To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Space Star Ogólne - Chlapacze do Space Stara

Anonymous - 17-09-2007, 10:26
Temat postu: Chlapacze do Space Stara
Witam,

Chciałbym założyć w swoim autku chlapacze na przód i tył. Oryginalne podejrzewam są drogie, więc może bym coś innego dopasował. Na Allegro znalazłem takie oferty:

http://www.allegro.pl/ite...mitsubishi.html
http://www.allegro.pl/ite...mitsubishi.html

Niby mają pasować ogólnie do Mitsubishi, ale czy do Space Stara będą? Orientujecie się może czy to jest coś warte?

Pozdrawiam,
tomekM

Anonymous - 17-09-2007, 13:29

Pasować chyba nie będą, bo w MSS masz specyficznie wyprofilowane wnęki przednich kół od strony progów . Nie będą przylegać do blachy i w zimie będzie się tam zbierać błoto a chlapacze będą wiecznie krzywe i mogą uszkodzić powłokę lakieru. Wszystko to oczywiście "chyba", bo sam nie bawiłem się w alternatywy i wydałem 116 pln na orginał w ASO.
Anonymous - 17-09-2007, 13:36

Cytat:
Wszystko to oczywiście "chyba", bo sam nie bawiłem się w alternatywy i wydałem 116 pln na orginał w ASO.

116 zł dałeś za komplet czterech chlapaczy czy za jedną sztukę? Bo jeżeli za komplet to nie ma o czym mówić, tylko jadę zakładać :)

Nie wiem czemu, ale wydawało mi się, że to będzie dużo większa kwota, rzędu 500-600 zł :evil:

tomekM

Anonymous - 21-09-2007, 13:27

Za komplet na przód z kompletem spinek. Kiedyś na allegro ktoś oferował takie za 125 pln. W ASO mieli też wersję na przód dla MSS z nakładkami progów. Ja swoje kupowałem w ASO na ul.Puławskiej w Warszawie w lutym. Nie znam aktualnych cen.
Anonymous - 21-09-2007, 14:58

ale tak po prawdzie to tylko przednie zdaja rezultat :D

tylnie to zbedny wydatek

Anonymous - 21-09-2007, 15:11

Tak? A dlaczego tylne są zbędne? Ładuje mi kamyczkami i błotem po zderzaku aż przykro patrzeć ...
Moominek - 21-09-2007, 16:45

być może dlatego, że oryginalne tylne są bardzo małe... am w swoim zalozone oryginalne i przód i tył i obrys auta obniżaja nieznacznie, jakies 3-4, no oże 5cm. mają bardziej charakter ozdobny niż przeciwbłotny :)
JCH - 21-09-2007, 19:55

gumas_72 napisał/a:
tylnie to zbedny wydatek
Przejedź się kiedyś w deszczu za takim, co to uważa, że to zbędny wydatek. Miechęm będziesz rzucał aż miło :badgrin:
Anonymous - 21-09-2007, 20:45

Warto zakładać te chlapacze, czy niekoniecznie?
Mam obawy, że te na tył to można urwać, czy uszkodzić o krawężnik - może się mylę.
Z drugiej strony czasami jak widzę podczas deszczu jak z tyłu zarzuca i chlapie to aż żal mi tych kierowców z tyłu. 8)
No ale na tylną szybę też ostro narzuca, może te chlapacze trochę by pomogły.

Pozdrawaiam i czekam na sugestie

Moominek - 21-09-2007, 21:42

JCH napisał/a:
Przejedź się kiedyś w deszczu za takim, co to uważa, że to zbędny wydatek. Miechęm będziesz rzucał aż miło :badgrin:

Jacku, zapraszam zatem na przejażdżkę mokrymi ulicami za spejsikiem z chalapaczami :) Mój jak chlapał bez, tak i chlapie z, nie widze różnicy :)

Szpak napisał/a:
Mam obawy, że te na tył to można urwać, czy uszkodzić o krawężnik - może się mylę.
Z drugiej strony czasami jak widzę podczas deszczu jak z tyłu zarzuca i chlapie to aż żal mi tych kierowców z tyłu.

Urwać nie urwiesz. Naprawdę niewiele obniżają tył auta. Spejsik jest wysoki z tyłu, a chlapacze nie obniżają się poniżej linii tłumika, więc luzik. A chlapać będzie tak jak chlapał :) Napewno zaletą jest to, że zarówno z przodu, jak i z tyłu mniej brudzi błotem boki auta.

JCH - 21-09-2007, 22:26

Moominek napisał/a:
zapraszam zatem na przejażdżkę mokrymi ulicami za spejsikiem z chalapaczami :) Mój jak chlapał bez, tak i chlapie z, nie widze różnicy
Hehe, czyli zgodnie z reklmą Dosi ;)
Jeździsz za swoim Spejsem? W dodatku w deszczu? Ja nie wiem co się dzieje za Spejsem, wiem że szlag mnie trafia jak jedzie takie Cintocinto, co to kończy się zaraz za kołami a jeszcze "burak" jedzie w koleinie..... No commets :evil:

Moominek - 21-09-2007, 22:38

JCH napisał/a:
Jeździsz za swoim Spejsem? W dodatku w deszczu? J

Czasem mi się zdarza, teraz żona nim powozi, czasem mi da się "karnąć" ;) Ale powiem Ci, że rekin robi nie mniejszą zadymę, a niby kufer ma bardziej z tyłu :)

Anonymous - 21-09-2007, 22:51

Cytat:
Napewno zaletą jest to, że zarówno z przodu, jak i z tyłu mniej brudzi błotem boki auta.

No i właśnie o to mi chodzi :) Czyli warto założyć chociażby po to. Nie będę miał zachlapanego zderzaka w jeden dzień po umyciu auta :)

Anonymous - 22-09-2007, 15:36

Moominek napisał/a:
być może dlatego, że oryginalne tylne są bardzo małe... am w swoim zalozone oryginalne i przód i tył i obrys auta obniżaja nieznacznie, jakies 3-4, no oże 5cm. mają bardziej charakter ozdobny niż przeciwbłotny :)

dokładnie to :D

Anonymous - 22-09-2007, 19:08

Ja Miałem chlapacze i urwalem na kraweznikach