3000GT/GTO Techniczne - TORBOSPREŻARKI...?
Anonymous - 18-09-2007, 22:32 Temat postu: TORBOSPREŻARKI...? Czesc. w poprzednich tematach zadałem juz pytanie czy w 3kgt sl mozna zamontowac turbosprezarki? Nie oriętuje sie za bardzo czy to mozliwe, lecz chciałbym jesli sie da zamontowac. chyba ze lepiej wymienic na silnik z vr4? pozdrawiam
Anonymous - 18-09-2007, 23:36
Nie jestem na 100% pewien ale wydaje mi sie ze silnik nie da rady skrzynia tez. Silnik z wersji vr4 hmmm ale dalej będzie FWD ?? Trochę mija sie to z celem choć chciałbym żeby to było możliwe bo sam bym takowe zamontował w swoim SL
Anonymous - 18-09-2007, 23:43
ManyMan napisał/a: | silnik nie da rady skrzynia tez |
no tak. ale mam w planie zrobic kapitalny remont silnika i tuning. zwiekszyc jego wytrzymałość i poprawic parametry. jestem gotowy zrobic wszystko, potrzebuje znalesc tylko kogos kto wie co i jak, konkretnych ludzi ktorzy zajmą sie moim autem.
Hubeeert - 19-09-2007, 00:32
roob5, the only way is SWAP. To znaczy w przypadku uturbiania.
Gdybyś chciał iść w N/A to jest to bez sensu.
A jak zrobisz SWAP to skrzynia powie papa.
Anonymous - 19-09-2007, 20:19
dzieki Hubeeert za akurat to ty mi odpisałem. jest mi wiadome ze znasz sie na rzeczy, i jesli mozeszto podaj swój nr tel to omowimy temat. dzieki
Anonymous - 19-09-2007, 20:38
Pisałem to samo o_O
roob5 napisał/a: | mam w planie zrobic kapitalny remont silnika i tuning. zwiekszyc jego wytrzymałość i poprawic parametry |
chcesz wsadzić kute tłoki kute korbowody itd ??
Co do tematu.
ogólnie gra nie warta świeczki lepiej sprzedać tego i kupic VR4
Zrobisz swap ze skrzynią i nadal będzie FWD ( 1750 kilo 320 koni - trakcja trakcja trakcja )
Poza tym VR4 ma Anti-Roll, Anti-Dive, Anti-Squat, High Speed Sensitive, Pitching and Bouncing ktorego w Twoim SL braknie
Mimo wszystko jeśli sie na to decydujesz. Zycze powodzenia.
Anonymous - 20-09-2007, 19:09
ManyMan napisał/a: | chcesz wsadzić kute tłoki kute korbowody itd ?? |
tak własnie myslalem. ale widac to i tak nic nie da, skoro nie ma sensu turbosprezarek montowac. mam juz dwa 3kgt, ale bardzo mi zalezy na turbinach, i chyba sprawie sobie nastepne. mam jedno na oku lecz to wersja angielska i zastanawiam sie czy warto bedzie zrobic przekładke kierownicy i czy wogole bedzie sie dało przezucik ja z sl do vr4. wydaje mi sie ze nie ma wiekszej roznicy lecz nie znam sie na tyle zeby byc pewien.. czekam na posty.
witek.w-wa - 04-12-2007, 14:48
Przerobka SL na VR4 totalnie nie oplacalna. Poczytaj fora amerykanskie !
Tak naprawde to prawie dwa rozne samochody w podobnej budzie
|
|
|