21:15

rezerwa w ecli jest porabana :) raz mi zapala sie w polowie ostaniego "kwadracika" :P a raz ponizej ostatniej kreski a innym razem na rowni z nia :) dziwne bydle :) housem chcial dobrze :) mimo wsyzstko bede mijal ta stacje lukiem :P jest wiele innych :P lepiej dmuchac na zimne ;P
HouseM - 17-09-2007, 09:38

mnie rezerwa nie wariuje, zapala się dokładnie przy 5 litrach pozostałych w baku...ZAWSZE

Dla cwaniaków co nie potrafią sobie policzyć zużycia paliwa to tą metoda można się pomylić o góra 2 litry (no chyba że ktoś matematyki w szkole nie miał to sie moze ze mną nie zgodzić)
A NIE O 12 LITRÓW bez przesady. Trochę logiki panowie

waldi-1 - 17-09-2007, 12:02

No jak pracował to pewnie sam wałki robił , kto sie przyzna do tego, teraz takie paliwo sie tankuje ze nieraz to sie nawet jechac nieda , ja bym to zgłosił gdzie potrzeba
< i to jeszcze taka znana stacja STATOIL > :|

Adaho_krak - 17-09-2007, 15:15

waldi-1 napisał/a:
No jak pracował to pewnie sam wałki robił , kto sie przyzna do tego, teraz takie paliwo sie tankuje ze nieraz to sie nawet jechac nieda , ja bym to zgłosił gdzie potrzeba
< i to jeszcze taka znana stacja STATOIL >

Jakby robił wałki, to bym wiedział, to dobry kolega. Ponadto na w/w stacji, był kierownikiem, czyli jego uwadze by raczej takie rzeczy nie uszły. Ja tam często tankuje i zero problemów. Ponadto Statoil, przy swoich cenach, nie musi oszukiwać. Zresztą myśle, że za bardzo szanują swoją markę żeby pozwolić sobie na takie akcje.

Anonymous - 18-09-2007, 18:35

Panowie ja tankuje na BP i nigdy sie nie zawiodlem tylko mam jedno ALE, beznadziejna obsluga ciagle jakies awarie za malo personelu no po prostu dramat z czasem jak czlowiekowi spieszno a za banzyne trza zaplacic az sie chce nie płacic i pojechac swoja droga...dla tej jakosci benzyny jeszcze przelkne personel...
pozdr

P.S
Tak samo glupota jest tankowanie na shellu - Vpower 100 oktanow, KOP jest ale tez po kieszeni i ilosci w baku :/ a radocha chwilowa.Tyle z moich obserwacji.A o "Orlenie" i "Bliskiej" to nawet nie mowie

Anonymous - 18-09-2007, 19:01

Browar napisał/a:
Tak samo glupota jest tankowanie na shellu - Vpower 100 oktanow, KOP jest ale tez po kieszeni i ilosci w baku :/ a radocha chwilowa.Tyle z moich obserwacji.A o "Orlenie" i "Bliskiej" to nawet nie mowie

nie zgodze sie... :> na v power racing odnotowuje nizsze spalanie :> wychodzi bardzo podobnie jakbym tankowal 95 :> a ma lepsze wlasciwosci czyszczace a i troche zwawiej sie wkreca... nie mowie tutaj o jakims super przyroscie mocy ale jednak ... ogolnie plusy :>

waldi-1 - 18-09-2007, 19:04

goldi jak chcesz miec super moc to pomieszaj zwykła benzyne z paliwem lotniczym tak 3 do 1 , moim zdaniem to v power to tylko bajki ja tam nic nieczuje
Anonymous - 19-09-2007, 19:38

GOLDI napisał/a:
nie zgodze sie... :> na v power racing odnotowuje nizsze spalanie :> wychodzi bardzo podobnie jakbym tankowal 95 :> a ma lepsze wlasciwosci czyszczace a i troche zwawiej sie wkreca... nie mowie tutaj o jakims super przyroscie mocy ale jednak ... ogolnie plusy :>

no coz ja nie zmienie zdania ;p dla mnie to czysty zabieg marketingowy

Anonymous - 19-09-2007, 20:09

GOLDI napisał/a:
na v power racing odnotowuje nizsze spalanie :>

Ja się tez dawniej upierałem że mniej pali.Po małym teście zmieniłem zdanie Ale to chodziło o wyrwę, sorry werwę;) na 95 pali mniej niz na 98 verva.

saphire - 19-09-2007, 20:14

Też testowałem różne paliwa i generalnie na Corsie niektóre szły lepiej inne gorzej (np. Shell). Na GDI wszystkie idą prawie jednakowo z wyjątkiem Shell'a który nadal do kitu idzie i mój miś wyjątkowo go nie trawi.
Krzyzak - 19-09-2007, 21:03

mam te samy objawy na Shell'u - najgorsze paliwo na jakim jezdzilem (takze zagranica)