Chcę kupić Lancera! - przeróbka evo 1 z anglii
Anonymous - 19-09-2007, 14:06 Temat postu: przeróbka evo 1 z anglii Witam,
mam możliwość zakupienia lancerka evo 1 jednak jest to wersja angielska i posiada kierownicę z prawej strony. Kto się może orientuje czy podczas przerabiania go można użyć części od zwykłego lancera, czy tylko od evo?
Krzyzak - 19-09-2007, 18:51
tylko od evo
Anonymous - 19-09-2007, 21:37
szkoda...dzięki za info...
Robson86 - 19-09-2007, 21:37
Krzyzak napisał/a: | tylko od evo |
dokladnie. "Zwykly" Lancer wbrew pozorom ma niewiele wspolnego z lancerem Evo...
Pozdroo
Jogurt - 25-09-2007, 22:19
mam jeszcze pytanie jak chcesz go zarejestrowac. sprawdz dokladnie temat bo ponoc jest ustawa ze nie zarejestruja Ci juz tego po takiej rzezbie bo zmienily sie przepisy. wyczytalem to ostatnio na forum turbo killersow bo ktos chcial rzezbic nissana skyline'a i szpece tak stwierdzili. byla jeszcze mozliwosc rejestracji z kiera po prawej stronie ale trzeba bylo udowadniac gdzies w ministerstwie ze takie auto nie bylo produkowane z kierownica po lewej wiec w tym przypadku lancer odpada. pzdr
Marcino - 25-09-2007, 22:35
Z tą rejestracja to dobe pytanie. Zastanawiam sie jak zarejestrowano Galanta VR4, mnie sie wydaje ze jedzi on na papaierach z innej budy.... .
Musze kumpla spytac bo on troszke w tym siedział i przerabiał jakieś busy...
POzdro
No i zapytałem.. powiedział ze diagnosta podbija i jest git. Wg prawa nie moga sie przyczepic. Mowił ze nie miał z zadnym z samochodów problemów, ... dla mnei troszke dziwne ale.... skoro samochód sprawny technicznie to czego nie...
Gorzej z ciezatrówkami bo tam krokodylki sciagaja i o homologacje chodzi.
Pozdrawiam
Artii - 21-10-2007, 22:22
Szczerze powiedziawszy to tez chcialem sprowadzic auto z anglii i przerobic jednak znajomy diagnosta powiedzial ze sie przepisy zmienily i juz nie da rady zarejestrowac takiego auta nawet po przerobieniu . Słyszał ktoś też o tym?
Anonymous - 01-11-2007, 13:07
spytaj się go kiedy sie niby te przepisy zmieniły bo znajomy miesiąc temu zarejestrował Land Rovera Freelander przerobionego z Anglika i nie miał z tym żadnych problemów
Anonymous - 01-11-2007, 19:31
A dlaczego bylyby problemy. Przeciez jestesmy w Europie - nonie?? Z tego co wiem najwieksza zmora sa swiatla. Musisz dostosowac sprawe przecwmgielnego po wlasciwej stronie i katy przednich swiatel i to by bylo na tyle...
Artii - 01-11-2007, 23:59
A kierownicy nie trzeba?
Wook@sH - 02-11-2007, 08:30
Kuzyn przerabia angielskie Passaty.
Więc chyba by coś wiedział że nie można rejestrować, a wiem że coraz to bardziej rozszerza działalność.
Anonymous - 02-11-2007, 10:43
Sprawę lamp przednich można rozwiązać kupując z zwykłego lancera u nas bo tak to jest chyba najprościej
|
|
|