To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[XX-92]Galant E3xA i starsze - Brak swiateł cofania

Anonymous - 21-09-2007, 10:20
Temat postu: Brak swiateł cofania
Witam.Nie swieca mi zarówki od wstecznego jak cofam...sprawdziłem wszystkie bezpieczniki,zaróki czy nie spalone,przeczysciłem styki w swiatłach i we wtyczce,ja jak patrzyłem czy dochodzi napiece do tego czujnika w skrzyni begów to mi na tym kablu nie dochiodzi napiece??cos sie mogło stac z kablem????jakies zwarcie alo cos???
josie - 21-09-2007, 20:42

Frolson83 napisał/a:
ja jak patrzyłem czy dochodzi napiece do tego czujnika w skrzyni begów to mi na tym kablu nie dochiodzi napiece

Bo tam nie ma żadnego napięcia.
Czujnik zwiera obwód masy albo rozwiera.
Sprawdzasz na omomierzu - wsteczny włączony - między pinami czujnika 0 Ohm. Wsteczny wyłączony - nieskończoność (przerwa).

Anonymous - 21-09-2007, 22:05

mi też nie działa ale można sie przyzwyczaić ;) daj znać jak rozwiążesz problem i ile $ kosztowało :) pozdrawiam :)
Anonymous - 22-09-2007, 10:52

Sprawdze tak jak mówisz bo jusz 2 razy by mio dupe ubili pod szkoła jak cofałem bo nie swieci nic a yjazd jest tam fatalny!!
Anonymous - 22-09-2007, 16:58

zobaczcie bo mzoe swieca jak sie wcisne guzik halogenow ??
tzn tych swiatel przeciwmgielnych :) ja tak mam :) heh

Anonymous - 22-09-2007, 17:15

to u mnie wcale, nawet jak włacze przeciwmgielne to tak samo lipa... w poniedziałek bede patrzył takjak poradził mi josie.... pozdrawiam
Anonymous - 22-09-2007, 20:01
Temat postu: swiatlo cofania
bez omomierza tez mozna- kabel od czujnika polaczyc z masa i po sprawie -jak po zmasowaniu i na wlonczonym zaplonie beda swiecic to padl czujnik jak nie -szukasz dalej
Anonymous - 24-09-2007, 23:45

Ja miałem przełacznik - minus trzeba pamiętac
:lol:
N jakiś czas pomagało wykręcic czujnik przeczyścic i wkrecic

Anonymous - 14-03-2008, 23:55

odkopuję :) frolson83 jakieś postępy?? bo chętnie zabrał bym sie za to u siebie jeżeli w poniedziałek pogoda dopisze :)